Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

bourec 

všechny recenze uživatele

Odpadu to uteklo těsně,a to zásluhou Vašuta,kterýmu prostě odpad dát nemůžu.Jinak je to předvídatelný, nevtipný, a hlavně kreténsky obsazený.Ne,že by při reorganizaci obsazení hlavních postav(kromě Vašuta)došlo v celku k nějakému zlepšení,ale dvojice Jitka Čvančarová a Miroslav"vodka"Etzler dělá filmu doslova zabijáckou službu,a žene ho do toho nejhlubšího kanálu,kterej existuje.Film,kterej je potřeba sledovat ve stavu,v kterým je celou tuhle podívanou Etzler.Takže našrot.10%. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

Ano, je to komedie, ale i tak by snad vše mělo dávat trochu smysl. Vašut je rozveden a po zásluze oškubán Hybnerovou jako slepice. Jeho Ex ho oškube o dům, auto, vyluxuje účet. Chceš snad ze mě udělat bezdomovce, rozčiluje se Vašut do telefonu. Následně odjede za bráchou do hotelu na horách a začíná si žít jako nějaký rentiér, žádná práce, jen lyžování, balení mladých holek, sex a chlast. Pokud vlastní hotel na horách, ten manželku při rozvodu jako nezajímal a milostivě mu ho nechala? No tak to dopadl Rudolf velice dobře při tom rozvodu a nemá proč si stěžovat. Celý hotelový personál tvoří asi jen věčně ožralí a nic nedělající bráchové Vašut s Etzlerem a recepční Kohoutová, která je v práci asi pořád a dělá recepční, kuchařku, pokojskou 24 hodin denně, k tomu se stará o dceru, a ještě stíhá vozit zaměstnavatele po bordelech. Product placement strašný, občas na diváka vykoukne zelený ufon, pochválí se Bandi, sušenky Manner na stole. Evička Decastelo už asi přijímá nabídky na role jen s podmínkou, že se do některých záběrů natlačí i její dětičky, je potřeba jim umést cestičku do showbusinessu, no nejsou to jediné protekční dětičky v tomto filmu. Vrcholem je však zápletka, která je dopředu divákovi jasná. Náhoda, že si Vašut nabalí na anonymní seznamce zrovna majitelku sousedního penzionu, kterou s bráchou nesnáší, ačkoli ji záhadně nikdy nepotkal, neviděl a pak spolu randí a nikdy na to nepřijdou (nebaví se o své práci, neukáže Vašut fotku svému bráchovi, vídají se jen na jiných místech atp.) je až neuvěřitelná. Navíc reportáž natočí zrovna Vašutova Ex, která ho oškubala při rozvodu a zrovna pracuje v televizi. Celý ten film je jedna velká náhoda a blbost. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Je definitívne potvrdené, že Marek Vašut vedel o tom, že príde pandémia a že v oblasti kultúry na dlhšie obdobie nebude kam pichnúť, ako sa hovorí. Inak si neviem vysvetliť to, že súhlasil s účinkovaním v prvej kravine, ktorú mu ponúkli. Robiť si zásoby je síce rozumné, ale treba brať ohľad aj na ľudskú dôstojnosť a týmto filmom o ňu tak trošku prišiel. Na odpad to určite nie je, ale zároveň je to tak slabá komédia aj v rámci žánru, že je ozaj zbytočný akýkoľvek zmysluplnejší a detailnejší komentár. Skôr sa potvrdilo, že česká komédia je v ťažkom kŕči. 35 % ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Co se laťky týká, nebyla nasazena vysoko. Přesto z románů pro kohokoli vyšel tento poslední asi jako ten nejlepší. Zcela na rovinu, Vašut s Etzlerem tahají 95% z celkové funkčnosti filmu a kromě Čvančarky tam prakticky ani nikdo jiný nehrál. Rozuměj, mám na mysli nějakou další postavu, která by se pro sledujícího více rozvinula a mohla si tak navázat alespoň nějakou chemii s divákem. Osobně si myslím, že výměna Čvančarky za někoho přitažlivého by filmu prospěla k další hvězdičce. Ale tohle nebyl jediný problém. Největší průšvih byla předvídatelnost děje. Aby člověk věděl jak dopadne celý filmový příběh už od prvního náznaku zápletky je za mě průser nejméně třech trenek naráz. I přes to se film s rudým čelem dokázal proprdět občasnými výstřely k tomu, aby blokové skeče zachránili celkový výsledek. A tak i přes zdejší osvícené odborníky na zejména českou tvorbu musím konstatovat, že film je při nejhorším průměrný. Za tu přívětivě odsírající stopáž, která nás svižně přes pár dobrých scének dovedla k průsvitnému, jednovrstvému konci a na vzdor zdejším kritikům ještě hvězdičku přidám. 3+1 - a upřímně, fakt to nebylo zas tak zlé. Znovu to vidět opravdu nemusím, ale neurazilo to... a několikrát dobře pobavilo. Navíc, vidina naděje, že i v 60ti létech může chlap klátit dvacítky jak na běžícím pásu je prostě pozitivní světlo, které se počítá a pevně stojí nad příběhem! :) ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Naprosto odmítám jako kritérium filmu, že je sexistický. To bychom mohli přidat další minus, že tam nebyl černoch. I sexistický film může být dobrý. To ale není případ tohoto filmu. Většina herců v čele s Evou Decastelo (naprostá záhada, jak ji může někdo obsadit) a Berenikou Kohoutovou tu spíš existuje , než hraje. Zápletka vydá tak na půlhodinový bakalářský příběh a většina dialogů je opravdu stupidních. Celé to je jako hodně dlouhá hloupá sdružená reklama od oplatků Manner po obleky Bandi. Po Nabarveném ptáčeti si říkám, jestli to má Čvančarová zapotřebí v tomto hrát. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Dominika Myslivcová se nechala slyšet, že nejtěžší na celém filmu pro ní bylo zvládnout scény, ve kterých lyžuje, protože není moc dobrý lyžař. (Duoscop)
  • Nabídku na ztvárnění jednoho ze dvou bratrů obdržel nejprve Ondřej Vetchý, který však roli odmítl. (klukluka)
  • Film se natáčel v Poděbradech, konkrétně v hotelu Bellevue Tlapák a Libenský. (TheSlezy)

Reklama

Reklama