Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílnou sérii Bodyguard pro britskou BBC vytvořil a napsal Jed Mercurio, ostřílený televizní producent, scenárista a režisér, jehož jméno nalezneme pod úspěšnými seriály jako Line of Duty či Protiúder, ale také pod televizní adaptací klasického románu D. H. Lawrence Milenec lady Chatterleyové z roku 2015 s Holliday Graingerovou a Richardem Maddenem v hlavních rolích. Politický thriller s kriminální zápletkou Bodyguard vypráví napínavý příběh seržanta Davida Budda, příslušníka policejního útvaru ochrany, který si z bojového nasazení v Afghánistánu odnesl ošklivé šrámy na duši. Poté, co je přidělen k ochraně kontroverzní ministryně vnitra Montagueové, prosazující tvrdou linii nekompromisního boje s terorismem, se zaplete do komplikovaného spiknutí a jeho úloha zůstává do posledních okamžiků nejasná. Nejednoznačného hrdinu ztvárnil Richard Madden, který byl za svůj výkon oceněn prestižním Zlatým glóbem. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (192)

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ludicrous yet addictive. To myslím vystihuje úplně všechno. Twisty (které občas postrádají logiku), skok z jakože akčnějšího dramatu do roviny politickýho thrilleru a závěrečná epizoda, v níž se 40 minut sundavá sebevražedná vesta, dělají z Bodyguarda opravdu ludicrous yet addictive televizní zážitek. Nicméně bych si dovolil nesouhlasit s HALovým komentářem, který považuje závěr za konvenční. Už jen fakt, že finále (první řady?) se soustředí na sebevražednou vestu a nikoliv na dlouhé vysvětlování a rozuzlení zápletek, je dost nekonvenční. Ballsy. Nekonvenční jsou i vyvracení divákovejch očekávání - jejich vypsání by bylo spoileroidní, a to si nedovolím. Nicméně souhlasím, že ten random bordel tam je, a je to taky moje jediná výtka k seriálu. Ludicrous, prostě. Ale od řemeslné stránky přes neskutečně skvělé hrající osazenstvo, z nějž jasně v poslední epizodě vyčnívá Richard Madden až k faktu, že Jed Mercurio prostě odmítá konvenční divácká očekávání, dělají pro mě z Bodyguarda seriálový překvapení roku a zážitek podobně gripping jako Condor. Ale pokud je Jack Ryan tak dobrej, že v HALových očích dělá v podstatě z Mercuriova počinu jen průměr, jdu se vrhnout na něj s nadějí, že to bude ještě lepší bomba :) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hodně za vlasy přitažená konspirační historka, které je značně nevěrohodná. Zpracování je průměrné, leč solidní a hlavní hrdina hezký na pohled. Žen ve vedoucích rolích tam bylo až přespříliš. Nic proti tomu, když žena šéfuje policii, tajným službám, ministerstvu, dělá pyrotechničku nebo ostřelovačku (Rusky za Druhé světové byly neskutečné hrdinky), ale tady se s tím až moc tlačí na pilu. Dobrý twist na závěr. SHRNUTÍ: V politice se ušpiní každý. A politika je všudypřítomná. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se docela dlouho tváří jako aktualizace šachových partií Johna le Carré, ale nakonec se možná do dějin zapíše jen jako strhující audition tape Richarda Maddena na roli Bonda. Božínku, ten kluk to má, killer look, zranitelný šarm i zvláštní křehkost. Jeho postava se hladce mění před očima z výkonného stroje na naprosto rozhozenou továrnu na traumata. Bohužel, všechno ostatní v tomhle světě je stojí na vodě. Až do pátého dílu jsou to pomalé přísliby, které rozmetá šestka přehlcená twisty, nesmyslnými vysvětleními a vysloveně debilními motivacemi ústředního spiknutí. Bodyguard jako politický thriller nakonec není žádnou pečlivě promyšlenou šachovou partií, ale stupidní scenáristické prší s dírami v logice. Směšná konstrukce bohužel zpětně devalvuje ambiciózní pokusy o drama a dává jasně najevo, že úsměvná klišé o vztahu strážce a jeho svěřenkyně nebyly jen chvilkovými úlety. Je to vlastně laciné, byť hezky nasnímané a moderně nazvučené béčko. Škoda, ale Madden je v současnosti top on my 007 list. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně dobrá minisérie a jeden z nejlepších Krimi / Drama / Thrillerů posledních let. Madden je super a ukazuje, že jako herec má co nabídnout a opravdu si ho za pár let dokážu představit jako charismatického 007. Vyzdvihl bych hlavně scénář a scénáristy postav, za zmínku stojí také parádní pochmurná atmosféra z konspirací a terorismem pohlceného Londýna. Jednoduše Bodyguard je spíše o napětí než o ryzí akci, hodně se mluví a hodně se vyčte z chování postav, je zde také spousta politiky a různých intrik (ať už pochopitelných, nebo i lehce úsměvných), celkové rozuzlení je také lehce chaotické. Nicméně si tento šestidílný počin zaslouží pozornost, jelikož si po celou dobu drží velmi vysokou laťku a nabízí nejednu dechberoucí sekvenci (za všechno mluví první dvacetiminutovka, která více než dobře upoutá na zbytek seriálu).. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Konec zklamal. I kdybych připustila, že si anděl s ďáblem vyměnili podobu, tak není důvod, proč by tak najednou ďáblík zpíval. A pak taky ta love story, co se započala v druhém díle, ta tam byla opět trochu navíc. Celkově měl ale seriál, napětí, říz a bavil. Jen v určitém směru to tvůrci přepískli, takže pouhé, ale silné 3 body. ()

Galerie (95)

Související novinky

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

23.09.2019

Ceny Emmy 2019 byly rozdány a ani letos se to neobešlo bez pár překvapení. Velkým vítězem se stala závěrečná řada Hry o trůny, která z rekordního počtu 32 nominací proměnila 10 už v části Creative… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama