Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Micione 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál  s podtextem: Za vším zlem hledej peníze! Komisař  Cattani  zůstává  v hledáčku mafie,  avšak zavolá Ester do domu, ve kterém  žije s Tanem. Ta na otázku kdo volal odpovídá, že to byl omyl.  Když Tano  odjede vydá se na schůzku s  Cattanim,  s nímž se setkává na veřejném  místě  aniž by předpokládala, že ji Tano nechává sledovat... Podobně  nepromyšlených a naivních  momentů   je ve scénáři  dost a dost ... a tak  snad ani není divu,  že mafie má i v současnosti  stále zelenou - a to nejen v Itálii... ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na dětství. V tu dobu vrchol toho co se dalo vidět v televizi. Ovšem i po letech seriál neztratil nic na své specifické atmosféře a parádní Morriconeho doprovod v následujících sériích považuji za jedno ze stěžejních děl mistra, kterým výborně dokreslil Cattaniho strastiplnou a tragickou pouť. Hodnocení 90% ()

Reklama

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát komentáře ke každé sérii, viděl jsem čtyři a bez Placida nemám na další chuť, byť nebudu zapírat že Patricia Millardet je pro mě dost silný magnet. První série má opravdu vynikající scénář, v dalších slábnoucí kvalitu vynahrazuje Morriconeho hudba. Čtyři hvězdy dávám trochu i z nostalgie, protože při premiéře jsem to hltal. Většinou to nikde není moc uvedeno, ale seriál má především hodnotu jako průlomový, velmi volně inspirovaný osudy soudce Borsalina. Tohle si v Itálii do té doby nikdo nedovolil a rozkrývání praktik mafie bylo bleskem z čistého nebe. Seriál má doslova příšerně tísnivou atmosféru a magického hlavního hrdinu, kterému je později úžasným soupeřem fantastický Remo Girone, vše je korunováno skvělým českým dabingem. Jsem rád, že jsem se na to po letech podíval. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mafie se rozrůstá vysoko, hluboko i do šíře. Jako rakovina prorůstá společností. Tlumí, mate a odráží její imunitní reakce. Má mnoho hlav, mnoho podob. Jsou v ní různí lidé, od opravdových padouchů, kterým záleží jen na sobě až po lidi, kteří si jen chtěli trochu přilepšit. Od hlavounů až po pěšáky. V prvních šesti dílech se střet Cattaniho a mafie teprve začíná, v síti uvíznou jen malé ryby a velké teprve začínají uznávat, že někdo jako komisař existuje a že s ním budou problémy... Chobotnice je jedním z těch mála seriálů, který ukazuje, že boj proti organizovanému zločinu je trpký, obtížný, nekonečný, žádá si trpělivost, žaludek a nestačí, že jste odvážný, chytrý a máte kolem sebe pár spolehlivých přátel. Slabší **** ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Proti tomuhle se mohou všichni "kmotrové" jít schovat. Ponurá, intenzivní atmosféra, která by se dala nožem krájet ... Už jen hudba a obrazy k úvodním titulkům vždy dokonale stačily ... Celkově hodně silné, napínavé (každý díl vždycky skončil v nejnapínavějším) a nekompromisně depresivní ... Začne to špatně a skončí tisíckrát hůř :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

Reklama

Reklama