Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

peiton 

všechny recenze uživatele

Znova som opäť ,,vplávala" do melancholickej nálady,takže vyťahujem zo šuflíka s názvom Romantika po dlhšom čase túto sentimentálnu záležitosť.Myslela som si, že keď príbeh poznám naspamäť nedokáže ma už tak zaujať,aby som ho prežila ako po prvý krát.Och ako hlboko som sa mýlila.Je to citlivý a čistý príbeh, ktorý nám ukazuje, že sa treba vždy chopiť šance, pretože tá sa nemusí opakovať.Terese a Garettovi som od začiatku fandila a do poslednej chvíle som verila v šťastný koniec..vždy tomu verím.Viem, že v mojom živote také chvíle nenastanú, viem, že možno správu vo fľaši nenájdem no film mi dal jedno krásne ponaučenie, že to čo môžeš spraviť dnes, neodkladaj na zajtra ,pretože zajtra môže byť už neskoro.Odporúčam Správu vo fľaši tým,ktorý majú radi vášeň, lásku, a nevadí im keď si na konci poplačú. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Robin Wright umí hrát osudové ženy, ať už je to Jenny ve "Forrestovi" nebo Theresa v tomto slaďáku. Kdybych nebyla kamarádkou poučena o konci filmu, stoprocentně bych závěrečné minuty proplakala, nestalo se ale tak. Filmu by také neuškodila kratší stopáž, mnohdy jsem se přistihla, že dění na obrazovce ani nevnímám. Na jedno podívání zkrátka stačí. ()

Reklama

jadran90 

všechny recenze uživatele

Že bych své hodnocení poslal v lahvi na moře? Romantické drama o dvou lidech, jejichž první manželství nedopadla zrovna šťastně a náhoda je svede dohromady. Spíš pro něžné pohlaví, nebo pro páry. Rozhodně to byl příjemný zážitek, ale abych se na to díval každý rok, to ne. Hlavně díky skvělému Costnerovi, kterému role citově založeného introverta padla jako hrnec na zadek. Newman taky skvělý, mohl dostat víc prostoru. Mezi hlavní dvojicí to funguje a je radost sledovat jejich postupné sbližování. Režii chválím. Filmu vytýkám zbytečnou délku, která šla zkrátit o nudný začátek. Konec je zase pěkně vykalkulovaný, aby to bylo pořádné drama a nějaká ta slza ukápla. Hodnocení: 70% ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Toto je přesně role ušitá na tělo herci Kevinovi Costnerovi, no jo, romantika, nějak mě případá, že dneska mě obdobné filmy dost dojímají, že by to bylo těmi Vánocemi? o tom dost silně pochybuji, ne, asi je to tím, že tento film je námětem velké a ztracené lásky a znovuobjevení lásky, kdy to nejmín člověk čeká, toto je přesně typ filmů, který mohu vidět často, a nikdy se mě nemůžou přejíst, protože je to ze života: Ano herce Kevina Costnera mám hodně ráda, není to vůbec špatný herec, jen má někdy smůlu na filmy, ale to není jeho chyba, ale chyba scénáristů, ale toto je právě ty role, kdy mu sednou velice dobře, ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Má cenu nadávat na romantický film, že je romantický? Nemá. Má cenu nadávat Kevinovi Costnerovi, proč nenatočí něco zajímavého? Asi taky ne... Nicméně pořád to zdaleka není nejhorší film, co jsem kdy viděla, kdyby člověk večer neměl jo co dělat, tak si ty dvě hodiny strávené s tímhle filmem vyčítat nebude, a Paul Newman je pořád pekelně přitažlivej chlap. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)

Reklama

Reklama