Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (166)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Zatímco Frankie nemá tušení co od života chce a bojí se každého dalšího kroku, Johnny to ví naprosto přesně a nebojí se vůbec ničeho. Díky tomu, svaté trpělivosti, odhodlanosti a pozitivnímu naladění tak nakonec vše dopadne happy endem. Povedená lovestory s výbornou dvojící ze Scarface v trochu jiném podání. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Á vidím, že je to můj jubilejní 3-stý komentář, a zrovna tak úchvatný film. Těžko hledám slova, nechci patetizovat, natož měknout, ale poprvé cítím, že můj nick nebyl výstřel do prázdna. Přišla jsem domů utahaná jak klisna a měla chuť na malé osvěžení. Hned u úvodního soundtracku únava spadla jako moje čelist a obojí až do konce filmu. Stejně budu tvrdohlavá jak Frankie a poetická jak Johnny. Láska je tak nádherná a věčná, i kdyby trvala blbé chemické 2 roky, (přinejhorším jsou ještě další 2 roky, a znovu 2 roky atd.) stojí za všecky zármutky a bolesti člověka, jen aby nebyl sám. Ti dva krásní to zahráli úplně perfekt. Michelle strach a zmatenost, Al vášeň a zamilovanost. Mám duši rozervanou na hadry: "I like his face, forever!" ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Frankie a Johnny není ta nejlepší romantická komedie jakou jsem viděl, ale mě tahle úžasná lovestory překrásně pohladila po duši svojí lidskostí a zanechala ve mě velmi milý pocit. Úžasný herecký koncert Al Pacina a Michelle Pfeiffer. Pro mě nejlepší film režiséra Pretty Woman Garry Marshalla...... ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Tu sa prekrásne potvrdzuje, aká velerelevantná je v romantickej komédii hladko a životne napísaná dvojica a nemenej potom jej herecké obsadenie. Nemusia to byť ani ničím originálni ľudia, no ak dýchajú, ozaj dýchajú, už prirodzene získavajú nejaký ten punc špeciálnosti a upriamujú na seba všetku pozornosť. Frankie a Johnny predstavujú také postavy- dvoch priemerných ľudí, ukrutne osamelých, nie zrovna úspešných, každého so svojou vlastnou spoločensky zúfalo neojedinelou históriou. Pfeiffer a Pacino z nich vyčarovali 2 jedinečných ľudí. Svoj šarm a nasadenie zapriahli a navzájom prepojili, a donútili nás tak čeknúť v dosahu všetky zástrčky a spotrebiče či sa nám náhodou niečo nepáli :) a zatopili nás citom a tichou závisťou. A žánru priniesli absolútne neopakovateľný milostný pár. Frankie a Johnny. Ešte aj poučili ste nás. Obyčajne, opakovane, nenútene, zvodne. Parádne ste nás poučili(!) 90%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Som trochu na rozpakoch, pretože som pôvodne zamýšľal dať 4*. Film krásne plynie, je plný živých a realistických charakterov a je tu skvelý Pacino a nádherná Pfeiffer. Prvých 30 minút je úplne skvelých a celý čas som si hovoril, aké je fajn, že raz za čas objavím klasiku, ktorá poteší srdce. Potom sa ale z postav stávajú zmätené charaktery čo sa týka pocitov. Jeden je veľmi needy, druhá zase nevie veľmi čo chce a hoci majú obidvaja motiváciu aj sú podané uveriteľne začalo mi to trochu škrípať. Koniec ma potešil, pretože je tam Debussy, ale či to naozaj bude také ako si povedali v posledných sekundách im v rámci toho, čo medzi sebou zažili od tej skvelej úvodnej pol hodiny, až tak neverím. A to si nemyslím, že bol úplne cieľ. Stále je to príjemný filmík ale mám z neho rozpačité pocity. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V jedné z počátečních scén čte Frankie během jízdy autobusem časopis. Na úvodní straně je fotka sestry režiséra Garryho Marshalla, Penny. (D3VIL)
  • Frankie (Michelle Pfeiffer) souhlasí s poodhalením svého nahého těla, aby se Johnny (Al Pacino) mohl po dobu "15 sekund" dívat. Ve skutečnosti ale scéna trvá celkem 40 sekund. (D3VIL)
  • Do hlavní mužské role byl zvažován Jeff Bridges. Nakonec byl obsazen Al Pacino. (D3VIL)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama