Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (585)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že tenhle film dělali samí mladí chlapi, takže oživili žánr skomírající české pohádky fantasy a sci-fi prvky, nevykašlali se na vizuál a vybrali si neokoukané lokace (oči-ústa-uši), jen mohli zvolit méně zprofanovaný hrad. Jinak ovšem docela spokojenost - s hereckým obsazením (včetně Lambory), kamerou i hudbou. 70%. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc fantasy. Ze začátku mi to připadalo jako 50x a stále poprvé. Potom se to překlopilo do Zaklínače. Vážně nevím, co z toho. Naprostý mišmaš. Navíc princ ani princezna nejsou charismatičtí a hezcí už vůbec ne. Kdyby se to odehrávalo na nějaké vesnici, tak by to možná ještě šlo, ale takhle mi to tam vůbec nesedělo. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak moc bych chtěl dát víc... Lokace, výprava, nasvícení, kamera, vše na špičkové úrovni. Dokonce i triky super. Jenže to celé padá s neživotnými postavami a strašně, ale tak strašně mizerným scénářem, až škoda povídat. Nějaké seznámení s tou trochou postav, co se zde objevuje, je strašně chaotické a nijaké - třeba princezna je od začátku prezentovaná jako pěkný fracek, který potřebuje leda na prdel. Že někdy před koncem jí princ sdělí něco, proč v ni neztratil důvěru, to už je sakryš pozdě, pozdě! Princ samotný je vlastně pojatý jako takový ňouma, který za celou dobu nic neudělá a nepomůže - zas si na vše nakonec stačí princezna sama. Nějaký vztah mezi nimi dvěma je tu naprosto odbyt. Celé mi to připomnělo svou „psychologií“ Slunečnou nebo Sestřičky - a podobně i chování herců. Křenková hraje totálně šíleně, i když asi měla jen suše hláškovat, ale ona má takové „charisma“, že bych jí spíš věřil, že je lesba do princezny zamilovaná. Zachův čaroděj, kdyby jen trochu šišlal, tak v něm zas vidím doktora z toho nekonečného seriálu. Divné, že se jedné čarodějce postavil až takhle pozdě (na co čekal celou dobu?!) a že vlastně i princezna čekala do posledního dne. Á propos. Vykradené je to odevšad, co se dalo - ze všech těch filmů o stále znovu se opakujícím dni, dokud hlavní postava něco, z Rebelky, fakt i z toho Harryho Pottera, z Merlina, co vás napadne. Jenže poskládané je to tak nudně, že se člověk cítí při koukání jako na trní a chtěl by postavy popohnat, aby se aspoň něco dělo. První půlhodina je asi nejnudnější a nejvatovitější. Pak se aspoň začnou opakovat dny, ale je jich tolik, že to postrádá vtip - a to dokonce i když do toho hoděj píšničku od Presleyho (!). Stejně tak posléze furt a furt ty samé scény u zlé čarodějky, bez nápadu, gradace, čehokoliv zajímavého... Kdyby se to celé líp poskládalo, zkrátilo, líp pracovalo s postavami, tak to vážně není marné, ale takhle ne, soudruzi, jen za snahu body dávat nebudu. ... Btw, nějak mi uniklo, proč tam hraje Dejdar, na takovou pidiroli mohli angažovat kohokoliv. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Princezna zakletá v čase je vedle Sedmera krkavců, obou Andělů Páně a Hodinářově učni bezpochyby jednou z nejlepších pohádek z naší produkce od roku 1993 výš. Příběhově jde o mile a umně natočenou kompilaci Zloby, Na hraně zítřka a do jisté míry i Warcraftu (kdo viděl, pochopí), která nesází na ukvičené charaktery, banální děj a ploché postavy, nýbrž se snaží překročit tradiční pohádkové hranice (jako například zahraniční Hvězdný prach), což se jí daří. Herecké výkony jsou vcelku uvěřitelné (i přes místy viditelné postsynchrony) a realistické - vedle sympaťáka Marka Lambory a civilní Natalie Germani mě překvapily "hubatá" Eliška Křenková i démonická Simona Zmrzlá. Princezna rovněž zaujme slušnými vizuálními efekty, nepřeslechnutelně okázalým hudebním doprovodem (krásná píseň Tam za řekou), kameramanskou prací a netradičními kostýmy (viz "pánské" princezniny šaty). Rozhodně se jedná o velké překvapení na poli svého žánru a zaslouží si diváckou pozornost. Rozhodoval jsem se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, a jelikož jsem byl vážně spokojený, tak si přidám. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne som zostala po videní tejto rozprávky trošku zmätená. Príbeh bol pomerne originálny, rovnako aj scenár, ale miestami som sa už nevedela dočkať, kedy sa príbeh posunie ďalej. Voľba napr. hudby v niektorých chvíľach, či pomerne "moderné" vykreslenie mladej princeznej nepôsobí síce rušivo, ale nejakú  chvíľku si musí divák zvykať na tento štýl rozprávania. Fantasy aspekt, kostýmy a  humor v rozprávke fungujú, lenže okrem niektorých hercov/postáv, je väčšina z nich pomerne nesympaticky vykreslená. Z toho dôvodu nie je možné dať tejto rozprávke viac ako 60% Možno pri druhom pozeraní zmením názor, ale nemyslím si. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Na konci rozprávky, v scéne, kde sa pobozkajú dvaja radujúci sa obyvatelia, je vidieť za davom moderné vybavenie a ľudí, ktorí sú moderne oblečení. (Frenkyt)
  • Když princezna Elena (Natalia Germani) poprvé vychází ze zámku, tak za ní kráčí strážný František (Jakub Ouvín) a v ruce točí kapesními hodinkami, které v té době neexistovaly. Později jsou krátce vidět ve zpomaleném záběru. (Salpazar)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama