Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našláplou kariérou. Morthyho však už jejich dětinské pranky přestávají bavit, také díky vlivu jeho přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když poslední video kluků sklidí na sítích vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na jejich definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak si napravit youtuberskou pověst, je společný plán na „poslední velkou akci“. Shoky, Morthy, Sára, svérázná lovkyně duchů Lucie a prodejce vysavačů (a neúspěšný youtuber) Radomil se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu vstříc objasnění záhady Devíti křížů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

Cival 

všechny recenze uživatele

Špičková a poctivě česká komedie, kterou jsem se prosmál od začátku do konce. Chemie Kozuba se Štáfkem v topu (fakt jsem si u toho jejich špičkování vzpomněl na nej buddy-movies), hlášky, romantika i napětí krásně fungujou, scénář pečlivě opíše kruh a zvládne i prodat hororovou nebo youtuberskou rovinu. Dal bych si další nášup. A jestli to Akademie nenarve do top 5 nej cz filmů roku jen proto, že to pracuje s méně ambiciózními a pokleslými žánry, tak to bude ostuda ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Štěpán s Kubou jsou sympatický kluci a natočili něco, co je prostě bavilo a já na tom musím ocenit dvě věci. Není to točený na sílu, ale s lehkostí buď vem a nebo nech bejt. Já vzal a bavil jsem se, pravda první půle vítezí nad druhou v zábavnosti i když bitka ve sklepě má taky solidní úroveň, to každopadně. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Andy Fehu je obrovský talent a na svou úplnou pecku stále ještě čeká. Líbí se mi, že pracuje s českým prostředím trošku jinak než ostatní. Jeho postavy jsou velmi zajímavé a člověk s nimi rád tráví čas. Ještě více než ústřední duo mě ovšem bavil pro mě do té doby herecky neznámý Tomáš Magnusek. Jeho Radomil to vždy spolehlivě zabil. 70% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už Nenasytná Tiffany mě přinutila zapamatovat si jméno Andy Fehu, a přestože mi komedie o youtuberech přišla jako něco nepříliš lákavého, vyrazil jsem na ni. A dobře jsem udělal. Tenhle film je totiž dost nepředvídatelný, přestože už úvodní scéna s prankem ukazuje, že režisér má horory rád. Zábavná černá komedie se spoustou humoru přes čáru, zvratků a krve. Bavit se budete, i když také nesledujete ani jednoho youtubera. Jakub Štáfek a Štěpán Kozub jsou výborní, ale nejzábavnější vedlejší postavou je jednoznačně Tomáš Magnusek, jehož obsazení byl od autora vyloženě geniální tah. ()

annanah 

všechny recenze uživatele

Na české poměry to vůbec není špatný film. Párkrát jsem se i zasmála, ale prostě nemůžu říct, že jsem si ten film užila. Chemie mezi ústřední dvojicí byla sice fajn, ale přišlo mi, že jejich komediální talent nebyl plně využit. Několikrát jsem se u filmu přistihla jak přemýšlím nad tím kdy už skončí, proto 50% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Z celkových 21 natáčecích dní se kromě Prahy natáčelo také 13 dní v Brně a v nedalekých Nedvědicích. Scéna, ve které naši hrdinové natáčejí rozhovor s katolickým knězem, byla natočena před kostelem Nanebevzetí Panny Marie, který se nachází v obci Černvír vzdálené asi 2 km od zmíněného městyse Nedvědice. (no2)
  • V čase 1:28:00 je slyšet známý zvukový efekt, tzv. Wilhelm scream. (NiWi)
  • „Komediální žánr mi nikdy nebyl cizí, avšak tentokrát je v příběhu mnohem víc legrace než kdy dřív. Chemie mezi Jakubem Štáfkem a Šťepánem Kozubem je doslova podmaňující a nemohu se na jejich výkon před kamerou vynadívat,“ prohlásil režisér Andy Fehu. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama