Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jessica jakožto nájemná vražedkyně, jež začne vadit svému zaměstnavateli a který se ji tím pádem pokusí odstranit, poněvadž v téhle branži se výpovědi nepodepisují. I přes příšerné akční scény mohlo být vše v pořádku, pakliže by hlavní hrdinka během toho všeho "odstraňování" nestihla i řešit rodinné problémy a dávné jizvyčky, jak z románu nějaké pičmundy pilčerové. Chtělo to mít hloubku, ale je to jen strašná blbost. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení vyvolalo očekávání, která se nepodařilo naplnit. Přitom musím uznat, že taková kombinace dvou žánrů není příliš k vidění. Otázka zní, chceme opravdu vidět příběh nájemné vražedkyně plný akčních a bojových scén a přitom současně sledovat její soukromá trápení a dopady její "profese" na její rodinu?! Mě bavily pouze akční sekvence, u rádoby psychologických jsem se nudil. Jessica Chastain je moje oblíbenkyně, nedám na ni dopustit a i kdyby hrála na půl plynu, tak hraje lépe, než devadesát pět procent ostatních hereček. Baví mě se na ni dívat v čemkoli. Uvědomil jsem si, že jsem hrozně dlouho neviděl v ničem Johna Malkoviche, takže mě bavil také. Pěkné tři hvězdičky. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Príbeh nájomnej vrahyne, ktorej súkromný život trocha skomplikuje životnú situáciu. Herecké obsadenie: Asi nebudem jediný, komu sa tam Jessica Chastain (nar. 1977, USA) jednoducho nehodila. Zato Colin Farrell (nar. 1976, Irsko) aj keď mal úplne idiotskú úlohu ju zahral bravúrne a s tým knírkom no veľmi som sa pobavil. Prevedenie: V tejto dobe kedy podobným filmom vyšliapal cestu John Wick, už sa jednoducho s priemerom neuspokojíte a tent film priemerom priam prekypuje. Pasáže akčné striedajú nudné prekecávačky a to radí tento film do šedého priemeru akčného filmu. Pocity: Viac som sa nudil ako zabával akciou a to vážne pri podobných filmoch odsudzujem. Nemalo to ani dostatočnú psychologickú dávku napätia a akcie bolo pomálo. Pridaná hodnota: Priemerný akčný film s nevhodne zvolenou hlavnou protagonistkou. 43% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ava je tak trošku zbytečný film. Po akční stránce by chtěla býti Annou a po příběhové Red Sparrow, ale kvalitativně nedosahujé ani jedné. Naštěstí zde hraje Jessica Chastain a Collin Farrel, což jsou herci kvůli kterým se vyplatí vidět každý film. Akce je bohužel unylá až běda, ale na zabití nudy to ušlo. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ava" je na miestach nudný a na miestach skutočne trápny film. Neviem aká bola vízia toho čo chcú s týmto filmom dosiahnuť. Z popisu človek nadobudne dojem, že sa dostane do celkom dobrého akčného thrilleru. Jessica Chastain v hlavnej role a bude sa na úteku musieť brániť proti nepriateľom. Úprimne vám ale všetkým poviem, radšej si pozrite "The Girl In The Spiders Web". To nie je dobrý signál. Pozitíva filmu? Úvodná scénka je celkom dobre spracovaná a predstavuje nám našu hlavnú hrdinku. John Malkovich je podľa mňa super a potešilo ma po dlhej dobe vidieť Geenu Davis. Inak mi nenapadne nič. Jessica Chastain je talentovaná, no tu pôsobí veľmi neprirodzene. Mám pocit, že sa drží veľmi v úzadí a nevie dostať zo seba svoj plný potenciál. V akcii je okey, no mimo nej pôsobí veľmi zvláštne. Ak je však niekto ešte horší než ona, tak je to Colin Farrell, ktorý tu pôsobí ako úplný amatér. A jeho postava je vysoko otravná a nezaujímavá. Film je okrem toho viac spracovaný ako dráma, kde dôležitejšiu rolu zohrávajú vzťahy medzi Avou a jej rodinou. A tým, že osem rokov bola preč a podobne. A to, že je bývalá alkoholička. Čo z popisu nemáte šancu vôbec pochopiť. Úprimne. Záver je pre mňa skutočne trápny. Celú dobu čakáme na akciu a keď sa jej dočkáme, tak toto je to najlepšie čo ste dokázali dať ako tvorcovia dokopy? Sorry, ale ja vám to nezožeriem. Nevidím dôvod na to, aby ste s týmto filmom márnili čas. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)
  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)

Reklama

Reklama