Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad, zaujímavý štart, sympatickí herci a celkom dobre premyslený ústredný motív zápletky. Avšak zhruba od polovice sa dej začal uberať smerom, ktorý ma už tak nebavil ako prvé časti (na mňa až moc kultúrne idylické). Záver našťastie čo to vylepšil, pridal sa nový zaujímavý prvok, na ktorý nedám dopustiť - hranie sa s časom. A to zrejme zachránilo môj úmysel pustiť sa aj do druhej série, keď bude k dispozícii. Zatiaľ hodnotím ako lepší priemer. 65/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaná, temná pohádka. O čarodějnicích, upírech a démonech. O hledání knihy života, i touze po moci, která je v některých lidech zakódována po staletích stejně. Perfektní chemie mezi hlavním duem, solidní výprava a triky, rozhodně ne nějak vyložená ztráta mého drahocenného času. Jen mě maličko nasrali s tím koncem, ale to se nedá nic dělat. Zrovna když jsem se do seriálu pořádně vnořil a zvažoval i čtyři hvězdy, tak šmik a game is over! Ne úplně, jak jsem dnes dočetl, chystají se rovnou dvě pokračování, což mi mou mrzutou náladu trošku spravilo a pokud mi to můj nabitý, natáčecí diář dovolí, dám si klidně další pokračování. Terese Palmer to totiž neskonale sekne a už jen kvůli ní do toho rozhodně půjdu zase. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vzdala jsem to v půlce druhé řady. Čekala jsem mysterióznost a temnotu, dostalo se mi prvoplánové červené knihovny s trochou špičáků a pár mávnutími hůlkou. Dialogy z pomocné školy, příběh přeslazená limonáda. Nenakoplo to ani, když se děj přesunul na dvůr Rudolfa II. SHRNUTÍ: Když už jsi příliš stará na Stmívání, ale přesto toužíš po „upíří romantice“. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Tempo je místy až nepříjemně pomalé, velké akční střety mezi postavami jsou velmi výjimečné, je to spíše melancholická pohádka o zakázané lásce a boji proti zkostnatělým pravidlům. Ale přesto to má své (záměrný dvojsmysl) kouzlo a to díky příjemné atmosféře a působivému obsazení. Ocenil bych, aby bylo finále trošku dynamičtější, ale nakonec jsem si i tak všechny tři řady užil. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Co nadělám?! Mám prostě podobné filmy a seriály ráda. Jsem věčně fantazírující duše, takže mě myšlenka existujících čarodějek a upírů vždycky dokáže nalákat. V tomhle případě sehrálo své i herecké obsazení. Ústřední dvojice mi neskutečně sedla a oblíbila jsem si ji prakticky hned po prvním díle. Celé zpracování vypadá opravdu dobře a dokáže zaujmout. Parádní výprava, skvělý vizuál, adekvátní počítačové efekty, parádně zvolená hudba... Škoda je jen pár věcí... 1) S přibývajícími díly ztratila dech ona "temná stránka" seriálu, který se tak začal přibližovat spíš k romantickému stylu. 2) Divák se nedozví nic o hlavním problému/zápletce Knihy života. 3) Diana se stává bohužel až moc výjimečnou, na to, že v pilotu byla ráda, že si přikouzlila pár papírů... Takže - ano, chyby se tu najdou, ale jestli máte podobný styl rádi, neměli byste být zklamaní. Jsem zvědavá na další řady a v knihovně jsem si zamluvila i knižní předlohu, abych měla s čím porovnávat. ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • James Purefoy a Matthew Goode, hrající otce a syna, jsou ve skutečnosti dobří kamarádi a dlouholetí kolegové. Byli spolu na baru v Portugalsku při natáčení The Wine show (od r. 2016), když se Matthew dozvěděl, že je James mezi třemi kandidáty na roli jeho otce. Poté ho Matthew doporučil. James přečetl všechny knížky a zhlédl první sérii seriálu než roli přijal. Poté se vyjádřil, že největší výzva při natáčení bylo natočit scénu tak, aniž by ho Matthew rozesmál. (Jolinar)
  • Teresa Palmer se na natáčení 2. série vrátila chvilku po porodu třetího dítěte. Na svém instagramu poděkovala celému týmu, že vytvořil baby friendly atmosféru, a že dítě mohla mít často u sebe. Matthew Goode ve společném rozhovoru s Teresou vtipkoval, že nevěděl, kam se dívat, když Teresa začala znenadání kojit. (Jolinar)
  • Natáčelo se v Jižním Walesu, v Itálii (Benátky) a Anglii (Oxfordská univerzita v Londýně). (BMW12)

Reklama

Reklama