Reklama

Reklama

Fantasy Island

  • USA Fantasy Island (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu studia Blumhouse nazvaném Fantasy Island mění charismatický pan Roarke v luxusním, leč odlehlém tropickém rezortu tajné sny svých šťastných hostů ve skutečnost. Když se však fantazie stanou noční můrou, musí hosté záhadu ostrova vyřešit, aby si útěkem zachránili život. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně patřím spíše do neutrální skupiny, která od toho zas až tak moc neočekávala a tudíž nebyla ani moc zklamána. Naopak bych řekl, že to zas až tak špatný film není. Nejpozitivnějším prvkem byl výběr samotné lokace. Taveuni je jeden z ostrovů Fiji a místo kam bych se sám rád jednou podíval. Ideální místo ke strávení exotické dovolené, nádherné pláže, průzračná voda – inu skutečně ráj na zemi. Dokonce se mi líbila i samotná tvůrčí myšlenka, jenže provedení už lehce pokulhávalo. Každá z postav si prožije svou fantazii, jenže počáteční nadšení se záhy změní v hrůzu a utrpení. Bylo vidět, že snaha tvůrců byla rozhodně větší než jejich vlastní schopnosti to vše dobře zrealizovat. Skutečně se jim místy podařilo vytvořit docela zajímavou a hutnou atmosféru, jenomže začali kombinovat jednotlivé fantazie, promíchávat je, no a tak kombinovali, až překombinovali a vytvořili z toho jakýsi chaotický patos, který navíc postupem času začal ztrácet na atraktivitě. Dějové okliky, neustálé návraty některých postav, spousta otazníků a hlavně uvadající atmosféra. Fantasy Island tak měl jistě mnohem větší ambice, dokonce si myslím, že jeho potenciál byl využitý ani ne z poloviny. Chápu ty, co byli dost zklamaní, ale jak už jsem poznamenal, já od toho moc nečekal a dostal jsem nakonec průměrnou podívanou, kterou stačí vidět jednou, ale rozhodně nebudu tento film zatracovat. 50% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Idiotsky to začíná, pokračuje i končí. A hlavně je to plný idiotů. A taky nesobeckejch mantáků, kterým většinou víc než na svým životě záleží na ostatních, aniž by je vlastně pořádně znali. Jako shnilá třešnička na nepovedeným dortu v hlavních rolích musí bejt samozřejmě barevně smíšenej pár, gayové, looserka s traumatama ze střední a podobnej cirkusáckej ansámbl, kterej v dnešním doleva se naklánějícím progresivním světě frčí jako privilegovaná norma. Ale i když tohle všechno vynechám, je to prostě blbý a špatný. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Znáte to, že si máte dát pozor na to, co si přejete? Protože by se Vám to mohlo splnit? Well... Fantasy Island Vám splní jedno přání. Ať je jakékoliv. Film z počátku nepůsobí jako horor, ale jako obstojná komedie. Pak se začne vraždit a tím, že film nemá hodinu a půl, tak musí do konce stihnout ještě dva tři zvraty. Proboha proč? Nečekal jsem kvalitní film. Ne čekal jsem průměrný film u kterého se budu bavit. A stejně jsem zklamaný. Samozřejmě že se dočkáme největších klišé a samozřejmě, že pravda vypluje napovrch ne napoprvé, ale až napotřetí. Přesto mě to vlastně vůbec nebavilo. Možná tak z počátku, kdy rozmazlení výherci našli svoje ceny. Zbytek je ale k uzoufání nudný a dialogy si film nezíská nikoho. Na to byli příliš hloupoučké. Jediná postava Rookera vypadá, že by mohla.... Ale ne, nemohla. Ten film nic nezachrání. (40 %) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Před dvěma lety hráli jeho teenageři pitomou pubertální hru. Cosi je z ní nechtělo pustit. Kdo odmítl hrát, zemřel. Ovšem likvidace postav byla ve Vadí nevadí tak mdlá, že i Nezvratný osud 13 by to svedl lépe. Teď jsou na scéně trochu starší postavy a režisér Jeff Wadlow a producent Jason Blum (jeho společnost Blumhouse šlape a sype další zbytečné kousky) znovu nepřinášejí nic, co by stálo za zmínku. Jen mdlou atmosféru, zvláštní pravidla, otravné postavy a strašlivý příběh. Své ovečky zavedou na tropický ostrov s luxusním hotelem coby vítěze nějaké soutěže, kterým mají být splněny jejich přání a sny. Takže třeba Maggie Q (na kterou se alespoň báječně kouká) chce změnit pět let staré rozhodnutí, kdy odmítla žádost o ruku, blonďaté tele se zase hodlá pomstít spolužačce, kvůli které si ve škole leccos protrpěla. Jednotlivé linie/vize se později prolnou, hodně se utíká, hodně se střílí, občas nějakým jiným postavám začne vytékat krev z očí, „hlavní“ postavy se přitom chovají klidně, jako by to všechno bylo vlastně normální, prostě zmatek a zoufalství a jakýsi pokus o morální lekci v jakési připitomělé nadpřirozené zápletce. Ve výsledku jde jen o zoufalý pohled na hodinky a lítostivý úšklebek. Rychle od toho pryč. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Fantasy Island“ je takovou lehkou fantasy hororovou moralitou, která ale z mého pohledu celkem funguje, tedy funguje primárně jako něco, co by mělo být zábavné. A to se docela daří. Je to lehce předvídatelné, jsou tu problémy s tím, že to není extra nápadité, ale vlastně jsem se přistihl při tom, že mě tahle lehká hororová podívaná docela bavila. Není to tak špatné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • O účasti ve filmu vyjednával i Dave Bautista. Měl si zahrát jednoho z účastníků předchozího turnusu, který ale pořád proti své vůli vězí na ostrově. (Petr.Kocfeld)
  • Natáčalo sa v januári 2019 na Fidži. (Game90)

Související novinky

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Reklama

Reklama