Reklama

Reklama

Ženská na vrcholu

  • Česko Vánoce budou! (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Trochu svérázná svobodná matka, úspěšná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková), odjíždí na popud své tety Ely (Jana Krausová) s nadšeným osmiletým synem Mikulášem strávit advent na horách, aby se tak vyhla svému citovému problému. Díky své roztržitosti a hře osudu se ocitá ve vysokohorské chatě Samota. Tam potkává dva muže, ač o žádné seznamování opravdu nestojí. Jedním je horal a milovník adrenalinových sportů Richard (Martin Dejdar) a druhým, jeho bratr (Marek Němec), vážený člen horské služby, ale hlavně milovník žen a zábavy. Tahle nesourodá partička se ve sněhem zapadané Samotě rozhodně nenudí. A to Helena ještě netuší, že její starostlivá milující matka (Jana Preissová) donutí protestujícího otce (Bolek Polívka), aby vyrazili na hory za nimi. Jsou Vánoce a rodina musí být přece pohromadě! (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Sice se to táhne jak cesta po D1 z Prahy do Brna a spousta scén by potřebovala zoufale rozvést, jít do hloubky, prostě je víc uplácat a oživit, ale jinak je to docela životný tvar, kde všichni hrají docela slušně (teda až na toho, co hraje doktora bezďáka v Modrém kódu, ten přehrává jak o nekonečný seriál), a dokonce i obě děcka jsou kočírovaná poměrně slušně. Dokonce i kamera umí dobře rámovat a využívat třeba červeného světla (ty večerní záběry před budovou jsou skoro až mystické), jen mi občas přišel podivný střih, takový jako kvapný. U Dejdara mne překvapilo, že umí zahrát emoce obličejem a stoupnul tím u mne o žebříček výš (nakolik mu to může být jedno, že?). Škoda, že z toho tvůrci nevydojili větší drama než jen běžné neshody a nedomluvy - co kdyby se na horách najednou objevil ten její bývalý, to by bylo tóčo, ne? A co kdyby tam ti rodiče fakt dojeli už předtím? Mne by ty interakce bavily - ostatně je na nich postavený i ten piedestal, k němuž se podobné filmy odkazují, tedy S tebou mě baví svět - a výrazně by oživily ospalou druhou polovinu filmu, kde ze zoufalství je použit pro komično vtip jednoho francouzského filmu s Depardieum, kdy si bohatý manželský pár nastěhuje domů bezďáka. V tom je další slabina filmu - vtipy a potenciálně vtipné scény nejsou vydojeny, nejsou dotaženy do pořádné pointy, a je to škoda, škoda, protože jinak ten základ scénáře je fakt dobrý. Jo, a dal bych tam jiné písničky, tyhle, co tam jsou, vážně nic moc. A taky bych ocenil víc vtipů na téma měšťák na horách. Jo, a taky by mě zajímalo, kde poskytují rezervace na víc jak rok dopředu! ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Co je platné, když vytáhnete slavnostní prostírání a stříbrné příbory, když ta polívka, se kterou jste se celé dopoledne kuchtili, není k jídlu? Co je platné, že Tatry jsou krásné a je na co koukat, herce jste si taky vybrali mezi naší top, když neumíte napsat scénář a režírujete jako pejsek a kočička? Už od prvních titulků se mi nad vtípky chtělo zoufale plakat studem a příběh samotný nebyl nic jiného, než kaše nastavovaná zoufale jen podle toho, aby měl celý film potřebný počet minut. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zdlouhavé,nevtipné a plné všech vánočních klišé na které si jen divák vzpomene.Přitom je tu dost herců,kteří dokáží nejen hrát,ale i být vtipní,ale to by k tomu museli mít lepší scénář.Tam se ale trojice scénáristek (přičemž jedna z nich to celé rovnou i zrežírovala) rozhodla že divák chce na vánoce jistoty a tak mu dala všechno co už viděl 1000x jinde.Snad jen to prostředí je opravdu fajn...40% ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Z herečky Anny Polívkové se pomalu stává Česká Bridget Jones. Její romantické role ve stylu " Trdlo, co potká pravou lásku ", tak těch docela přibývá. Na druhou stranu je to její parketa, hraje je dobře, prostě se na ty role opravdu hodí. Což znamená, že není mínusem tohoto filmu, ale naopak plusem. Martin Dejdar, Marek Němec + dětští herci jsou také dobrý. Slovenská lokace jsou také pěkné. Podařený je i song " Tohle není pláč " od Báry Basikové a Kamila Střihavky, ale to je naprosto vše, co se dá chválit. Režisérka Lenka Kny, jde ve stopách Marie Poledňákové a moc jí to nejde. I scénář je velmi špatně napsaný. Ve filmu je spousty neuvěřitelných nesmyslů. Padáka by určitě měla dostat skriptka za velkou chybu v čase 0:39:25 aneb u Martina Dejdara je vidět port a oblečení nenavazuje na další střih. Možná by se těch chyb našlo i víc. PS: Film je určen převážně pro nenáročné publikum. I přes jeho nízkou kvalitu filmu, se po čase dá vidět znovu. ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Protože jsem včera večer neplánovaně snědl šest čokoládových tyčinek, řekl jsem si, že se v rámci trestu podívám na tenhle film. Podle anotace, hereckého obsazení a označení "romantický/komedie" sliboval dostatek utrpení za ten můj prohřešek. Ovšem už po pár minutách od začátku filmu jsem si v klidu došel pro dalších dvanáct tyčinek, protože jsem zjistil, že přestože jsem na obrazovku koukal maximálně čtvrt okem - jel jsem na rotopedu, četl Zemi Nikoho a sem tam zkouknul věci na mobilu - ani sežrání všech čokoládových věcí ve vesmíru by neospravedlnilo tak krutý trest. Anna Polívková může být ráda, že je v něčem absolutně na vrcholu - horší herečku neznám. Ta by fakt mohla učit na DAMU - vždycky by něco zahrála a pak řekla, tak teď jsem vám názorně předvedla, jak se to nedělá, udělejte to jakkoli jinak, horší to být nemůže! Při jejím výkonu mi naskakovala taková husí kůže, že jsem měl větrák puštěný jen proto, že ho na tom rotopedu používám taky jako zdroj protivětru, abych měl to šlapání těžší, vůbec jsem ho nemusel použít jako prostředek k ochlazení jako obvykle. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Původně se měl film jmenovat „Blíž ke hězdám“. (ČSFD)

Reklama

Reklama