Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autentický příběh manželů Odoneových. Všichni lékaři označí hrozivou chorobu malého Lorenze za nevyléčitelnou a jeho léčbě nedávají naději. Lorenzova rodina se však s tímto krutým rozsudkem nemíní smířit a rodiče i když nemají žádné lékařské vzdělání, začínají studovat všechny komplikované medicínské spisy. Výsledkem jejich úsilí je, že upozorní lékaře na aktuální odborné poznatky a sbírají peníze na vývoj nového léku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Výborný film o výborných rodičích. Naprosto ukázkový příklad jak se má bojovat o život, nepodřizovat se jen názoru ostatních a sám vyvinout maximální úsilí pro to co chci. Vyšel z toho velmi zajímavý a poučný film, nejen díky danému příběhu, ale i díky skvělým hereckým výkonům, režii a líbila se mi i hudba. 95% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh boje o život svého dítěte a upřímně nevím, a nechci vědět, jak moc bych dokázal bojovat já sám tváří tvář tomuhle. To si tady nebudu lhát do kapsy. A tím nemyslím to studium podkladů a hledání cesty a terapie. "Krásný" tu byl ale střet "charity rezignovaných" a  skutečně bojujících rodičů. ()

Reklama

belldandy 

všechny recenze uživatele

Film, který zaráží ukázkou toho, co všechno jsou schopni udělat rodiče pro své dítě. Zároveň mě však dovedl k zamyšlení nad tím, co vše lidé dokáží, když se opravdu hodně snaží. Ukazuje nám v novém světle všechna ta slova, jak něco nelze dokázat, neboť nám k tomu chybí dostatek moci, peněz nebo schopností. Jsou to jen výmluvy kryjící nedostatek zájmu a úsilí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Liek pre Lorenza nie je po filmárskej stránke nič svetoborné, je to hollywoodsky štandart s adekvátnymi hereckými výkonmi a jednoduchou dejovou šablónou, v ktorej sa vyskytujú aj klasické filmové klišé. Zaujme však po príbehovej stránke, ktorá divákovi do popredia predostiera 2 fantastické ľudské vlastnosti - vytrvalosť a túžbu nevzdať sa za žiadnych okolností. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Typický film z kategórie skutočný príbeh pre celú rodinu. Niečo medzi televíziou a kinom, ale účasť Sarandon a Nolteho z neho robia čisté áčko. Videl som ho dávnejšie, ale mal som pocit, že tvorcovia mohli ísť trochu viac do psychologickej hĺbky postáv. V našich kinách to nešlo, čo je vzhľadom na oscarové nominácie trochu prekvapením. A málokto tento film pozná aj z televízie. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Režisér filmu George Miller je v skutočnosti aj kvalifikovaným doktorom. (Karush)
  • Lorenzo bol diagnostikovaný vo veku šiestich rokov na ALD. (Karush)
  • Lorenzova mama v roku 2000 podľahla rakovine. (Karush)

Reklama

Reklama