Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (498)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

I přes přehršel více či méně zdařilých nápaditostí Lék na život plyne líně a nevzrušeně až do překvapivě akčního grande finale, leckterými tu označovaného za béčkové a prý až příliš. Chápu, že po té zdánlivě intelektuální smršti před ním, mohl ony leckteré čistokrevný horor v závěru skutečně zklamat. Mně však díky němu vše zaklaplo jako víko od rakve. A já si konečně uvědomil, že nekoukám na variaci Prokletého ostrova, ale na gothický horor. Možná je to však proto, že pořádný průzkum tohoto skvělého žánru pořád dost flákám a vše mi mohlo dojít mnohem dřív. Ale možná taky ne, protože to Verbinski s těmi nápady, záměrně nepíšu s kreativitou, trošku přehnal. Digitální jelen, úhoři, kam se podíváš či neopodstatněná masturbační vložka působí totiž minimálně nepatřičně. Ostatně masturbace tak působí velmi často. Vzhledem k oněm podivnostem, přece jen o něco vyššímu letargizačnímu účinku než dokážu snést a taky pro příliš výraznou nekrásu toho anorektického Gothovic děvčete, za tři. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“MÁME V SOBĚ NEMOC. STOUPÁ JAKO ŽLUČ, KTERÁ NÁM V HRDLE ZANECHÁVÁ HOŘKOU PACHUŤ. JE V KAŽDÉM Z VÁS, KDO SEDÍTE KOLEM STOLU. POPÍRÁME JEJÍ EXISTENCI, DOKUD SE JEDNOU TĚLO MYSLI NEVZEPŘE A NEVYKŘIKNE: "NEJSEM ZDRAVÝ ČLOVĚK...“ /// Konečně zas nějakej film se snovou atmosférou… chlapec chodí, naslouchá, sleduje a vyptává se v tajemstvím narvaným alpským ústavu … jako v těch adventure hrách. Je to tajuplný a díky mysterióznosti to dostatečně udržuje mou pozornost. Nechyběj ani fajn filmový okamžiky (kamerový i kostýmní scény). Tohle všechno bohužel převyšuje příběh, kterýmu by slušela nějaká nevyčpělá pointa. Vizuál parádní, příběh … prostě hodně dobrá trojka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Piju vodu. 2.) Su na místě, ze kterýho se nevodchází. 3.) Thx za titule „vidra„. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přímo úchvatně natočená podivnost - po Purpurovém vrchu další pro současného diváka ne zrovna obvyklý horor (ani zdejší žánrové zařazení si s ním neví moc rady :)), který si mě ale dokonale omotal kolem prstu. Především mě tedy každou chvíli dokázal něčím překvapit, což bylo asi ze všeho nejlepší. Priessnitzovi se o takové vodoléčbě nesnilo, a mně, kterého Prokletý ostrov tolik nudil, o takovém bijáku asi také ne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Gore Verbinsky se vrací zpátky k hororu( Žánr, který jej proslavil (Kruh), poté se už motal pouze kolem blockbusterú( pokračování Pirátů z Karibiku a Osamělý Jezdec) a jeho novinka je pro mne jedno z největších překvapení letošního roku. Lék na život má velice atraktivní téma z prostředí Sanatoria v krásných Švýcarských alpách, snaživého hlavního hrdinu Dana de Hána, který je mi sice spíš nesympatický, ale hrál solidně, inteligentní dialogy, vynikající kameru, jde vidět, že Verbinsky se víceméně vyžívá v netradičních kamerových záběrech ( Oko jelena, z poza vlaku) a taková bouračka s jelenem, patří k tomu nejlepšímu střetu auta se zvěří, co kdy bylo natočeno. Celkově jsou zde velmi solidně zrežírované hororové scény, které potěší každého fanouška ( Rozříznutí břicha krávy s následujícím vypadnutím všech vnitřností i telete, detailní vrtání zubů či úhoři v krku) Na nic se nekouká hezky, ale zároveň jsem měl husí kůži a byl fascinován. Pro někoho může být nevýhoda délka dvou a půl hodin, pro mne se však jednalo o velmi zábavnou věc, při které jsem byl v pozoru po celý film. Velká mysteriózní spokojenost, která letos bude patřit k tomu nejlepšímu. Co se týká vizuálu Cure for Wellness patří snad mezi nejlépe natočené mysteriózní hororové drámo, co jsem kdy měl možnost vidět. Doporučuji. 85% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celou dobu zábavně konspirační film o super luxusní klinice, kde je něco shnilého. Graduje to velice mírně, což jen umocňuje pocit z přestřeleného finále, které naopak působí dost urychleně. Přišlo mi, že tvůrci nevěděli, jak z toho ven, tak zvolili šestákovou variantu. Ale co, mě to náhodou pobavilo. Dane DeHaan zahrál výborně a je škoda, že Gore Verbinski dál nic netočí. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2016 na filmovém festivalu Butt-Numb-A-Thon v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Film se natáčel na hradě Hohenzollern v městečku Hechingen v Německu. (MessiM)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama