Reklama

Reklama

Byl jsem Youtuber

Trailer

Obsahy(1)

Dokument zachycuje cestu jednoho z nejznámějších českých Youtuberů Jirky Krále k jednomu milionu odběratelů. Kromě něj se v dokumentu objeví nejvýraznější postavy české a slovenské Youtube scény. Video bylo zároveň tím úplně posledním, které na svůj Youtube kanál Jirka Král umístil. Celý film ke shlédnutí zde. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Co je ještě více degenerující, než 24/7 smažit degenerativní hry? Čumět 24/7 na zdegenerovaného dementa, jak smaží on, a plácá u toho dementní pičoviny! Co je ještě horší, než být na plný úvazek trapný neinventivní užvaněný pičus? Na plný úvazek čumět na trapné neinventivní užvaněné pičusy, ještě jim ty trapné neinventivní užvaněné sračky lajkovat a dělat z nich celerity školou povinných mentálů! No co taky čekat od země, kde rekordy sledovanosti lámou Príma Hnooj a TV Loppatov a kde na základě posledních volebních výsledků žije přes 30 procent nesvéprávných vyrachtaných solvin, které dle mrazivě hrůzného poselství tohoto sebelaskajícího škváru zplodily nejméně milión náctiletých retardů, co veškerý svůj volný čas po družině věnují smažení degenerativních her a sledování trapných neinventivních užvaněných pičusů. Masová virtuální audiovizuální socializace je to nejhorší, co mohlo pomalu chcípající Sapiense postihnout, a snad větší zlo než celosvětová epidemie příjice, přičemž Tytrubko je nejvýkonnější bakteriální inkubátor. Syfilis sice taky končí demencí, ovšem bez toho, aniž by během jeho progrese kulturní etalon společnosti klesal pod úroveň žumpové hladiny a plošný intelekt hromadně konvergoval směrem k prdeli. A tak nám tu vykultivovalo úžasné videopotratiště, místo, kde se rozliční hloupí potrati zcela bez talentu, kteří by jinak u pásu utahovali šrouby nebo jezdili s hovnocucem, dočkají svých patnácti minut slávy a nadstandardní výplaty jen za to, že veřejně ukazují, jací jsou to hloupí potrati (a to zejména kopírováním jiných potratů), blahoslaveně adorováni armádou ještě hloupějších potratů, vesměs slaboduchých čtvrťáků až osmáků, kterým bezděčně předávají svůj kokotismus a přesvědčují je, že takto se běžně projevují normální kulturní duševně zdraví lidé a budoucí pilíře společnosti. Ano, pilíře z hoven, a já opět bliju na poplach a varovně zvedám prostředníček! Držte své potraty co nejdál od těchto kanálů (v pravém slova smyslu), protože nám tu tímto Endymu roste další, mediálně dokonale vypláchlá a náležizě agrointeligentní degenerace voličů! Jediné, co bych povolil sledovat, by byly čelyndže v pití vitriolu, pojídání skla nebo mlácení hlavou do zdi s rozběhem. Ale abych nebyl zase až tolik příkrý, musím konstatovat, že ač ultratrapný a nenápaditý, je konkrétně tenhle slizký samolibý kokůtek oproti všem těm Stejkům, Grznárům, Rotům, Zelenkům a hlavně oproti naprostému králi, v šestém měsíci z lůna hajzlbáby vypadnuvších, rozštěpených šestiprstých stvůr – Míšovi, ještě relativně kultivovaný, vyložíme-li pro tento účel termín kultivovanost jako hovno, plovoucí na hladině septiku. Nicméně i tak je to samomasturbační rakovinotvorný videoodpad, který rozhodně nemá na Homobázi co dělat. Nebo tu snad od nynějška budeme v rámci nové a lepší filmové publicistiky hodnotit i všechny pětiminutové patozvratky pro náctileté nekulturní debily? ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud někdo roky blije hovna ve videích, díky sebeklamu celebrity exhibuje na internetu, a když obere dostatečný počet dětí o úspory jejich rodičů, tak se rozhodne skončit, čekal bych, že bude raději držet hubu a do konce života chodit kanály. Blonďatý down to však pojal velkolepě a ještě natočil rádoby dokument, aby se budoucí generace měly nad čím dojímat. Peníze nesmrdí a on jich vydělal opravdu hodně, ale jako další komerční mrdka by si měl uvědomit, že je pouze jedním z řady a ty fanfáry opravdu nejsou na místě. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Je veľmi vzácne, keď je nejaká slávna osobnosť úprimná k sebe aj k divákom, je samou sebou a dokáže viesť komunikáciu so svojimi sledovateľmi bez ohľadu na to, aké ťažké to je. A v tomto má Jiří môj obdiv. Nenatáča videá nútene a nasilu, nenatáča videá len kvôli peniazom, nestráca svoju osobnosť a taktiež vie, ako robiť svoju prácu a vie kedy vyjsť zo svojej komfortnej zóny - prečo vlastne aj vzniklo toto video. Zároveň to je však všetko, čo môžem na tomto dokumente oceniť. Už samotná technická stránka nie je veľmi dobrá, no najviac tu postrádam emócie. Predsa len, odchod z YouTube a správa stovkám tisícom ľudí je celkom dôležitá, tak prečo si na tom nikto nedal záležať? Prečo to pôsobí akoby bol obsah úplne prázdny a o ničom. Prečo tak dôležité video je zároveň tak zlé? Taktiež ma ani Jiří nepresvedčil, aby som k nemu choval nejaké väčšie sympatie; jeho tvorbu som nikdy nemal rád a ani po tomto dokumente sa to nezmení. A možno to na mňa nemá nejaký hlbší emocionálny dopad len preto, že som Jiřího ako osobnosť nikdy nepoznal. Každopádne to je stále lepšie, než som očakával a ubehlo to veľmi rýchlo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Že Jiří Král byl nejúspěšnější český youtuber, je naprosto fascinující, když si to člověk porovná se zahraničím. Král není energický, není vtipný, není chytrý ani vychytralý (a to nejsou nějaké urážky, on se o nic z toho ani nepokouší, naprosto nijak se neprofiluje) - prostě tak nějak je před kamerou, apaticky se usmívá, dělá small talk a sledují ho tisíce dětí. Když se díváte na zahraniční influencery, vždycky chápete, co dětem nabízí. Nelíbí se vám to, ale chápete to. Ale proč chce někdo sledovat tohle? V duchu prázdnoty Krále je prázdný i tenhle sebedojímavý dokument, po kterém je ještě víc fascinující, že tak nudný a obyčejný chlápek někoho zajímal. Česká youtube scéna je vážně svojí nulovou kinetickou energií a ospalostí bizár. Vezměte si, že tenhle film byl natočený v režii youtuberů, není to žádný externí pohled, ale něco, co vzniklo ze samotné komunity - a bere to na sebe podobu rutinních, unylých mluvících hlav, co se navzájem korektně chválí a plácají po zádech. Co to probůh je? ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

