Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jiránkovy kreslené postavičky propojené s hraným filmem v parádní komedii. Pranýřuje nešvary tehdejší doby, ale zároveň je i docela nadčasová. Pohled na lidskou civilizaci očima návštěvníků z vesmíru je dobrý námět. Zvlášť když mimozešťané jsou duo Lasica Satinský. Ti jsou ve svých rolích zcela suverénní. Vynikající. 90% ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Film nabízí spoustu humorných situací. Konfrontace mimozemšťanů s lidmy, kteří musí být asi hodně technicky vyspělí a chytří, když se k nám na planetu dokázali dopravit, zároveň ale nechápou skoro nic. Hezky a mile pospané jak tu vlastně žijeme. Pokud návštěva z jiné planety vypadá jako dvojice Satinský-Lasica, tak to jsem uplně v klidu. "Zatraceně zkurvená práce". ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

V hodnocení filmů jsem došel k číslu 1978. Proč je toto číslo důležité bude drobné tajemství. Byl jsem zvědavý na jaký film toto číslo vyjde. A vyšla náhoda a symbolika, protože v několika zaběrech se objevuje panelový dům, ve kterém jsem prožil část dětství. Navíc ukazuje jak zdejší sidliště vypadalo, i když někdy zkresleně, tak velká skládka tu nikdy nebyla i když ten kopec co hrál skládku vznikl navážkou ze základů panelových domů. A proč 5 hvězd protože Lasica a Satinský jsou výborná komedialní dvojce jako Laurel a Hardy, Voskovec a Werich, Pegg a Frost atd. Navíc ta lokalní nostalgie. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, můžeme Vám položit jednu otázku? Jak by jste reagoval na návštěvu mimozemských civilizací?" "ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!! Kultovní osmdesátková sci-fi komedie, jedna z nejkultovnějších, která kdy byla u nás natočena!! Klidně se může měřit s tituly jako třeba Pane, vy jste vdova, Což takhle dát si špenát, Zabil jsem Einsteina pánové, Zítra vstanu a opařím se čajem... Tohle je fakt peklo! :D :D :D ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Komedie o přistání dvou přitroublých ufounů v plechovém kontejnéru (na místo talíře), na Zemi v podání Lasici a Satínského. V parodickém duchu a se skrytou utopickou propagandou, budování komunismu. Jak výstavba panelákových městských králíkáren je prý naprosto dokonalá. Jednu hvězdičku dávám jen za pěknou scénu s Luďkem Sobotou. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (29)

  • Tranzistorové rádio dívek z „Osvobozené domácnosti“ je Sony 7F-74DL / 11. Osvobozená domácnost byl podnik, který v dobách socialistického Československa nabízel občanům veškeré služby související s provozem domácnosti. Založen byl roku 1946. (sator)

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama