Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Arkadij (Ray Stevenson), bývalý vůdce revoluce v ruské Sukovii, dozví, že se jeho zrádný bratr Dimitrij (Pierce Brosnan) nachází v ochozech stadionu, na kterém právě probíhá evropské semifinále mezi týmy West Ham United a Dynamo FCC, společně se svými kumpány londýnský stadion Boleyn Ground násilně obsadí. Mezi diváky je i americký válečný veterán Mike Knox (Dave Bautista) se svou neteří Danni (Lara Peake). Když se oba do spiknutí nešťastnou náhodou zapletou, Mike musí zneškodnit Arkadije a jeho těžce vyzbrojený tým. Dokáže to dřív, než se Arkadij dostane k Dimitriji? Osud 35 000 diváků na stadionu – a mnohem většího množství lidí v Rusku – závisí jen na něm. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Scéna Allah akbar mě rozesmála. Jinak je to vše předvídatelné, prostě už je to ohrané, a Dave Bautista není zrovna ten tahoun, kterého bych si v hlavní roli představoval. Ty největší mínusy jsou: fotbalové prostředí ( bylo to k smíchu), slabé akční scény, ten týpek co zařval Allah akbar, ten se fakt nepovedl. A hlavně co jsem nepochopil, proč v tom filmu hrál Pierce Brosnan, když tam skoro vůbec nebyl, ach jo, hlavně že byl na plakátech a trailerech, udělal tam pěkný hovno. A ještě musím zmínit ten směšný skok na střechu stadiónu na motorce, to bylo ...... až k nepochopení, proč to tam bylo? Stačilo aby v tom filmu byla aspoň jedna či dvě dobře vypadající akční scény, a nějaký blbosti jako skákání na motorce odpustit, pak by to bylo celkem slušný béčko. Takhle je to hodně slabý podprůměr. :/ ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Béčko každopádně. Některé akční scény jsou originální a pokud jde o likvidaci lidí, tak vždy přímočaře a často brutálně. Bautista podle mě nebyl tou nejlepší volbou a Brosnan zbytečný. Závěrečné "vyústění z krize" lacině úsměvné. Ale dobrá, akce byla od začátku do konce a bez poločasu. Takže na pobavení stačí. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě to nenudilo. Navíc mám rád thrillery odehrávající se během nějakého sportovního zápasu (Náhlá smrt, částečně Fanatik), a i když tady toho fotbalu zas tak moc není a u některých prostřihů je znát, že se točily na prázdném stadionu a hřišti, u jiných jsem se skvěle pobavil, jak dovedně byly natočené - skok motorkou nad hlavami nic netušících diváků a hráčů nebo skok na fanouškovském transparentu ze střechy na světelnou tabuli. Vůbec se mi líbilo, jak tvůrci důsledně dbali na vnitřní temporytmus příběhu, jak si hlídali i čas na časomíře (který zde hraje důležitou roli) i některé další detaily. Dave Bautista sice vypadá, že se každou chvíli rozbrečí, a ta jeho neteř je jedna z nejošklivějších puberťaček, které jsem kdy ve filmu viděl, ale celý příběh šlape, jak má a moc se mi v rámci žánru líbil, hluchých míst bylo minimálně, a navíc se hlavní hrdina i záporáci chovají tak nějak logicky a rozumově, a každou chvíli má navrch někdo jiný (no považte!). Třešničkou na dortu je účast Pierce Brosnana, který má takové charisma, že tady sice řekne asi tři věty, a jeho role je vlastně štěk, kdy se pasivně nechá tahat z kouta do kouta, ale stejně si všechny tyhle scény ukradne pro sebe. A mimochodem, velmi mne pobavil vtip s Alláhu akbar. :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemám mít strach? Jsem celej od krve, jsem v pasti, mám u sebe posranou bombu, ale nemám si dělat starosti?" Strejda Mike je zabijáckej sympaťák a úspěšně integrovanej Faisal je jeho vtipnej pomocník. Tím originalita končí a začíná vykrádačka všech možnejch akčních klasik na téma osamělej hrdina s viditelnou slabinou bojuje v uzavřeným prostoru proti všem. Ale i když to není ani trochu originální, tak Mike opravdu válí. Jen jsem byl z toho všeho tak napnutej, že mi uteklo, jak vlastně hrál West Ham s tím anonymním Dynamem. Dal jsem litr na jedničku, ale ani u Livesportu nemůžu ten výsledek najít. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jojo, kdysi taky obsadili Arnolda, neuměl hrát a byl nevzhledný. Tak teď tu máme zase tohohle borce. Kdyby byl alespoň trochu sympatický a uměl zahrát jen to, že mu o tu jeho neteř opravdu jde, hned bylo o hvězdu víc. Spadlo to do průměru jen kvůli němu a nedostatku nadhledu. Poslední skaut to zkrátka není. 60% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Zmíněná ruská republika „Sukovia/Sakovya“ ve skutečnosti neexistuje. V Ruské federaci je 22 republik, počítáme-li i ilegálně anektovaný Krym. (Toshio)
  • Vo filme je zápas West Hamu proti fiktívnemu tímu Dynama označovaný ako posledný zápas na štadióne Boleyn Ground. V skutočnosti bol posledným zápasom West Hamu na tomto štadióne 10. mája 2016 ligový súboj proti Manchesteru United, ktorý londýnsky celok vyhral pomerom 3:2. (GTS_PUNK)
  • Natáčanie prebiehalo ešte v roku 2016 na štadióne Boleyn Ground, bývalom štadióne týmu West Ham United. Počas premiéry filmu už štadión neexistoval, pretože bol medzi rokmi 2016-2017 zdemolovaný. (Ubi123)

Reklama

Reklama