Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní podívaná zahraná herci jako je De Niro, Kevin Bacon, Brad Pitt a malou roličkou Dustina Hofmmana. Podle skutečnosti vyprávěný příběh chlapců, kteří zkusili hodně a pro které byl natočen tento film. Musím uznat, že se režisérovi povedlo trefit vše přesně a nebýt toho, že jsem druhý den viděl Rekviem pro panenku dal bych asi 5*, ale nedám. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, kde sa malí chlapci postupne stávajú pánmi ulice len vďaka tomu, že začínajú u nejakého gangstra alebo uctievaného bossa. Tento model je už trošku podozrivo opakovaný, ale stále ostáva zaujímavý, pokiaľ sa okolo toho omotá kvalitný scenár a nezvrtne sa to v naozaj originálnu oscarovku. A keď vravím, že v originálnu, tak poriadne. Vedľajšie role sú spísané na veľmi dobrej úrovni, tak isto aj ich hviezdne obsadenia, akurát De Niro ako kňaz mi nesedel. Situácie a scény, či už zo súdnej siene, tvrdej ulice alebo z nápravného strediska, sú vykreslené dosť chladno a nemilosrdne a ostáva už len dúfať, že niečo podobné sa deje len v Amerike. 85%. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově tradičně silný film, opírající se nejen o naprosto jistou režii, ale především o hvězdné herecké obsazení, ve kterém se nedá ukázat na nejlepšího. Nejlepší scéna tu však je a není ani tak výrazná, jak by se čekalo. Je to ta kde De Niro popisuje váhové deficity. Jeho typická momentka, které máme tak rádi ze slavných mafiánských fresek. Pokud se podíváme na film jako celek, tak tématicky je samozřejmě nesmírně atraktivní a divácky přitažlivý. Už tyto fakta ho v podstatě pasují do role favorita, který se jednoduše bude líbit. A taky že ano. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Decentní, vkusný, emocionálně laděný film, který ač je vystavěn na utrpení, se v něm přehnaně nevyžívá. Příběh je poměrně komplexní, je v něm nerozlučné přátelství á la Stůj při mě, jsou v něm etická dilemata v čele s morálním vzorem Robertem De Nirem a slušná porce chytlavého soudního dramatu. Jediné, co filmu můžeme vytknout je, že v žádném svém aspektu není úplně dokonalý... 8/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Úvodních 20 minut bylo skutečně uspávajících a začínal jsem nabírat dojmu, že půjde o další dílo Levinsona, které mi nesedne. Mám to s ním jako na houpačce. Ovšem od nehody se stánkem na párky na kolečkách a ročnímu pobytu v noblesním převýchovném zařízení, kde chlapce kromě pokusu o zlepšení jejich chování, opakovaně docházelo i k pokusu o změnu jejich sexuální orientace bandou sadistických homosexuálních stráží v čele s krajně slizkým a nechutným Kevinem Baconem. Vůbec ovšem nezaostávala ani druhá "dospělácká" polovina snímku, která se točila kolem snahy nějak se vyrovnat se šrámy minulosti, které jsou zaryté hluboko v duši. Těžko v tomto snímku hledat nějaké nedostatky. Skvěle zvládnutý kus filmařiny, kde nevíte, zda máte dříve obdivovat zajímavý děj a zajímavě napsané postavy, nebo žasnout nad fantastickými hereckými výkony snad všech zúčastněných. [88 %] ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno