Reklama

Reklama

Chata

  • USA The Lodge (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mrazivá noční můra Chata od režisérů snímků Dobrou, mámo sleduje rodinu, která se vydává strávit víkend na odlehlé chatě v horách. Když je však otec (Richard Armitage) nečekaně nucen odjet za prací, zůstává jeho nová přítelkyně Grace (Riley Keoughová) se snoubencovými dětmi Aidanem (Jaeden Martell) a Miou (Lia McHughová) uprostřed zasněžené krajiny sama. A také se vzpomínkami na znepokojivou minulost. Psychologické drama je důmyslně zinscenovanou hrou o hranicích mezi realitou, vzpomínkami a šílenstvím. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (238)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Lodge" je podľa mňa skutočne kvalitne napísaná psychologická tortúra hlavnej hrdinky. Trošku teraz načnem jednu vec. Keď som nedávno kritizoval film "The Turning", tak tento film by si mohol zobrať ako príklad. Lebo kým tam som mal pocit, že film absolútne pohorel, tu musím tie dramatické momenty vyzdvihnúť. Je úžasné sledovať Grace ako na ňu situácie dolieha a ako stále viac a viac prepadáva všetkému čo sa deje okolo nej. A hoci by som najradšej povedal čo sa vlastne deje, nebudem to z úcty divákom spoilovať. Napriek tomu, že bude celkom ťažké vysvetliť niektoré plusy tohto filmu. Riley Keough je veľmi presvedčivá a na rovinu poviem, že som je tú rolu absolútne zožral. Jaeden Martell a Lia McHugh sú takisto veľmi dobrí. Myslím si, že boli správne vedení a dokázali tomu dodať úprimné momentky. Richard Armitage tu moc nie je a vo filme pôsobí tak trošku do počtu. Myslím si, že je okey, no moc toho pre film neurobí. Na druhú stranu sa však film sústredí na to čo sa má. Poviem pravdu, že sú tu skutočne prekvapivé scénky. Priznám sa, že som nečakal k akému kroku sa Linda odhodlá. Prišlo to úplne nečakane a skutočne ma to trošku vydesilo. Atmosféra chaty funguje, zima je tuhá a skutočne sa mi film zaryl pod kožu. Ale myslím si, že niekedy na konci minulého roka by sa mi na to pozeralo lepšie, než koncom apríla. Problémom však je, že postupne pochopíte čo sa deje. A ostanete až fascinovaní ako ďaleko to všetko vlastne zájde. A ukazuje to aj, že niekedy by si ľudia mali dobre rozmyslieť to čo spravia. Lebo to môže mať skutočne veľmi nepríjemné následky. Myslím si, že od momentky ako sedí Grace so svojim psom na verande to bol skutočne zážitok. No v prvej tretine ma film celkom nudil. Potreboval čas na to, aby sa trošku zobudil a potom to išlo. Myslím si, že to mohlo byť silnejšie, no film ako taký funguje dobre. Ak chcete mrazivú temnú drámu (schválne nehovorím horor, lebo hororových prvkov je tu pomenej), tak toto by na vás mohlo urobiť dojem. Čeknite si film a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na takú chatu by som nešiel. Všade zima, žiadne soby a ešte aj ten blbý ľad sa pod vami prelomí. Ale inak riadne psycho. Miestami príliš ukričané hlavnou herečkou, ale naozaj len zriedkavo, väčšinou tie delirické časti vychádzajú veľmi dobre. Takto si predstavujem horory nového typu. Väčší rozpočet, pár vylepšení (napríklad záver, ktorý by nejako prekvapil či šokoval) a bol by z toho kinotrhák. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno já jsem nijak nejásal z ani poměrně vysoce hodnoceného Dobrou, mámo a tohle The Lodge považuji jen za o něco málo lepší. A přitom tu je vlastně všechno dobře. Příběh, byť nějak inovativní, neuráží, studený vizuál je fajn, atmosféra hustá, že by se dala krájet a navrch se povedl i casting na čele s fantastickou Riley Keough. Jenže občas se to táhlo jak smrad, napětí ne vždy úplně fungovalo a to bruslení mezi halucinacemi a realitou mě neznejistilo tak, jak by mělo. Svoje oddané fanoušky si film určitě najde, ale já začínám nabývat přesvědčení, že dvojice Fiala-Franz není pro mě. 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(47%) CHATA, jo? Tak co tu máme? Někdo tu píše, že byť jen vzdáleně to připomíná to slavné Osvícení (které mi teda nesedlo – neosvítilo mě), ale nevím, nevím. První cca půlka filmu je teda dost tempem pomalá, nudná a ani postavy mě nebavily včetně šílené Grace, která mě teda začala trochu víc bavit v pozdější půli snímku. Na tomto můžu pochválit trochu tu tíživou atmosféru, nějaké nápady atd – i když opravdu jen decentně. Chápu, že je to další levný film, ale i tak by se z toho dalo vytřískat o něco více. Problémem je, že tu máme nastíněno několik scén, které nejsou ani dovysvětleny. I mi bylo jedno, jak to skončí, což je škoda, potenciál tu přesto byl. Nejvíc mě zaujala scéna na začátku, kdy se pravá matka těch dětí rychle a nemilosrdně zastřelí. Takže kdyby bylo víc takových scén, nezlobil bych se. Film mě nepohoršil, ale měl navíc … ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinu som zažíval úplne blažený pocit, že sledujem ďalší originálny film. Asi v strede som mal pocit, že som celý ten príbeh prekukol a začal tomu padať remeň. Hovoril som si, že uf, škoda že sa to nedržalo nejakej konzistentnej myšlienky. Koniec ale prekvapil. Zavádzanie diváka zafungovalo. Psychologicky vyšperkované, atmosféricky hutné a herecky presné. Určite sa jedná o obrovské prekvapenie, ktoré má dômyselnú výstavbu a pri ktorej tvorcovia presne vedia čo chcú povedať. Dúfam, že ďalší film týchto tvorcov bude minimálne podobnou chuťovkou ako toto. Trošku som zase zmätený z týchto hodnotení. Ten film funguje. To, že nejde až tak úplne za čiaru je dôsledok len toho, že sú pod neho  podpísaný aj Američania. Byť to rýdzo európska záležitosť, bola by na konci pekná rezanica. Rozmýšľam nad plným počtom. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • „Náš film má mnoho tichých scén, což má svůj účel. Lidé u hororů nejsou příliš zvyklí na ticho, hudba jim přináší atmosféru a tím pádem i pocity. Bez ní je divák mnohem nejistější v tom, co ho čeká, a tak to, co vidí na plátně, může být ještě děsivější,“ řekl Severin Fiala. (SONY_)
  • S výnimkou Grace (Riley Keough), ktorej meno v sebe nesie náboženskú symboliku (grace znamená milosť), mená zvyšných postáv sú totožné alebo veľmi podobné skutočným menám svojich predstaviteľov. Richarda si zahral  Richard Armitage,  Aiden hrá Jaeden Martell a Miu pre zmenu Lia McHugh. (beso74)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Reklama

Reklama