Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ak si už niečo zaslúži nazvať klasikou tak sú to určite Addamsovci. Je úplne jedno že to má asi tak 1000 rokov, dodnes to nestratilo ani chlp zo svojej zábavnosti. Vytlemený blázon Gomez je neuveriteľne bohatý pako čo sa môže celé dni venovať vyhadzovaniu vláčikov do vzduchu, obrovský komorník Lurch s vyzážou Frankensteinovko monštra a nezabudnuteľným hlasom ako keď Godzilla prdí do jaskyne, plešatý elektrický magor fester, bosorácka babka, ruka v škatuli ( "dakujem ti Vec" ) a tak podobne... Zvláštnu pochvalu si odo mňa zaslúži Morticia ktorá dokáže s dokonalou gráciou prednášať strašné somariny. Skritizovať by sa dalo neustále opakovanie motívov keď furt príde niekto k Addamsovcom a roztrasie sa pri pohľade na výzdobu domu ( ten los s krivými parohami, mečúň s nohou v papuli alebo dvojhlavá korytnačka ). Nevadí, príval absurdných hlášok a dokonale infantilných gagov mi stále privodí dobrú náladu a mile debilný úsmev. Addamsovci skrátka válajú a hotovo! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu to bola určite pecka. I v dnešnej dobe je to stále pozerateľné a dejová premisa o čudesnej rodine mierne posadnutej smrťou je skvelá. Nemá to však až taký drive a v jednotlivých epizódach sa striedajú pomerne vlažné pasáže s tými vtipnejšími, pri čom vyhráva najmä prvá skupina. Filmy z 90. rokov od Sonnenfelda sú v tomto a vlastne aj všetkých iných ohľadoch omnoho lepšie a kvalitnejšie. Ale legendárna zvučka a Largovo: Zvonili ste? zaujalo snáď v každom jednom diele :) Lepšie 3* a 65% ()

Reklama

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Pokud mám být upřímná tak jsem trošku, trošičku zklamaná...Addamsovu rodinu jsem nikdy dřív neviděla a byl to pro mě pojem. Když mi byli čtyři roky a chodila jsem do školky, dívali jsme se na nějakou kreslenou ptákovinu a hned po ní začínali Adamsovi :) na ty jsme ale bohužel nekoukali. Úplně mě učarovala Morticie a její dlouhé černé vlasy...a úvodní titulky bylo všechno co jsem tenktrát stíhala zaregistrovat. Teď jsem měla konečně možnost podívat se na víc než jen titulky. Představovala jsem si hororovou komedii, a vyšel obyčejný americký sitcom, který horor připomíná jen tím, že se odehrává ve starém domě. Neříkám, že nestojí za shédnutí, ale čekala jsem něco jiného. Zkrátka a dobře sitcom o trochu podivné rodince ale po hororu ani stopa. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Ide o Addamsovskú klasiku a je to oveľa lepšie ako filmy 90. rokov. Dabing k tomuto filmu, ktorý si skutočne cením obsadili zaujímavími menami: BOŽIDARA TURZONOVOVÁ, MATEJ LANDL, DUŠAN KAPRÁLIK a MICHAL DOČOLOMANSKÝ.Réžia slovenských dialógov: ETELA BALGOVÁ - HARANTOVÁ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rodinu Addamsonovcov stvoril koncom tridsiatych rokov minulého storočia karikatúrista Charles Addams. Odvtedy sa táto bizarná rodinka dočkala viacerých filmových adaptácii. Ja osobne považujem za najlepšiu verziu televízny seriál "The Addams Family" (Rodina Addamsonovcov), ktorý bol natočený v priebehu rokov 1964 až 1966. Boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahovali šesťdesiat štyri epizód. Je to časom overená čiernobiela klasika. Gomez Addams, jeho manželka Morticia, ich dve deti dcéra Wednesday a syn Pugsley, strýko Fester, monštruózny sluha Lurch, stará mama Addamsová a samozrejme useknutá ruka Thing. Makabrózne, komediálne, dokonalé. ***** ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Addamsovi se často odkazují na bratrance a sestřenice. Jejich jména byla: Blah, Bleak, Bleep, Blink, Blob, Cackle, Caliban, Clot, Creep, Crimp, Cringe, Curdle, Droop, Farouk, Fungus, Goop, Gripe, Grisly, Grope, Imar, Manuel, Melancholia, Nanook, Plato, Slimey, Slosh, Slump, Trivia, Turncoat, and Vague. (Kulmon)
  • Gomez si měl původně vzít starší sestru Morticie Ophelii. Krátce před svatbou však potkal Morticii a zamiloval se do ní. (Kulmon)
  • Postava Kena Weatherwaxe se měla původně jmenovat Pubert. Tvůrci filmu však nakonec pojmenování změnili na Pugsley, protože se jim původní návrh zdál příliš sexuální. (topr harley)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama