Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (585)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka, která dává zapomenout na každoroční televizní bídu v období Vánoc. Sice 115 minut už je docela hodně, a zejména ze začátku to moc neodsýpá, jinak převažují samé klady. Sympatické obsazení se zcela neznámými tvářemi v obou hlavních rolích a výbornými herci ve většině vedlejších, obzvlášť Eliška Křenková občas zastiňuje i hlavní protagonisty. Přes zjevně úsporný rozpočet tu máme dynamickou kameru, svižný střih, velkolepou hudbu i slušné triky. A nakonec i ten do pohádky začleněný product placement mě v tomto případě spíš pobavil. :) Nejlepší česká pohádka od Sedmera krkavců. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

29.11.2021 Je vidět, že přicházejí Vánoce. Obchody nabízejí vánoční zboží, výlohy svítí, ulice měst jsou vyzdobeny a v televizních reklamách nabízí ty nej dárky, který zaručeně potěší každýho. A v bedně pomalu začínají dávat "nový" pohádky. Né, že bych je nějak vyhledával ale je pravda, že na nějakou tu novou pohádku(většinou nepodařenou) kolem Vánoc kouknu. Tuhle jsem chtěl vidět z jednoho prostýho důvodu. Vlastně jsou dva. Prvním důvodem je Bouzov, kterej mám pár kilometrů od města kde bydlím a druhým důvodem bylo, že v pohádce by měli hrát i moji známí. Teď už k samotný pohádce. Je fakt, že tahle pohádka vykrádá a recykluje na co si jen člověk vzpomene, takže originalitou v tomhle směru opravdu neoplývá. Na můj vkus je i zbytečně dlouhá a natahovaná. Nelíbilo se mi ani obsazení Natalia Germani do role princezny. Né, že by mi nějak extra vadila ale určitě šlo vybrat líp. Ale abych nehledal jen negativa. Tahle pohádka je v určitých směrech rozhodně cool. Song LITTLE LESS CONVERSATION - ELVIS PRESLEY vs JXL. bych tady opravdu nečekal. Pohádka má i spoustu vydařenejch efektů a chválím i výběr lokací kde se natáčelo. Takže za mě je to tak, že tuhle pohádku nebudu nikde vychvalovat ale ani nemám důvod abych ji nějak hanil. Na český poměry jde ale o jednu z těch lepších pohádek za poslední roky. Kdybych mohl dám 3 a půl hvězdy. Ať nežeru dám tu čtvrtou slabší hvězdu, protože pochybuju, že letos ještě uvidím lepší pohádku. PS: Jednoho známýho jsem tam viděl ve třech scénách a druhýho ve čtyřech scénách. 25.12.2021 EDIT - Tak se mi to po čase rozleželo v hlavě a myslím si, že 4 hvězdy jsou přece jen moc. 3 hvězd budou téhle pohádce slušet o něco víc.  V porovnání se včera viděnou pohádkou Jak si nevzít princeznu ale i tak jasně vyhrává Princezna zakletá v čase. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Přísně vzato by si Princezna zakletá v čase zasloužila tři velmi solidní hvězdy, ale v rámci toho, že se jedná o českou filmovou produkci a navíc současnou pohádku trochu přimhouřím oko. Nejedná se o klasicky postavený pohádkový příběh, určitá lyričnost a rýmování příběhu tu prostě chybí. Petr Kubík si vypůjčil něco ze Zaklínače, něco z disneyovek a něco z romantických komedií. Nicméně smíchal to dobře, debut se mu povedl a přidávám si ho do kratičkého seznamu současných českých režisérů, co zvládají technické aspekty filmu a umějí vizuálně vyprávět. Natalii Germani i Elišku Křenkovou kamera miluje a holky vypadají sakra dobře, Marek Lambora je potěcha pro oko a za tu princovskou roli plnou trop, která mu předepisuje nezachraňovat dámu v nesnázích, mu dávám palec nahoru. Natáčení spolufinancovala Prima, takže s trochou štěstí tuhle pohádku uvidíme v televizi letos kolem Vánoc. Je pravděpodobné, že bude o třídu někde jinde než cokoliv, co nabídne Česká televize, takže neváhejte. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že se tvůrci snaží být až zbytečně nad věcí. Vůbec přitom nemám problém s tím, když se podobné postupy do pohádek přenášejí. Svědkem mi budiž Korunní princ, který v tomto ohledu funguje výborně - přesně totiž ví, co chce předat. Tady je problém v tom, že se snaha být co nejvíce cool neuvěřitelně bije s touhou předkládat epické vyprávěcí postupy, které mají v doprovodu výborného soundtracku působit epochálně. A ten balanc, který by v příběhu mezi humorem a "fantasy" měl být mi tady prostě a jednoduše chybí. Když k tomu připočtu do očí bijící nadužívání totožných záběrů tak, aby je bylo možné použít kvůli časové smyčce hned několikrát, a také bez problémů rozeznatelné dubléry, kazí mi to dojem z celého příběhu. O to větším překvapením je, že velmi dobře fungují složitější vizuální efekty (bouře), ale divák je nucený koukat na elektrický krb a jiné podivnosti, u kterých se asi čekalo, že si jich snad nikdo nevšimne. Chápu, že se asi muselo šetřit a optimalizovat zdroje, ale takhle asi nemám motivaci si Princeznu zakletou v čase pustit někdy znovu. Což beru jako promarněnou příležitost... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pocitově je to mezi 3* až 4*, ale přikloním se ke 4*. Hudba je supr, koncept časové smyčky mě baví a v pohádce je vítaný, princezna i čarodějka kočky a dalo se i zasmát. Líbily se mi hrady i kostýmy a ve finále se lehce práskli přes kapsu 😃 S Maleficent se to samozřejmě srovnávat nedá, ale na české poměry je to fajn. Za posledních 10 let rozhodně, co se týká pohádek to nejlepší z české tvorby. Zamrzí nevyužití Dejdara na hádanky. 7/10. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Čarodějnice Murien (Simona Zmrzlá) pronáší několik magických vět, které se (víceméně z latiny a vzhledem k souvislostem) dají přeložit asi takto: „Humanis est anima(l).“„Lidské je zvíře.“ „Et in tempore erit mura(n) eter(mut/num) usque ad tempus rapidos utilisatio.“„A v čase je věčná zeď až do doby rychlého použití.“ „Ariete maximo.“„Věčný paprsek.“ „Eius magicae magicae meum.“„Její magie (je) magií mojí.“ „Et tutelas (bel) evanescent.“„A ochrana (ať) se vytratí.“ (Thanoris)
  • „Chtěli jsme udělat pohádku, která se bude opírat o tradiční české pohádky, ale zároveň bude jiná. Proto diváci uvidí prvky, které známe spíše ze zahraničních fantasy příběhů. Zářící runu na ruce princezny nebo magii při střetu čarodějnice s alchymisty. Samozřejmě nechybí ani vtipné scény, ale prioritou je pro nás kvalitní příběh,“ řekl režisér filmu Petr Kubík. (ČSFD)
  • Většina herců absolvovala kaskadérský trénink akrobacie na závěsných lanech. (Azurose)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama