Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to geniální film.. Místo digitálního bordelu, jsou tu skuteční psi a velmi silný příběh. Zároveň se vracíme do doby, kdy byl Togo ještě štěně a každou chvíli utíkal z kotce ven... Prostě rozený vůdce, i když na to Seppala (Willem Dafoe) dlouho nechtěl přistoupit. Když přidáme krásné záběry přírody, je to ještě lepší film nez Revenand, akorát tím, že to natočil Disney, je to film spíše rodinný, než nějaký tvrdý thriller, ale u mě tím líp...Jediné, co bych vytknul, že se tu řeší jen Togo a málo ti ostatní psi, kteří byli přece taky důležití, ale chápu, je to film - pocta Togovi - takže několik krásných Husky, kteří ho ztvárnili bylo prostě báječných....100% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Achjo. Další opravdu povedené dílo z pracovny toho zlovolného korporátu, už jen proto by se mi nechtělo dát plný počet, jenže já prostě nemůžu jinak. Jsem cílovka a i přes ohromná klišé, kterých se Disňák asi ani nedokáže nebo snad nechce vyvarovat, jde o strhující podívanou s perfektními flashbacky do štěněčích let, či spíše měsíců. Další psí citová vydíračka, ale velmi dobře zakomponovaná do reálného heroického příběhu, s výborným Dafoem, s výbornými čtyřnohými hrdiny. Jako dobrodružný rodinný film vynikající záležitost (a tak ho budu hodnotit), ale na faktu, že si Togo zasloužil o něco syrovější a mrazivější zpracování mimo dosah Mickyho, se tu shodneme ve velkém. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film o nejstatečnějším zvířeti všech dob ( dle časopisu Time ) - pejsek Togo, který vedl psí spřežení na Aljašce roku 1925, aby dovezl včas léky a zachránil jedno městečko před záškrtem, Námět fantastický, hlavní role Willem Dafoe (nar. 1955) dokonalý  a výsledek? Totálně zabitý potenciál, krom blbého způsobu vyprávěných mne zničilo to nadměrný užití digitálních efektů, který z toho udělali div ne animák. Aljaška má přírodu na tyhle mrazivý survivaly na milion způsobů, ale páni filmaři radši seděj u počítače v L.A. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek, ve kterém jsem se opravdu těšila na Willema Dafoeho, jsem tajně odstrkovala za jiné, protože jsem tušila, že na jeho konci budu vytahovat kapesník, takže k tomu došlo a mně nezbývá, než smeknout, hluboko, až tváří do sněhu. Kdo zažil odchod psa, ví.Skvělý Willem se svým úsměvem, ač sporadickým, a bez rozpaků plný počet hvězd. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší snímok, ktorý krásne demonštruje bezhraničnú lásku zvieraťa k človeku, ja takéto filmy skrátka veľmi môžem. Navyše tento je aj pomerne dobrodružný a miestami riadne napínavý. Človeku sa to až nechce veriť, že sa to naozaj stalo, no vraj stalo. K Dafoe ako hercovi mám nejaké výhrady, nie je mi sympatický, no tu sa to vďaka perfektnému príbehu, nádhernému prostrediu, emotívnemu záveru a výbornej kamere dalo prekúsnuť. Rozhodne odporúčam do pozornosti. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Leonhard Sepalla (Willem Dafoe) měl ve skutečnosti dceru Sigrid, která měla 8 let. Ve filmu o ní není zmínka. (ARI50)
  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)
  • V zimě 1924 až 1925 ohrožovala epidemie záškrtu město Nome. (ARI50)

Reklama

Reklama