Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze (868)

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že se takový typ seriálu stane mojí srdcovkou, vždy jsem viděl pár dílů a líbilo se mě to, ale nikdy jsem to neviděl celé.Teď, když to poněkolikáté reprízují si nenechám ujít žádný díl a neskutečně mě to baví, je to milé, zábavné, ze života...a hlavně to má strašně vtipné dialogy, hlášky Lorelai mě dostávají, stejně jako výborná hudba během celého seriálu, hlavně "la la songy".Je to vynikající relax po všech těch špatných zprávách a stresu z práce...Je tam plno zajímavých a nezapomenutelných postav, neskutečně různorodých... Nejraději mám Lorelai, Luka, Emily,Jacksona a Kirka, který je opravdu neskutečný. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Byla jsem gilmorizována! Výborný pohodový seriál o Lorelai, kterou by chtěl mít za matku vážně každý a její dceři - perfektcionistce Rory. Jako základní stavební kameny GG vidím výkon Lauren Graham a duchaplné dialogy, kterým většinou vévodí; ve světě ženských seriálů jsou tedy Gilmorky nesmírně oživující. Mimo to ráda s holkama prožívám jejich starosti přes úplné prkotiny až po opravdová trápení. Za tu kvalitu, kterou si seriál drží až do konce musím navýšit o jednu hvězdičku :) EDIT: Eh, trochu jsem se unáhlila, sedmá série ztrácí dech a Lorelai moje sympatie. A velká škoda toho přiblblého sentimentálního konce:/ ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Na začátek bych rád projevil lítost vůči všem členům fanklubu tohoto seriálu a popřál jim brzké uzdravení. Myslím, že tento seriál byl v TV vysílán tak často, že se mi mnohokrát posmůlilo přepnout na něj, tudíž se domnívám, že jsem viděl dost, abych si byl schopen udělat závěr. Vlastně ani nevím o čem ten seriál je. Přišlo mi, že je spíše o ničem než o něčem, a proto mě taky udivuje těch 154 dílů, ve kterých se vlastně nic neděje. Chvíle prožité ve společnosti tohoto seriálu bych snad ani nudou nenazval. Bylo to čiré utrpení. Vrcholný imbecilismus. Doufám, že svým tvrzením, za kterým si pevně stojím nikoho neurazím. Tenhle seriál se prostě lidem nad 60 IQ nemůže líbit. Takže buď jsou uživatelé na CSFD banda dementů, nebo banda lhářů. A hádám, že ten, kdo se cítí uražen spadá do první skupiny. Jednoznačný odpad a jeden z těch naprosto nejhorších seriálů, na které jsem kdy vůbec přepnul. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Gilmorova děvčata, jo tak to je tak trochu moje srdcovka. Mám všechny díly na DVD a kdykoliv se na všechny díly podívám ráda znovu. Úžasná oddychovka u které mi je prostě dobře. Skvělé dialogy, které vždy pobaví, skvělé postavy v městečku Stars Hollow, po chvíli se člověk cítí, jako by s nimi doopravdy žil. Úplně nejraději jsem se na Gilmorky dívala se svou mamkou (jednoznačně její nejoblíbenější seriál), obě jsme se tak nějak v tomto seriálu viděly. U posledního dílu mi ukápla slza, že už to končí. Bylo to nádherných a zábavných 7 let. Na Gilmorova děvčata nedám dopustit. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kvalitní,zábavný,romantický,místy dramatický a plný hlášek,výrazů,vtipů a všeho možného.Jeden z těch seriálů co mě uchvátil od začátku do konce (osobně mám raději ty začátky).Především skvěle propracované dějové linie postav protkané nečekanými událostmi.Lauren a Alexis jsou pro tyto role jako dělané,skvěle jim padnou a věřím jim doslova každé slovo :-) . ()

Galerie (870)

Zajímavosti (83)

  • Natáčení jedné epizody trvalo 8 dní. Natáčelo se 14 až 20 hodin denně. (Duoscop)
  • Městečko Stars Hollow bylo postavené v Hollywoodu a byl v něm později natáčen i seriál Prolhané krásky (od r. 2010). Dům, který v Gilmorových děvčatech patřil Lane (Keiko Agena), je v Prolhaných kráskách domem Emily (Shay Mitchell). Kostel na náměstí je úplně stejný. Z bistra u Luka (Scott Patterson) se stala kavárna, kam dámy ze zmíněného seriálu občas chodí. (RendaVahala)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama