Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (378)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

A nejvíc posraný potenciál filmu za rok 2019 vyhrává....tadá : David Yarovesky!!! Luxusní námět o zlém Supermanovi z vesmíru, který nemá sebemenší chuť své super schopnosti využívat k dobru, ale lidi trhat na kusy, propalovat skrz na skrz, drtit je a kuchat je....ty vole nápad století. Bohužel pan David Yarovesky nemá styl, nemá chuť vyprávět, nemá cit pro drama natož pro horor. Jediné co mu jde, je akce a krvavé smrti, kterých je bohužel ve filmu zatraceně málo a atmosferických momentů strachu ještě míň. Režírovat tohle člověk s vizí, stylem a talentem, mohlo se jednat o béčko roku, možná desetiletí. Těšil sem se strašně moc, bohužel prvních 50 minut se nic moc neděje, film střídá pochyby rodičů, občas nějaký úlet hlavního hrdiny jinak nic. Nemá to atmosféru, šťávu ani tah na branku. Jen střih scén které vedou k neodvratnému konci. Díky bohu za něj, jinak bych šel s hodnocením mnohem níž. Potenciál zadupaný do země, kurva.50%. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus možná trochu utahané, ale jinak solidně zvládnutý námět, který zajistí minimálně jednu důležitou věc. Když vám na zahradu spadne děcko ve vesmírné lodi, asi se nejednou zamyslíte nad tím, jestli si ho nechat. Mohl by z něj sice vyrůst nový Superman, ale jisté to úplně není. Druhá varianta totiž čítá rozbombardovaný barák a šíleného emzáka, který povraždí každého, kdo by na něj chtěl práskat mamince a tatínkovi. Pokud by se na těchto základech vybudoval nějaký důstojný "gore" komiksový vesmír, asi bych si úplně nestěžoval. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

S nápadom na nevšedný hororový subžáner supermana naruby celá originalita filmu upadá. Brandon Breyer supermana pripomína iba ak svojím plášťom, nesmiernou silou a telekinetickými schopnosťami. Zvyšok napĺňa šablonovitý horor s detským záporákom, u ktorého ako inak než naivní rodičia vzhľadom k jeho nízkeho veku tolerujú skutočne nemiestne správanie príliš dlho. Až na niekoľko nechutných vrážd, pri ktorých tvorcovia zapojili zuby aj očné buľvy a ktoré v poslednej dobe v tomto žánri až tak obvyklé nie sú, využívajú k vydeseniu publika ohrané prvky ako blikajúce žiarovky alebo pomalé zábery snímajúce kladného hrdinu zozadu. Zhruba od polovice je navyše úplne evidentné, kam dej speje, čím film jasne smeruje k mainstreamu. Či tak alebo onak, žiadny zázrak sa v prípade druhého režisérovho filmového počinu nekoná. Nemilý zázrak, mylne považovaný za úžasný, zažijú len bezdetní manželia Breyerovci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Damiánek z Kryptonu terorizuje své adoptivní Kentovi, Lois Laneové pro jistotu rozdrtí ruku a náš svět nechce spasit, ale zprasit. Jestliže je nebe, musí být i peklo. Jestliže je Superman, musí být i Badman.. Brightburn se snaží napříč žánry dekonstruovat superhrdinství, ale paralyzují ho tři kryptonity. Bratranci Gunnovi (náhled do jejich filmografie je ostatně všeříkající) a Yarovesky, který s potenciálně atraktivním tématem prokázal i na ploše pouhých 85 minut absolutní neschopnost čímkoliv zaujmout (utrhnuté čelisti a střepy v oku se sice budou vyjímat v bulvární verzi Daily Planet, ale vyčichlému zbytku nijak nepomůžou). Lex Luthor jako poctivý lidumil, štíhlý chytrák Otis a Zodova parta v modroústřičných oblečcích zachraňující planetu Zemi jsou sice lákavé představy, ale k nějakému globálnějšímu pokračování s tímhle tvůrčím týmem už snad nebude vůle.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký superman naruby. Nič zvláštne, aj keď trochu zaujala postava toho chalana, všetci ho považovali za čudáka a on pritom obyčajný Klark Kent... No chýbala tomu atmosféra, viac mordov a tiež by som pritvrdil v gore. V tomto smere obstál iba ten chudák v aute. Veľmi slabý priemer 50/100 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Pre scenáristov bol pri vytváraní charakteru Brandona inšpiráciou aj americký vrah Dylan Klebold. Čítali si svedectvá jeho rodičov, čo im malo pomôcť vytvoriť postavu, z ktorej činnosti budú diváci znechutení. (Marceloo)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama