Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 126)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

My co máme za sebou tzv. kojící hattrick, tzn. v časové posloupnosti : maminka - akční filmy 80.let - pan hospodský, tak nad Johnem provádíme vyslovenou slintofilii. Akční scény jsou vymazelný na tři doby a je jedno zda se jedná o car honičky, přestřelky nebo fighty vše je přehledný, nápaditý, nekompromisní. Jasně, kdybych měl být v osobě hlavního hrdiny, potřeboval bych na celej film tak 1.250 životů abych vše přežil, ale i tohle je vlastně fajn, konečně tu máme akční tank se vším všudy. Chtělo se mě vyčítat, že film zejména zpočátku nabírá těžce tempo, ale ve finále je hezký, že kolem veškeré té akce a drsňáckých hlášek a ještě drsnějších zabijáků, nám tu vyrůstá takovej zabijáckej B2B svět, který má své zákony a pravidla. Takže je to sice na hraně, zejména John vs. hluchá se spolu mohli kočkovat trošku déle, ale akčnáček je už pomalu vymírající žánr a tak budu za hvězdíčkovýho ježíška a půjdu do plnejch. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednička se mě líbila přecijenom možná o chloupek více. Tady už je úvodní motivace proč se dostává znovu do konfliktu s podsvětím malinko vycucanější. Za pochvalu stojí nejvíc chvilkové přesunutí děje do Říma, který v podobném stylu filmu působí parádně. Ty antické kulisy, ve kterých střílí John Wick lidi do hlavy, prostě nemají chybu. Možná to tvůrci přehnali s vykreslováním zdejšího světa jako takového, protože se dozvídáme že i takoví vágusové jsou vlastně velmi nebezpeční a celkově to vypadá tak, že nejspíše i důchodci mají něco za lubem a příště bych nesázel ani na nevinnost dětí ze školy, prostě v New Yorku už vraždí úplně všichni:) Akční stránka samozřejmě za jedna. Jsem zvědavej jak se tvůrci poperou v příštím díle s úkolem "SÁM PROTI VŠEM." Každopádně to bude zase solidní akční jízda plná mrtvol. 80% ...PS: Nemůžu si rýpnout do faktu, že John Wick stále kope ještě střed tabulky. O titul se v mých očích pere Indonézská řezničina Raid. Asie je ještě stále malinko dál. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Len pozor aby sa z Keanu Reevesa nestal nový Chuck Norris. Všetkého priveľa škodí. Už to dosť preháňajú. Hlavne tie prestrelky, nikto ho nevie aspoň škrabnúť do hlavy, všetci tupo strieľajú do tela aj keď veľmi dobre vedia, že je tam chránený. V tme za ním bežia s baterkami, aby úplne presne vedel kde sú a mohol ich vystrieľať ako na strelnici. Mám rád, keď to vyzerá aspoň trochu reálne, ale toto, ako sorry. Matrixový hrdina Keanu Reeves síce na šarme ani odeniu príliš nestratil, ale nemá poriadneho protihráča a dejovo to je ešte horší odvar Ramba II, kde jedinou zápletkou je koľko striel vyjde z hlavne naraz. Oproti jednotke je to zlátanina s rádoby zápletkou, ktorá má však značné trhliny. Nemá to ten punc výnimočnosti, tajomno pravidiel podsvetia, glanc mafiánov, proste nič z toho, čím je jednička výnimočná. Bitky a strieľačky pôsobia ako PC hra a pridať úlohu pre tuctového Fishburnea nebol dobrý nápad. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Ne velké, ale zklamání. John Wick je pořád o dost kroků napřed oproti ostatním akčním filmům, ale v bitkách a přestřelkách mu občas malinko dochází dech a začíná se opakovat. Ten náskok je naštěstí tak velký, že to tolik nevadí. Větší problém je s příběhem, jenž se tentokrát bere smrtelně vážně, chybí mu lehkost a nadhled jedničky a především jde směrem, který osobně nepovažuji za úplně šťastný. Zatímco minule byl John Wick mýtus, legenda a přízrak, jehož jméno děsilo každého mafiána, teď je jen jedním z mnoha vrahů, jenž o svou výjimečnost někde mezi prvním a druhým dílem přišel. Mýtus je pryč. Tvůrci navíc dost nesmyslně vykecávají všechna tajemství světa zabijáků, který byl minule tak atraktivní i proto, že si ta tajemství zachovával. Docela škoda. Druhý John Wick je nadprůměrný akčňák. Bohužel však s nudným příběhem, který se trochu ztrácí sám v sobě. Jo a taky s dost slabou sestavou záporáků. Sorry, ale příště chci víc. I když možná budu radši čekat míň. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

První díl byl tak mizivý, že si z něj nic nepamatuju, nějak ale vím, že tady jsem se bavil víc. Těsně tomu ty 4 dám. Nonstop (tak nonstop, až místy monotónní) stylová střílečka, Reeves jako elitní nesmrtelňák s pár lety přibral na charismatu, humor funguje ve chvilkách oddychu, sem tam i hřejivě brutální, scéna s podřezáním si žil asi vyčnívá. Jistě, svým způsobem tupý a přes kopírák, ale jako soustředěná akční jízda nemá větší chybu. Co mě zklamalo nejvíc, byl slabý soundtrack, ten šel nabít mnohem nářezověj. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Světová premiéra proběhla 30. ledna 2017 v Los Angeles. (Varan)
  • Technika střelby, kterou John Wick (Keanu Reeves) používá, odpovídá technice Mozambique Drill. (Matt_CZE93)
  • Keanu Reeves (John Wick) trénoval tři měsíce bojová umění (judo, jujutsu) a poté také řízení a zacházení se zbraněmi. (AffectedFace)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama