Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou úsměvného příběhu je osmnáctiletý zednický učeň a dobrovolný hasič Matěj Hůrka, který žije u babičky na malebné vesnici, ze všeho nejvíce miluje přírodu a chtěl by být lesníkem. Kromě toho ovšem prožívá první lásku k hezké Barče Cupalové, která se vrátila k rodičům po delším pobytu ve vzdáleném okresním městě. Matěj je však příliš nesmělý, a tak než se večer na tancovačce rozkouká, přebere mu Barču suverénní frajírek Evžen. A zatímco jeho babička přemýšlí, jak vnukovi, kterého po smrti jeho matky vychovává sama, oznámit, že se bude vdávat za energického důchodce Vokurku, Matěj se potýká se svými vlastními milostnými problémy a dalšími poněkud choulostivými potížemi. Schůze představenstva družstva řeší jeho přestupek proti mravnosti, když se večer koupal v lesním rybníku a "střetl" se tam s děvčaty, která se také koupala, samozřejmě nahá. A zatímco Matěj prochází dalšími mírně lechtivými peripetiemi, začíná si Barča uvědomovat, že skutečný charakter není samolibý frajírek Evžen, ale právě Matěj. Než však budou moci strávit noc v objetí, musí se ještě mnohé stát. Například se objeví zkušená, atraktivní Tereza, která se na krátký čas o Matěje zajímá, uchazeč o funkci předsedy Cupal přijde o naději, když je přistižen ve stohu s půvabnou sekretářkou Zdeničkou, shoří jedna stodola a Matěj se stane hrdinou. (TV Nova)

(více)

Recenze (92)

Realmond 

všechny recenze uživatele

Tato komedie, je vlastně hrozně zajímavý úkaz české kinematografie, herecký výkon hlavního hrdiny (což je tedy velmi zajímavý úkaz už sám o sobě) je tak kostrbatý až je vlastně hrozně autentický a svým způsobem zajímavý, spolu s ním i dalších kolegů jeho z řad převážně neherců. Herci v tomto filmu nasadili klasickou laťku. Celý film působí odlehčeně, vtipně a autenticky, což myslím že byl i záměr. Takže vlastně všechno dopadlo jak mělo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ony by ho i holky chtěly, kdyby nebyl takový psí čumák a ňouma. Očekávala jsem něco ve stylu Vesničko má středisková. Toho jsem se vůbec nedočkala. Příběh je hrozně nudný. Režisér to vůbec nezvládl. Někteří herci neměli ani pořádně co hrát a to bylo herecké obsazení velmi slibné. Na té vesnici bych žít nemohla. Dobrovolně bych se přestěhovala do většího města. ()

Reklama

joywork 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem si po dlouhé době připoměl schlédnutím v březnu 2016 mě pobavil. Odhlédneme li od nepříliš zajímavé hlavní dějové linky, tak nám snímek nabízí několik vedlejších příběhů, který plně a celkem přesně líčí onu dobu. Je tu i zahrnuta opatrná kritika ekologického i politického charakteru. Takže při soustředěnejším sledování film úplně rozkvete. Z dnešního pohledu je to solidní památka na 80 - átá léta zahnívajícího socialismu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Možná, že to přeženu, ale pro mě je to taková malá "Vesničko má, středisková". Nechávám být nezáživnost hlavního příběhu, a upozorňuju na skvělé postavy (Zdeněk Podhůrský, Bronislav Poloczek, František Husák, Milada Ježková - a taky Vokurka, co se vyjádřil) a výborné hlášky, kterých je sice poskrovnu, ale jsou! ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Vy tohle v Brně pijete?!" Ano, my v Brně pijeme leccos:-) Chvíli jste ve Formanových filmech, chvíli ve Vesničce střediskové, většinou ale v hodně průměrném dílku z osmdesátých let, kde se nic neděje a všemu tomu vévodí titulní hrdina bez šťávy a charismatu. Ale jedno se musí nechat - v povědomí zůstává aspoň název filmu, který funguje jako solidní vtipná hláška a leckterý Matěj si s tím musel celkem užít. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel např. v Týně nad Vltavou. (rakovnik)
  • Kulturní dům, kde se konal vesnický bál, se nachází v obci Bzová čp. 166. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Yvetta Kornová když si přečetla scénář a zjistila, že se tam má svlíknout došla za režisérem a řekla, že to neudělá. On jí mezi čtyřma očima řekl, že to po ní chtít nebude. Pak přišel onen den a co se nestalo chtěl, aby se svlékla, což odmítla a musel se stopnout celý natáčecí den, což byl veliký malér. Naštěstí se producent a pak i celý štáb za Yvettu postavil. (cariada)

Reklama

Reklama