Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (216)

Aljak 

všechny recenze uživatele

To vážne? Od Olivie Wilde som rozhodne čakal niečo inteligentnejšie, a nie takúto prihlúplu teenage comedy, ktorej jediná prednosť bolo to, že hlavné "hrdinky" neboli tie klasické tuctové holky. Práve naopak, Amy a Molly aspoň na prvý pohľad pôsobili ako inteligentné mladé ženy, ale asi im bolo ľúto, že mali takú dobrú povesť, a napokon aj oni mali potrebu mať svojich "5 minút slávy" - v tomto prípade vlastne jednu noc slávy. A tak sme tu mali typické plytké a bezduché "divadlo" plné afektu a trápnosti. Zopár dobrých scénok a vtipných hlášok, ale to na aspoň priemernú komédiu určite nestačí. Olivia Wilde na režisérskej stoličke teda prekvapila, bohužiaľ v negatívnom zmysle slova... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hm, kde sa to v tej Trinástke vzalo? Pre mňa jeden z najlepších amerických filmov roka. Niekoho môže troška rušiť nepopieram jemne zvláštna kombinácia nezávislej feel gool melodrámy, kde sa riešia aj boliestky hrdiniek s komédiou trochu ako á la Prci, prci, prcičky. Ale na mňa fungovali obe roviny a často som sa spokojne usmieval a možno bolo aj nejaké to dojatie (a nie malé). Okrem pandy musím vyzdvihnúť aj vedľajšie postavy, ktoré sú takmer všetky skvelé a obľúbite si ich. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica príšerná, druhá môj dojem trochu vylepšila, každá postava v nej mala svetlú chvíľku. Zaujímavé je, že všetky scény, ktoré mi prišli aspoň trochu vtipné, sa odohrávali v motorovom vozidle. V tých vážnejších chvíľach to tiež zaujalo. Spracovanie nie je zlé, len ten scenár je slabý ako čaj. Muzika vynikajúca. 2,5* ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Booksmart je bláznivá a svižná jízda o dvou nejlepších kámoškách-šprtkách, které na konci střední zjistí, že si vůbec neužily randění a pařby, což teď plánují během posledního večera aspoň trochu dohnat. Komedie je to fakt ztřeštěná, i když se snaží zároveň ukazovat i nějaké ty problémy mládeže a především holek víc, než je u takového typu filmu běžné. Postavy jsou zajímavě načrtnuté a ujeté, ALE vztahy mezi nimi jsou dost nic moc. Interakce mezi hlavními hrdinkami je občas fajn, ale všechny vedlejší postavy podle mě nemají dost prostoru a nejsou zdaleka tak vtipné, jak by měly být. Sem tam přijde nějaký hezký moment a celková atmosféra je hodně dobrá (i když už mi začíná být trochu divné, jak v posledních letech vídávám filmy a seriály z něčeho, co má být asi střední třída v USA, ale podle mě si tedy žijí v neskutečným luxusu), ale bohužel to prostě není zdaleka taková sranda, jaká by měla být. O rok starší film s podobným tématem Cock Blockers (Kazišuci) se mi líbil mnohem víc. (6/10) ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ne tak sprostý a zábavný jako Superbad, nemá to tak výrazný postavy jako McLovin, ale obě dvě hlavní hrdinky jsou sympatický, studenti NORMÁLNÍ, žádný modelky; vyhýbá se to klišé, takže se Molly nikdo nesměje kvůli její nadváze a má to krásný scény, bohužel občas zabitý fekálním humorem nebo nedokončený, což mě mrzelo, protože Booksmart je mnohem ambicióznější. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Scénář k filmu vznikl již v roce 2009. (Grimaldi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém festivalu South by Soutwest v Austinu. (Varan)
  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama