Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, kde sa malí chlapci postupne stávajú pánmi ulice len vďaka tomu, že začínajú u nejakého gangstra alebo uctievaného bossa. Tento model je už trošku podozrivo opakovaný, ale stále ostáva zaujímavý, pokiaľ sa okolo toho omotá kvalitný scenár a nezvrtne sa to v naozaj originálnu oscarovku. A keď vravím, že v originálnu, tak poriadne. Vedľajšie role sú spísané na veľmi dobrej úrovni, tak isto aj ich hviezdne obsadenia, akurát De Niro ako kňaz mi nesedel. Situácie a scény, či už zo súdnej siene, tvrdej ulice alebo z nápravného strediska, sú vykreslené dosť chladno a nemilosrdne a ostáva už len dúfať, že niečo podobné sa deje len v Amerike. 85%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Úřad pro mladistvé provinilce státu New York prohlašuje, že situace odehrávající se v popisované polepšovně neexistovala a neexistuje v žádném středisku pro mladistvé. Úřad státního návladního v Manhattanu prohlašuje, že se žádný podobný soudní proces nikdy neodehrál, a odmítá jakékoliv souvislosti s tímto obviněním. Lorenzo Carcaterra tvrdí, že zaměnil všechna místa, jména a a data. Za svým příběhem si stojí. Pět hvězdiček dávám filmům, které jsou pro mě tak zajímavé, že bych se na ně klidně podívala ještě několikrát znovu. O Spáčích to platí dvojnásob, ale pohled to není nijak příjemný... Sexuální zneužívání, bití, vraždy; asi ne zrovna odpočinková témata. Ale podaná tak výborně a naturalisticky, že byste nejradši udělili Kevinu Baconovi Oscara a Roberta De Nira na něj aspoň nominovali (Akademie bohužel ještě nepřipouští dva oceněné herce v jeden rok). Výborný film, který je poměrně neprávem zapomenut. Nebýt jeho náhodného objevení v televizním programu v nočních hodinách, nikdy nevím, že si Dustin Hoffman někdy zahrál poměrně neschopného právníka a Robert De Niro kněze. Větší publicitu by si tento snímek rozhodně zasloužil. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Úvodních 20 minut bylo skutečně uspávajících a začínal jsem nabírat dojmu, že půjde o další dílo Levinsona, které mi nesedne. Mám to s ním jako na houpačce. Ovšem od nehody se stánkem na párky na kolečkách a ročnímu pobytu v noblesním převýchovném zařízení, kde chlapce kromě pokusu o zlepšení jejich chování, opakovaně docházelo i k pokusu o změnu jejich sexuální orientace bandou sadistických homosexuálních stráží v čele s krajně slizkým a nechutným Kevinem Baconem. Vůbec ovšem nezaostávala ani druhá "dospělácká" polovina snímku, která se točila kolem snahy nějak se vyrovnat se šrámy minulosti, které jsou zaryté hluboko v duši. Těžko v tomto snímku hledat nějaké nedostatky. Skvěle zvládnutý kus filmařiny, kde nevíte, zda máte dříve obdivovat zajímavý děj a zajímavě napsané postavy, nebo žasnout nad fantastickými hereckými výkony snad všech zúčastněných. [88 %] ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dětská část (2/5 filmu) - velice solidní drama, úderná atmosféra a zajímavé rozjetí příběhu. Dospělácká část (3/5 filmu) - těžko uvěřitelná, zadrhávající, divně vyznívající, zdlouhavá a rádoby chytrá kriminálka. Ta druhá část filmu mi bohužel nesedla, v celkovém pohledu to na tři hvězdy bude, ale jak říkám, z mého pohledu se nejedná o žádnou pecku, ten film je prostě takový předvídatelný a nemá moc čím překvapit, navíc se to celé ke konci až moc vleče... 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj som nečakal od toho filmu taký mimoriadny zážitok. Je vynikajúco herecky obsadený (Robert.de Niro, Dustin Hoffman, Brad Pitt, Kevin Bacon) a dejovo porovnateľný so špičkou filmov, ktoré som videl. Odkrýva nám ľudské charaktery v zložitých amerických pomeroch v 60. rokoch minulého storočia v jednej mafiánskej štvrti a hovorí verejne o ponižovaní ľudskej dôstojnosti v nápravných centrách, ale i o pomste a jej dôsledkoch. Výborná dráma. Tento film je aj o tom, ako sa vám môže počas pár sekúnd zmeniť celý život. Koniec je skvelý. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)

Reklama

Reklama