Reklama

Reklama

Kořist

  • USA Crawl (více)
Trailer 1

Nadějná plavkyně Haley Kellerová (Kaya Scodelario) není sebevrah. Do uzavřené zóny na Floridě, která se připravuje na jeden z největších hurikánů za posledních pár desítek let, se vypravila jen kvůli tátovi (Barry Pepper). Ten se snažil na poslední chvíli zabezpečit svůj dům, ale už měl být z oblasti dávno evakuovaný, přesto se neozývá. Haley ho najde v už částečně zaplaveném sklepě, v bezvědomí a těžce zraněného. Než ho stačí odtáhnout do relativního bezpečí, připomenou se nezvaní hosté, kteří jejímu otci to zranění způsobili. Stoupající hladina vody totiž výrazně rozšířila loviště zdejších aligátorů, kteří jsou poměrně hladoví a zvědaví. Situace je vážná a poměrně beznadějná. Hurikán udeřil naplno, sklep se plní vodou a Haley je jasné, že bude záhy čelit volbě, zda se utopit nebo nechat sežrat při pokusu o záchranu. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (406)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Co se v mládí naučíš, ku stáru jako když v aligátorově držce najdeš! Čelisti na pětníku? Už dobrých 50 minut tu lidi ztrácej končetiny a mně pořád nejde do hlavy, proč režisér surově atmosferickýho Haute tension přemýšlí o survival hororu jako o akčním filmu!? Ne, chápu, krásně blbá a nostalgická doba papundeklová je ty tam, přesto, může mi někdo vysvětlit, proč tak rychle, proč tak útržkovitě, proč tak ploše a proč ty plitký motivační citáty nad otevřenou zlomeninou? Vždyť tu bylo všechno dobře, místo (scény v domě skvělý), bouře, dost blbých náhod i typově zajímavá hrdinka. Tak proč se kruci bavím až u toho rockenrollovýho vypalováku See You Later Alligator v závěrečných titulcích? [RATE: 50%] ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino označil Kořist za jeho nejoblíbenější film letošního roku a já ho chápu. Jednoduchá premisa o dceři plavkyni, jedoucí pro tátu, který se neozývá ze záplavové oblasti na Floridě nabízí víc než se na první pohled zdá. Napínavá hororová naháněčka s táto/dceřiným dramatickým podložím se sice v závěru překlopí do klasického béčka, ale hrdinové nejsou blbci, jsou dobře zahraní (Kaya Scodelario neuvěřitelně válí) a o krvavá překvapení není nouze. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ač se to nezdá, zdržování se v našich sklepeních s vínem a demižony slivovice a ve sklepeních obyvatel poloostrova Florida má jednu věc společnou. Když v nich začne stoupat hladina, nastává problém.. Poněkud agresivní „pea-brained lizard shits“ se celou dobu perou se střídmým dávkováním realismu a nadhledu, nicméně nechce se mi po řemeslné stránce tradičně kvalitního Aju nějak přehnaně stírat. Už jen proto, že letmý pohled do historie natural horroru ukazuje, že až na pár vousatých výjimek (Jaws, The Birds) je tento žánr předurčen k divácké rezervovanosti a pohrdání.. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané krmení smrtonosných predátorů, které sice žádného žánrového gurmána úplně neurazí, ale při vzpomínce na rannou a značně nekompromisnější nabídku Alexandre Aji přesto vyvolá v břiše jen neškodné kručení. Piranha 3D, byť vlastně kolosální šílenost, byla mnohem více zábavná a filmařsky odvážná. Kořist se drží postav a dokáže je divákovi přiblížit, ale zubatou aligátoří hrozbu nezvládá podat naturalisticky a napínavě, jak by se slušelo. Přesto ale dobrá jednohubka s více než dobrými herci od dobrého režiséra, který ale býval skvělý, což v tomhle případě velmi zamrzí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toto ma, po priemerných hodnoteniach od mojich obľúbených, veľmi príjemne prekvapilo. Asi si nepamätám, že by som vôbec niekedy videl dobrý horor o krokodíloch a Crawl má všetko, čo by mal správny zvierací survival mať. Kazia to len tie digitálne krokodíly. Už by si mohli v Hollywoode uvedomiť, že sa toho nedá báť. V medziach subžánru za 4*. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Priezvisko hlavnej protagonistky Keller znamená v nemčine "pivnica", čo je aj miesto, kde sa odohráva väčšina deju. (Astonko)
  • Suterény sú na Floride veľmi, veľmi zriedkavé, pretože väčšina štátu je na hladine mora alebo pod hladinou mora a pôda je prevažne piesková. (mivr)

Související novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno