Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Legas 

všechny recenze uživatele

Animace mě opravdu uchvátila. Opravdu příjemná různorodá koláž, za kterou ovšem je třeba platit. Příběhy jsou příliš krátké. Než se zakoukáte, už je tu další - jiný. Jednotlivé povídky jsou více či méně zajímavé, ale informativně nejpřinášejí extra nic nového. Nejslabším článkem byly pro mě obě části Druhé renesance. Jednak se mi příliš nelíbila animace a výpovědní hodnota nebyla větší, než co řekl Morpheus v prvním Matrixu. Ostatní povídky jsou ovšem dobré až výborné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých fanúšikov možno iba ďalšie dojenie už dávno vydojenej kravy. Nápad je to ale zaujímavý a je sympatické, že sa nedočkal kinopremiéry a bol múdro distribuovaný iba na dvd. Skôr ako podrobne vysvetlujúci mi Animatrix prišiel viac doplňujúci svet Matrixu. Musím po rokoch pozrieť ešte raz a napísať viac aj k jednotlivým epizódam. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Japonské animé sa v súčastnosti pýši neuveriteľným zástupom fanúšikov - nielen v Európe, ale aj v Amerike. Vlastne keď si to tak vezmem stal sa s toho taký celosvetový fanklub. Animatrix spojil jedných z najoriginalnejších tvorcov súčasného animé - hlavne mladšiu generáciu a ponúkol im zanechať svoj zárez v mytológií Matrixu. Výsledok? Vizuálna pastva pre oči a myšlienková pastva pre rozum. Konzistentnosť všetkých dielov a ich komplexnosť je to - čo tvorí s tohto diela kaleidoskop dobrodružstiev , nálad a emócií, ktoré uchvacujú a v značnej miere nám pomáhajú si všetko čo vidíme a o čom rozmýšľame, užívať. Keď som hodnotil samostatné diely, boli medzi nimi také, ktoré ma úplne ohromili, alebo také, ktorým podľa môjho názoru niečo chýbalo. Bola to ale veľmi malá vec, či už som ju bol schopný pomenovať, alebo nie. Aj napriek tomu si ale všetky časti držali svoj štandard, ktorý bol v tomto prípade nadštandartný. Ako celok to musím posudzovať, ako jednu veľkú poctu filmovému fenoménu, a ako ukážku autorského novátorstva a rukopisu, ktorým sa režiséri vystatujú a vďaka čomu dali vzniknúť tomuto neprekonateľnému- vo svojom žánrovom zameraní, zatiaľ neprekonateľnému - filmovému počinu. Som nad mieru spokojný. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Parádne myšlienky súvisiace s rozlišovaním medzi snom a realitou či s možnosťou zhodnotiť pozíciu ľudstva na tomto svete. Keďže je však film rozdelený na viacero poviedok, nezaujali ma všetky. Najmä noirovská atmosféra, rozvinutie podstaty Matrixu či zhubná sila mocných technológií, ma úplne ponorili do deja a terminátorská vidina je v niektorých silných momentoch očividná. Japonskému anime však neviem vždy prísť na chuť a zatiaľ čo sú ostatní uchvátení z grafiky a vizuálneho aspektu, mňa prekvapivo niektoré scény odpudzovali a nudili. Nemuselo to byť animované, skôr by som prijala hraný film, ten scenár je totiž neuveriteľne výpovedný. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Matrix mám rád aj ked to nie je podla niektrých najlepšia trilogia, určite je to jedno s najlepších sci-fi. Animatrix ponukne zopár kratkých filmov, ktoré ešte obohacujú a prehlbujú svet Matrixu. Priznám, že všetky mi zaujímavé úplne neprišli, ale zopár ma ich zaujalo. Detective Story a Kid's Story ma celkom zaujali, ale úplne najlepšie sú Final Flight of the Osiris a hlavne The Second Renaissance. Zvyšok ma moc nebavil a prišiel mi zbytočný. 75% - 4* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)
  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama