Reklama

Reklama

V roce 1999 přežije dospívající Celeste (Raffey Cassidyová) násilnou tragédii. Poté, co zazpívá na zádušní mši, se z ní s pomocí její sestry skladatelky (Stacy Martinová) a talentovaného manažera (Jude Law) stane vycházející popová hvězda. Celestin raketový vzestup ke slávě i následná ztráta nevinnosti jsou úzce spjaty s otřesným teroristickým útokem, což mladou energickou dívku promění v dosud nevídanou celebritu – americkou ikonu, zbožňovanou polobohyni a světovou superstar. V roce 2017, po skandální události, která podkopala její kariéru, zažívá dospělá Celeste (Natalie Portmanová) velký návrat na scénu. Během turné na podporu šestého alba s názvem "Vox Lux" musí nezlomná a drzá popová spasitelka překonat osobní i rodinná úskalí, aby si proklestila cestu mateřstvím, šílenstvím i monumentální slávou ve věku teroru. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (83)

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

Vox Lux sleduje osmnáct let v životě Celeste, z které se po tragickém zážitku stane popová superstar. Příběh obyčejné dívky, jejíž život je protkán katastrofami, sledujeme ve třech částech. A až v druhé části se přitom potkáme s Natalii Portman, jejíž postavu do té doby v teen letech ztvárňuje výborná Raffey Cassidy. Sama Natalie Portman pak roli popové divy podává částečně s vervou raperky ze Saturday Night Live, částečně s bizarmostí hodné Vitasovi. Vlastně celý film je tak trochu bizarní, ale zároveň neuvěřitelně režijně precizní a v mnoha ohledech starosvětský. Korunu všemu nasazuje nádherná kamera (35mm!) a hudební vsuvky hlavní hrdinky. Jeden z nejlepších filmů festivalu. [TIFF18] ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento film není pro běžného diváka. Buď se bude děsně nudit, nebo to po 30ti minutách vypne, protože se mu to nebude líbit jelikož to nejede v běžných kolejích.....A tím je ten film ale jedinečný...Má tam hodně zvláštní základ v tom, jak se může z holky, která se stane účastníkem nepříjemné situace hudební hvězdou a jak jí to otočí život vzhůru nohama... Ten film má něco do sebe, zároveň tím, že nejsem zastáncem populární hudby - nebylo to pro mě běžně "poslouchatelné", ale zajímalo mě, jak to s nimi dopadne...to znamená, že mě to drželo až do konce, abych věděla, co z toho bude dál :) A to je pro mě veliké plus. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Při troše štěstí jsem čekal artovou Teen Spirit, případně proti srsti jdoucí Zrodila se hvězda, ale rozhodně jsem nečekal neuchopitelný mišmaš žánrů, který svoji vlastní premisu doběhne snad na poslední čtvrthodinu. Dramatický úvod rozhodí bez budoucího opodstatnění, vynechaná místa v příběhu jsou právě tím, co bych chtěl vidět nejvíc a jakkoli se Raffey Cassidy i Natalie Portman položily do hlavní postavy naplno, nesouzním s ní téměř nikdy. Čtyři dějové linky, dopovězená možná jedna. Chápu, kam Corbet mířil, ale připadám si, jak kdyby mi hodil sousto na zem a řekl mi, ať si ho jdu sebrat. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvu polovicu som bol uplne nadseny. Kreativna a velmi hrava forma, uzasna instrumentalna hudba a tuctovo netuctovy pribeh ma v kombinacii so zaujimavymi postavami odrovnal. Druha polovica je umienenejsia sluzi a najma ako showreel na vyborne herectvo Natalie Portman. Je tu vsak pre mna jedno velke ALE. Zaverecne vystupenie pre mna nemalo vobec silu (staci som spomenut ako genialne fungoval Live Aid v Bohemian Rhapsody) Neviem co alebo kto je hudobne teleso Sia, no tie pesnicky boli ohromna nuda a uplne mi to zrazilo dojem z inak paradneho filmu. Na druhej strane popovej hudbe rozumiem asi ako Jarmush komercnej kinematografii. 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od začátku (i s ohledem na to, co jsem zaslechl dřív) jsem tušil, že to nebude „klasický“ příběh o jednom hudebním vzestupu. Čtrnáctiletá Celeste nejprve přežije školní masakr způsobený mladým střelcem, pak to s demo-nahrávkou právě o nepříjemném traumatu zkouší v lákavém hudebním světě. A uspěje. Do hlavních zpráv se o několik let později dostanou i teroristé, kteří vystřílí pláž turistů v maskách, které Celeste (už coby popová hvězda) v dospělosti použila při natáčení jednoho z hudebních videí. Neurotické a negativní portrétování jedné dívky/ženy, která zpívá původní skladby umělkyně Sii. Pliveme na showbusiness a úskalí slávy, obdivujeme (nepříjemný) herecký výkon Natalie Portman i Raffey Cassidy, která ztvárnila mladou Celeste i (ano!) dceru dospělé Celeste. Bizarní kousek o nesnadném životě v záři reflektorů. Celkové vyznění na mě nicméně tolik nedolehlo, výsledek je (chápu záměr) studený, pod kůži se mi nedostal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu Vox Lux znamená v latině „hlasové světlo“. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama