Reklama

Reklama

David živí svoji rodinu tím, že vybírá výpalné pro mafii. Když se ale na scénu vrátí bývalý nepřítel, octne se spolu se šéfem a parťákem Creeperem v nebezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi připadalo, že to chce Ayer pojmout jako variaci na Patrolu v obráceném gardu. Prostě den dvou mexických gangsterů, kteří vybírají na různých štacích různým způsobem výpalné, přičemž na konci se něco podělá. Tenhle scénář sice vzal časem za své, ale pořád to mohl být slušný akční nátěr. Jenže to by se nesměl režisér zamotávat do rodinných patálií hlavního hrdiny, které občas smrděly červenou knihovnou. Ani té akce nebylo na danou stopáž dost, ačkoliv těch pár scén mělo koule a své si odvedlo i špinavé prostředí LA. Herecky celkem v pohodě a i ten Shia, ze kterého jsem měl asi největší obavy, to nakonec uhrál. Nicméně i tak to je podle mého zatím nejslabší Ayer. 55% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Tentokrát se opravdu nechci moc rozepisovat. Davida Ayera mám opravdu rád, ale holt by si asi měl najít už jiný zájem. Přeci jenom jeho poslední filmy jako Sebevražedný oddíl, Bright apod – to už nebylo ono. A tohle je už úplné ultra céčko. Nebudu to posílat do velkých pekel. S odřenýma ušima jsem mu ty 3* nasázel, ale nevím … Zezačátku to vypadá jako klasická Ayerovka, ale s tím velkým rozdílem, že mi přišlo, jako by to točil spíš nějaký Ayerův amatérský fanoušek. Navíc to není ani snad jen vina Ayera, mělo to menší rozpočet, pár dní se to natáčelo jen a já nevím. Můžu zde pochválit několik drsných scén, a že to nenudilo. První 2/3 téhle záležitosti Ayerovi klasiky pěkně připomínají, ale jen tak na půl. Najde se tu několik trapných rádoby gangsterských scén, hlášek a to je celé. Třeba ten hlůavní gangster/záporák byl neuvěřitelně trapný a né drsný! Hlavní herec Bobby Soto není špatný, ale jeho role mu moc nepadá. Shia LaBeouf má aspoň hustý vizuál, i když také nic moc ….Třetí třetina snímku se už víc rozjede, najde se tu pár vyvražďovaček, některé jsou dobré, ale nic víc film nenabídne. Mohla to být větší sračka, ale Ayer přesto klesá níž a níž. Třeba nás ještě někdy překvapí, uvidíme …. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Do univerza tej najväčšej L.A. krimi špiny (Training Day x Harsh Times) prišiel Tax Collector, ktorý nielen novým prírastkom mohol byť zároveň tiež režisérovým revivalom a návratom ku koreňom po tých spackaných komiksových pokusoch, pretože originátor pouličného zla Mesta anjelov je iba jeden – David Ayer. Výsledkom je zlátanina mexickej Telemundo telenovely s excesívnymi potokmi krvi, náložou pôvabných latino dám, jedným satanistickým retardom, čo mladým dievčatám a kurčatám odrezáva hlavy, aby sa kropil v ich krvi, krásnou prácou kostymérky na outfitoch postáv a LaBeoufom ako jedinou platformou ako-takej autenticity. Viem (hej, viem), že odvrátená strana chicano "kultúry" (rozumej gangov) nie je sranda, no toto celé bolo tak odtrhnuté z reťaze, že viac uveriteľnejší mi prišiel aj istý počin s názvom El Chicano, čo bol prakticky de facto mexický Batman :D --- "Stupid motherfucker. Should've kept your ass in Mexico." (x) (9.8.2020) (4.8.2022) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pokud mě na tomto filmu něco pobavilo, tak očekávání, jaké vzbuzovala postava Creepera. Podle těch keců okolo člověk myslel, že se předvede v akci minimálně jako Chow Yun Fat blahé paměti, ale scenárista a režisér Ayer byl jiného názoru. Nejdřív jsem nevěřil svým očím a pak jsem se už jen smál, s jak zbytečným a hloupým filmem jsem ztratil půldruhé hodiny života. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ubrat stupidní telenovely, přidat to ještě krvavější, temnější a víc "toxicky macho", no a byl by to Ayer (konečně) zpět ve formě. I tak ale fajn odpočinkový béčko - plochý, cool a uspokojivě drsný ve dvou větších přestřelkách, plus charisma LA. V rámci Chicano gangů velmi bledne vedle nedávné art pecky Too Old to Die Young, ale jasně, to se ani nedá srovnat. Shia úplně sprostě brownface (x), tak samozřejmě :D ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film sa odohráva v rovnakom univerze ako aj ďalšie dva Ayerove filmy Training Day (2001) a Drsné časy (2005). Cle Sloan si zahral vodcu gangu Bloods menom Bone aj tu a aj v Training Day a fiktívny gang Hillside Trece (ten je zároveň odkazom na skutočný gang Eastside Trece) bol spomenutý vo filme Drsné časy a bol súčasťou príbehu tu a v Training Day. Postava Letty sa objavuje aj v Drsné časy aj v Training Day a v oboch ju hrá Samantha Esteban. (Real Tom Hardy)
  • Keď sa v čase 48:28 David (Bobby Soto) pozrie na telefón, všetky správy prišli v rovnakom čase, "dnes" o 21:56, aj keď by podľa ich obsahu museli prísť s časovým rozdielom. Taktiež je na hodinách 20:30, takže tie správy by ešte prísť ani nemohli. (Real Tom Hardy)
  • Creeper (Shia LaBeouf) má vytvořené tzv. karfiolové uši a na pravé tváři dvě jizvy pod sebou. (Arnyfe)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama