Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Edwarda Nortona. Příjemná, inteligentní, zábavná komedie. Norton a Stiller v hlavních rolích předvádějí už tradičně dobré výkony, Jenna Elfman v roli blondýny však nic moc. Potěší i cameo Miloše Formana, coby z Československa prchnuvšího kněze. Škoda, ke konci už se ale příběh zbytečně natahuje. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Každý z nás v něco věří. Já opravdu nesnáším organizované věření v určitou hodinu na předem určeném místě. V případě kněze a rabína, kteří hlásají svoje víry dohromady, moderně, s nadšením a za pomoci karaoke, bych asi učinil vyjímku a do sálu bych aspoň nakoukl. Ona je to totiž docela sranda. A blondýna, která v mládí silou bránila budoucí boží komando, je opravdu k sežrání. ()

Reklama

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

(dokoukáno do poloviny - dokončím) Nudné, ale ne tak, aby to ze mě udělalo homosexuála. ____ POZNAMKY ____ Knězi se svěřují lidé podobně jako barmanovi. Smutný Kněz (K) se zpovídá barmanovi. Hmm, pěkné. ____ K začne vyprávět svůj příběh. Neřekne proč je "na prášky". Takže. Vzala si Blondýna (B) Rabína (R) či někoho jiného? Má si vzít kněze - pak by smutek mohlo vysvětlovat jeho možné loučení s jeho řádem, kterému pomohl? Smrt je bonus, nešťastná ještě víc. Nezemřela při úniku s, třeba, Rabínem před, třeba, bandou vdavkuchtivých židovek z, třeba, Knězova chrámu (kde je Kněz potají oddal)? ... ____ ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tmavý a světlý. Noc a den. Rabín a katolický kněz. Jake Schram (Ben Stiller) a Brian Finn (Edward Norton). Těžko si člověk může představit rozdílnější postavy, ale přesto jsou oba nejlepšími přáteli. Ani zcela rozdílné náboženství je od sebe nemůže oddělit. To se může podařit pouze jedinému - ženě. Po mnoha letech se do města vrací jejich dětská kamarádka Anna (Jenna Elfman), do které se oba zamilují. Dokáže vzájemné přátelství prekonat i nevraživost a milostné soupeření? ... Vtipná romantická komedie, u které se určitě nebudete nudit (i přes její docela dlouhou ... délku :). Sice jsem od začátku tak nějak tušil, jak to celé dopadne, ale na romantické filmy se nekoukáme abychom zde řešili nějaká dramata a složité zápletky, ne ? Oba (všichni tři) hlavní hrdinové jsou příjemní a těžko si představit v jejich rolích někoho jiného. Na první pohled jsou opravdu Stiller a Norton rozdílní jako den a noc. Norton prostě věděl, koho si do "svého" filmu zvolit. Potěší i malá role Miloše Formana... ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tak akorát úsměvná a tak akorát romatická komedie, která maximálně těží z originálního námětu. Ben Stiller je dokonalý, Edward Norton je třída vždycky a Jenna Elfman je dost zajímavá na to, aby v tak hvězdné konkurenci nezapadla do ústraní. Velké množství nevtíravých fórků sice brzo vyšumí z hlavy, ale ten pocit, který máte po shlédnutí tohoto filmu, ten si zapamutujete na hodně dlouho. [leden 2006] ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Scéna, v níž tři hlavní postavy v dětském věku běhají po parku, je předělávkou scény z filmu Jules a Jim (1962) režiséra Francoise Truffauta, který je také o milostném trojúhelníku. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 29 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Na letišti vidíme spoustu cedulí se jmény. Na jedné je napsáno: "S Blumberg". Stuart Blumberg je scenárista a producent filmu. Vedle toho si také zahrál postavu Lena, spolupracovníka Anny (Jenna Elfman). (don corleone)

Reklama

Reklama