Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že o kopáčích vltavínů vím kulový, takže jsem si musel nejdřív vygooglit, co ti borci vůbec dělaj. Film samotnej má asi tři až čtyři zajímavý scény, ale asi třikrát víc scén, který byly tak nějak navíc a nic v ději neposunuly. Když už se konečně dozvíme, co má Liška za tajemství s Bokovou, tak přijde konec filmu, kterej se uzavře tím, že si daj dva kopáči trochu po tlamě. A to je vsjo, titulky a pocit toho, co tím koncem chtěl básník vlastně říct... ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Začátek táhlej, prostředek táhlej, konec dobrej. Naivita a o-slepenost hlavního hrdiny by se dala krájet. Milé vidět pár stabilních oveček ze stáje mistra Wlodarczyka (nezapomenu na "kurví kroj" :) ). Objektivně tedy za tři, ale... Těžko dát míň, jak čtyři filmu, kde vidíme Marka Adamczyka v celé jeho kráse. Až ukáže i frontál, bude to za pět :). ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V rámci nesystémového hledání režiséra, který natočí slušný český film, jsem zkusil Dana Wlodarczyka - a výsledek byl obvyklý. A přitom: téma vltavínů a všechno kolem nich je rozhodně zajímavé. Bohužel však pouze toto. Film je založen na příběhu, který je zbytečně zamotaný a v podstatě nezvládnutý; končí rozchodem "kamarádů", kteří se už jednou rozešli, a je možno předpokládat, že se opět sejdou, protože vltavíny, to je jako droga. Kromě štěku Bolka Polívky je tu jediným hercem Pavel Liška. A divák se přitom neklidně ošívá s přáním, aby to už raději skončilo a mohl si pustit Wurlitzer. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Liška v roli, která mi k němu ale vůbec neseděla. A vzhledem k tomu, že vyjma Jenovéfy se jedná o jedinou pořádnou hereckou personu vyskytující se ve filmu, tak jsem zklamán, a to náležitě. Na stranu druhou jsem se dozvěděl, že i v dnešní době si vybraní čeští exoti hrají na zlatokopy z Dawson City v kanadském teritoriu Yukon. 36% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skoro by to vyšlo až k štyrom hviezdam, ak by film nakoniec tak akosi nevyšumel v závere do prázdna, respektíve som mal ihneď chuť sa dozvedieť, ako to bolo s postavami ďalej. Áno, všetko sa kvázi vyrieši, hriechy minulosti vyplávajú na povrch a tak postavy môžu začať žiť nanovo v podstate s čistým štítom, lebo čo bolo, bolo, len je škoda, že Zlodeji zelených koní skončia akoby pred finále. Pritom celý príbeh mi perfektne sadol, bol som v napätí, každá scéna ma bavila, dokonca aj tie, ktoré boli možno zbytočné. Tak mám pocit, že každý scenárista sa venoval svojej dejovej línii a na konci to proste nejako spolu preplietli. Obávam sa, že ono tajomstvo z minulosti, ktoré nemusí byť ani vyslovené nahlas, aby každému bolo jasné, o čo ide, napísal Jarchovský. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama