Reklama

Reklama

Smrt na dálnici

  • Kanada Highwaymen (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Šťastný život doktora Rennieho Craye se zhroutil, když mu šílený řidič za volantem vylepšeného Cadilacu Eldorado 1972 přímo před očima zabil milovanou manželku. O pět let později brázdí dálnice i vedlejší cesty v důkladně vylepšeném Plymouthu Barracuda 1968, posedlý pátráním po psychopatovi Jamesi Fargovi, který využívá speciálně upravený vůz jako zbraň k vraždám mladých žen. Před lety ho v šoku pronásledoval a narazil do něj svým vozem. Fargo byl těžce zraněn, strávil osmnáct měsíců v nemocnici a na zbytek života byl odkázán na invalidní vozík. Podařilo se mu však vyhnout obvinění ze zabití, zatímco Rennie byl odsouzen ke třem letům vězení. Od chvíle, kdy byl propuštěn, ho Fargo provokuje informacemi o vraždách, které spáchal na dálnicích po celé zemi, a on je odhodlán ho najít a pomstít svou ženu i všechny jeho další oběti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Veniss 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný film, ze začátku jsem si myslela, že se budu nudit, ale než jsem se nadála, byla jsem uprostřed filmu. Některé scény a motivy mně přišly úsměvné, možná z pohledu dnešního diváka zastaralé, klišovité, ale film splnil svůj účel, byl napínavý a dostatečně zajímavý, že jsem se s chutí dodívala až do konce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Díky za to, že to bylo alespoň krátké. Zajímavých scén aby pohledal. Přejíždět rychle a zběsile nevinné mladé ženy, no, dobře, každý má nějakou tu úchylku. Mix několika klasik, ze kterých si ale tvůrci nevzali to nejlepší, představuje chlapíka posedlého pátráním po psychopatovi, který zničil jeho dosud spokojený život, a také poslední oběť, která smrti unikla o vlásek. Ale furt je na pořadu dne. Rachot motorů fajn, pár řemeslných momentů také, ale Rhona Mitra zůstává oblečená, takže body musí jít zákonitě dolů. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedná se o krimi nebo o horor? Asi od každého něco. Nezvykle krátká stopáž brání rozvleklému a zbytečně natahovanému klišé, a tak se rozehrává napínavý příběh, byť námětem ne zrovna neznámý, kterému po vizuální stránce kazí dojem jen občasná televisnost. Nervy drásající scéna v tunelu dává jasně najevo, o čem že to všechno bude, takže začátek je podmanivě slibný. V rámci napínavé atmosféry si dobře drží tempo a tím nikterak nenudí. Opravdu škoda tý televisnosti. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem v pohodě filmařina, kde nic nepřekvapí, ale ani se nic neposere. Caviezel je tady obdivuhodně sympatickej (a to ani nemusí mít na hlavě trnovou korunu) a i režisér s jeho pomocí dokázal slabej scénář povýšit o jednu úroveň. Celkem naštvalo, jak se ve scénáři všechno a všichni točí jenom kolem nehod. Colm Feore v roli záporáka, což nikoho nepřekvapí, protože on ani nic jinýho nehraje. Rhona Mitra je kočka, ale už teď jsem na její výkon zapomněl. Jediný, co mi ulpělo, tak jak měla ty červený šaty. PS: a kozy neukázala. Každej si o tomhle filmu musí udělat obrázek sám. Můj jste si právě přečetli. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Robert Harmon, autor povedeného béčka o krásách autostopu, se ještě jednou pokusil vyjet s dunivě burácejícími kárami na nebezpečné americké silnice. Výsledkem je, že před diváka postavil ceduli se smajlíkem a nápisem: Musíte to popravit.. Scénář svou neladností a počtem děr připomíná naši D1, bídně hrající Jimbo Caviezel se celou dobu tváří zavile, jako by měl v zadku vraženou šajtrpáku svého Plymouthu, Rhona Mitra pouze plní funkci sexy potahu na sedadlo spolujezdce a chvílemi to celé vypadá jako dokument o stožárech vysokého napětí na americkém jihozápadě. Škoda, v postavě nezbedného řidiče, který ve svém Cadillacu mohl parkovat až u vchodu k železářství, se skrýval jistý potenciál.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Fargův (Colm Feore) Cadillac Eldorado má střídavě zcela tmavá a jindy průsvitná okna, a to včetně čelního. (Chuppa)

Reklama

Reklama