Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Molir 

všechny recenze uživatele

Prvni serie celkem vlazna, nicmene na jejim konci to zacne nabirat obratky a porad to graduje a graduje a graduje az do finale ctvrte serie - a pata je uz uplne jina a je v jistem smyslu skvelou pointou tech ctyr predchozich :-) ... ale kdyby mi nekdo vypravel synopse (dej) nekde na ulici nebo v hospode, tak to budu mit za naprostou silenost :-)) (ostatne ona to silenost celkem i je ;-) ) a BTW Wolfram & Hart jsou pro me jeden z nejuzasnejsich zaporaku co znam :-) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Angel nie je len tuctovým spin-offom k populárnej i keď u nás veľmi nepochopenej Buffy, premožiteľke upírov. Po vlažnom rozjazde sa dokáže rýchlo vyšplhať na úroveň svojho predchodcu a v niektorých aspektoch ho aj predčiť. A záverečná séria snáď musí presvedčiť každého, kto zo zásady neopovrhuje daným žánrom. David Boreanaz naviac narozdiel od Buffy, kde jeho postava striedala len dve polohy neustále dokazuje, že má na viac ako byť len obyčajným sekundantom. Vo všeobecnosti asi najlepší seriálový spin-off aký spatril svetlo sveta, aj preto, že je diametrálne odlišný, či samotnou koncepciou alebo temnejším vyznením, ktoré ocení hlavne odrastenejšie publikum a mainstreamoví diváci. Porovnávať seriál, ktorého hlavnou témou je hľadanie vykúpenia duše s Blade the series či upírskymi béčkami je v tomto prípade veľkým omylom, len teba nahliadnuť aj pod povrch a nenechať sa odradiť prvotným dojmom. V rámci seriálovej produkcie mimoriadne komplexný počin. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

U Angela platí v podstatě totéž co jsem napsal u Buffy. Znovu nás čeká rozjezdová první řada, následovaná mnoha zvraty a boji se zlem. Seriál je dospělejší, v podstatě jde o obdobu detektivní kanceláře pro boj se zlem, má jednoho fakt drsnýho záporáka (Wolfram a Hart) a chování postav překračuje mnoho hranic z Buffy. Už tu není ten gang, co drží vždy spolu - mnoho z hrdinů jde proti sobě, vzájemně si ubližují, zraňují, zrazují... Finální řada byl dobrý šok, finální záběr posledního dílu ještě větší :-) Jinak v akci podle mě seriál opět selhává, i když ne tak dramaticky, některé scény jsou nezapomenutelný. Takže zase za 4. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ani lepšie a ani horšie ako Buffy. Trochu iné. Viac dospelejšie. Taká detektívka s upírmi. Tentoraz viac chlapské a tak tu sú schopnejšie mužské postavy. Angel je v pohode drsniak, ale nikdy som z neho na prdel nespadol. Cordeliu Chase by som bol najradšej zabil. Takže ma najviac bavili skôr tie ďalšie postavy. Wesley, ktorý tu mal zaujímavý vývoj alebo Winifred Burkle (sympatická Amy Acker) a neskôr démon Lorne. Seriál je miestami dosť výrazne previazaný s Buffy a ten najväčší románik Buffy s Angelom prežije práve v tomto seriály. Akčné scény a triková stránka tiež stáli za to. Všetky tie pikle rôznych zlých organizácií a démonov boli zaujímavé. Záver seriálu mi ale vždy pripadal až príliš otvorený a kľudne by to mohlo pokračovať ďalšou sériou. 7/10 ()

Tinne 

všechny recenze uživatele

Temné a osudové příběhy upíra s duší Angela jsou dospělejším doplňkem Buffy. Skvělé postavy, které během pěti sezon projdou neuvěřitelným vývojem. A finále, při kterém mne tvůrci nechali sedět se zaslzenýma očima dokořán a pootevřenými ústy ... PS: po druhém shlédnutí Angela, si dovolím přirovnání k mé nejoblíbenější knižní sérii: Buffy je Hobit a Angel Pán Prstenů ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Název pilotní epizody "Město andělů" odkazuje na jméno protagonisty i seriálu, jde o nedokončenou přezdívku Los Angeles. City of Angels (Město andělů) je přezdívka Los Angeles. (GreatestFan)
  • Druhá epizoda 1. série s názvem "Osamělá srdce", kde se poprvé objeví postava detektivky Kate Lockley (Elizabeth Róhm), měla původně temnější scénář s názvem "Corrupt" (zkažená) a Kate byla jako policistka převlečená za prostitutku. Kopie scénáře jsou volné ke čtení na internetu. (GreatestFan)

Reklama

Reklama