Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (648)

novoten 

všechny recenze uživatele

To nejlepší, co mohlo žánr rodinně laděného příběhu o snaživém školním seskupení potkat, je Jack Black. Jeho nadšený herecký výkon je hlavním hnacím motorem, společně s výborně poskládaným soundtrackem a Linklaterovou spolehlivou režií. Můj oblíbený hudební žánr velmi lehce přinesl nakažlivě pozitivní film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že hip-hoperi a podobná chamraď, ktorá rada nosí šilt a nohavice, ktoré vyzerajú akoby v nich bolo poriadne nasraté, z tohto filmu šalieť nebudú. Ale rockeri..., rockeri sklamaní určite nebudú. Jack Black je srandovný a film je prešpikovaný samými rockovými peckami. Jackové tvrdé, rockové gestá alebo jeho škola, ako z drevených detí urobiť správnych rockerov, to všetko som doslova žral a mierny úsmev a pohoda sa ma držala až do samého konca. Navyše skladby, ktoré v škole skúšajú, nie sú vôbec zlé a divák je doslova napnutý a nevie sa dočkať veľkej premiéry na súťaži, podobne ako Jack s deťmi. Vďaka filmu som objavil jednu výbornú skladbu od Stevie Nicks , ktorú som doteraz nepoznal a aj krátka scéna z baru, kde ju Jack spustí z jukeboxu a plachtí pri chôdzi rukami mám strašne rád. Výborná komédia, z ktorej musí mať každý rocker radosť. 80% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

LET'S ROCK! Black si svoju postavu užíva a exceluje pri gitarových solách. Z jeho spevu cítiť, že sa v rockovej histórii vyzná. K tomu úžasný soundtrack, ktorý sa výhyba súčasnemu trendu - "Dajme šancu mladým"- a veľmi príjemná komédia, plná skvelých rockových peciek, ktorú ocenia hlavne rockový fandovia, je na svete. "Všetko bolo super, kým neprišla MTV, tá to všetko pokazila!". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie s ještě příjemnějším Jackem Blackem, který se na poli rocku může považovat za legendu jelikož většího srdcaře byste snad v dnešní době nenašli. Ale nejenom srdcaře, především excelentního baviče, který se v této komedii mohl vyřádit a využil to naplno. Celý film je sice sled scén, které znáte nebo Vám připomínají jiné filmy a nechápu jak je možné, že naprosto tichá a klidná škola neslyší jak v jedné místnosti řádí, ale i tak je to velice dobře natočená komedie, podporující slušná rocková muzika, na kterou se rozhodně podíváte víckrát jak jednou. A na závěr slovem AC/DC "Převálcujeme je, budou se kytary bát a těm co hrajou rock, salutujem." ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

LET THERE BE ROCK...Jan Amos Komenský v roce 2003 metal v holandské půdě radostí kozelce, protože konečně někdo po staletích pochopil, co chtěl říct svou zásadou Škola hrou. Kdo je ten génius? Jmenuje se Dewey Finn a je to prvotřídní rock- cvok. Tenhle povalečský loser podvůdkem chytne místo v prestižní škole pro cílevědomé dětičky, budoucí prezidenty Microsoftu, NASA a Zeměkoule. Zbytkem mozkových buněk pozná, že tahle nadaná robátka lze zneužít ve svatém jménu kytarových riffů a ACDC, a tajný projekt jménem "Rocková křížová výprava" může začít. Rock got no reason, rock got no rhyme...School of Rock anytime, i pro hluchoněmého Herodese. Největší koncetrace roztomilých třeštidel na metr čtvereční, vypalovačky z hrdla jedenáctiletých rockerů a medvídkovský Jack Black, který se pro tuhle roli /klišé, klišé, klišé/ narodil. 9/10 ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Jack Black (Dewey Finn) se kvůli filmu musel naučit hrát na elektrickou kytaru. Ve své kapele Tenacious D hraje pouze na akustickou. (Wishkah)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama