Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krása třináctipatrového hotelu Artemis již dávno pominula. Ale jeho zdi ukrývají to nejmodernější zdravotnické zařízení, které financuje obávaný gangster Wolfking (Jeff Goldblum). Je určené výhradně pro bohatou klientelu podsvětí. Dobře utajené nemocnici vládne už 22 let tvrdou rukou manažerka Jean Thomas, přezdívaná Sestra (Jodie Foster). Vzhledem k tomu, že jejími „hosty" jsou zločinci nejtěžšího kalibru, její pravidla jsou jednoduchá: neurážet personál, žádné zbraně a zákaz zabíjet ostatní pacienty. Když se na urgentním příjmu objeví bankovní lupič Sherman se svým těžce zraněným bratrem, Sestra netuší, že právě ubytovala hodně velký problém. Bratři u sebe po nepovedené loupeži totiž mají zdánlivě nezajímavý předmět. Ten však má hodnotu 18 milionů dolarů, což je pro zločineckou elitu příliš mnoho důvodů, proč se vykašlat na pravidla. A navíc ta drobnost bohužel patří samotnému Wolfkingovi. Dnes v noci bude v Artemis pořádně rušno... (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (195)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $6,708,147Tržby Celosvetovo $12,597,014▐ Panečku čo sa stalo Jodie Foster? To sa čo uchlastala, keď vypadá ako vypadá. Však by som jej hádal že má 70rokov. Dejovo dosť rozpačité, takmer bez lepšieho náboja, záver sa rozbehne do akčného masakru ale to váákuuum, čo bolo predtým to nevytrhne. /40%/ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt zabolelo. Takový nápad a takové obsazení, a výsledek? Naprosto promrhaná záležitost, která mohla být vlhkým snem každého fandy nekompromisních akčních jízd, ovšem nakonec jde jen o mdlou nudu, s dvěmi, třemi scénami, které dokážou diváka probudit, zbytek ale prostě zabíjí. Akce málo, využití zajímavých postav minimální, ale brebentění až po střechu. V podstatě se vlastně spíš než o akční nářez jedná tak trochu o drama jedné přestárlé paní, jejíž osud mi byl ale naprosto ukradený a několika gaunerů, kteří mi byli taky ukradení, no prostě děs. K této podívané je vážně těžké se vyjádřit nějak smysluplněji, určitě mě tedy minimálně oslovila atmosféra a stylizace samotného hotelu, zbytek ale prostě nefungoval v žádném ohledu. Zápletka na mě působila strašně nezáživně, spoustu věcí mi zde nedávalo ani příliš smysl, viz ta věcička za 18 milionu, kolem které se vše mělo točit, ale ve výsledku o ni nakonec vůbec nejde, či význam těch pouličních protestů, nebo jak to nazvat, a tak bych mohl pokračovat dál a dál. Ta trocha akce je pak též nevýrazná a nezábavná, napětí zcela mimo hru, tvůrčí nápaditost bez známek života, a i obsazení, které slibovalo slušnou dávku kvality, zůstalo těžce za očekáváním, snad tedy až na Sofii Boutellu, která je opět nehorázně přesvědčivě smrtelně sexy, ale to mi fakt ke štěstí nestačilo. Hotel Artemis je tak zkrátka zdrcujícím zklamáním, kdy se jedná prostě jen o nudné béčko, které nemá vůbec, vůbec čím zaujmout. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(90/2018) / Jodie Foster sa objavila po 5 rokoch na scéne a zobrala celkom neobvyklú rolu, podľa mňa jej to ale celkom sadlo a dala filmu tak povediac tvár. Ako už bolo v komentoch spomenuté, je tu jasná inšpirácia svetom ala The Purge. Rozhodne mi chýbalo lepšie tempo a "úvodná" konverzačka sa natiahla na pomaly tri štvrtiny filmu, škoda, lebo postavy fakt docela ušli. Na žánrovku obstojné a na väčší film tu ambície ani neboli, takže fajn. (6/10) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten film je neuvěřitelná vykecávka, ale postavy vyžvatlaj leda tak prázdnou bublinu. Hotel pro zabijáky, no to už mě od JW taky nepřijde moc originální, že ? A pokud jde o akci tak tady se vysloveně spláče nad vejdělkem, já si vybavuju vlastne jen jednu větší fight scénu v podání Sofie, která nám v červených šatičkách ukazující nožky rubě jednoho chlapa za druhým. No a když se ke slovu hlásí Dave Bautista, tak se udělá střih a jdeme si co ? Jdeme si povídat. Přemýšlím co vedlo stárnoucí Jodie po pětileté pauze zrovna do tohoto filmu ? Kdyby si víc zapracovalo alespoň na atsmoféře, mohlo to mít nějakej retro styl, který jsem z filmu chvílema vnímal, ale většina času mě bohužel nudila. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

(Ne)poriadnej akcie sa dočkáme až ku koncu filmu. Počas celého jeho trvania to vyzerá ako čakanie na poriadnu bitku či prestrelku, tá sa však udeje až na samom konci a aj vtedy pôsobí akosi kostrbato. A tak sa nemožno čudovať, že film prosto nudí. Záver možno niektorých poteší, je však očakávaný, dalo by sa povedať, že až strnulý a patetický. Cítiť z neho akúsi snahu filozoficky film uzavrieť, to by však čosi filozofické musel zaviať cez plátno aj počas filmu. Ako už tušíte, nestalo sa. Hotel Artemis mal potenciál, dobré herecké obsadenie aj slušný námet. Ani jedno z toho nevyužil. Veľká škoda. 44% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Hotel je pomenovaný podla gréckej bohyne Artemis, bohyne lovu. Artemis bola narodená potajme, aby sa uchránila pred Herou, podobne ako aj tento hotel vznikol potajme. (Astonko)
  • Hotel Artemis ponúka 4 izby: Honolulu, Nice, Acapulco a Niagara. Hostia nie sú oslovovaní ich skutočnými menami, ale menami ich izieb, čo zabezpečuje kriminálnikom úplnú diskrétnosť. (Astonko)

Reklama

Reklama