"Hry hraješ, mluvit umíš a vypadáš relativně normálně, tak to zkus..." Jako sonda do uvažování komunity lidí, kteří tak úplně nevědí, co vlastně dělají a jak a proč se z nich staly hvězdičky, které popularitu s tím spojenou neunášejí, je to dobrý. Potvrzuje to podle mě nejenom naivitu těchhle lidí, z velké části "mimo obraz" reálného světa, ale taky jejich slabou schopnost sociální integrace, kterou vyřešili youtuberingem. Je to zvláštní svět, ve kterém stačí umět a vědět málo (třeba hrát Minecraft) a dosáhnout mnohého. A to především v tom, že doslova z ničeho dostanu pocit, že můj pohled na nějaké téma je důležitý a světu skutečně něco přináší - to tady čiší doslova z každé, často prázdné výpovědi. Ve své podstatě je to vlastně symbióza, přičemž divák a youtuber jsou střídavě parazitem a hostitelem. Postupně se obě skupiny navzájem ničí. Tenhle dokumentík dokazuje, že youtubeři na svou slabou schopnost začlenění dojedou podceněním žíznivého davu, který nemá slitování. Některým už zvoní umíráček, stačí se podívat, jak svou tvář na poslední chvíli prodávají ve velkých médiích, než přestane vynášet peníze úplně. Samozřejmě všechna čest těm, co točí a skutečně mají co říct. To ale v téhle branži přirozeně není podstatou úspěchu. Dovedu si představit, že observační dokument zkušeného tvůrce by sloužil jako skutečný doklad vnitřní samoty doby internetu. Byl jsem Youtuber je v jádru sobecká oslava a připisování velké důležitosti něčemu, co ji primárně nemá. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Rozpočet na natočení dokumentu byl 300 000 Kč. Všichni účinkující vystoupili bez nároku na honorář. (don corleone)
  • Dokument se vysílal živě na Youtube kanále Jirky Krále 2. 9. od 18 hod., aby ho nešlo přetáčet dopředu a sledující přímého přenosu tak měli podobný zážitek jako v kině. Živý přenos sledovalo ve špičce téměř 50 tisíc diváků. Jedná se o rekord sledovanosti na českém a slovenském Youtube. (don corleone)

Reklama

Reklama