Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebudu nikterak originální, když pod tento film napíšu, že disponuje zcela jedinečnou atmosférou, která je základním pilířem úspěchu. Mickey Rourke je maximálně přesvědčivý a slovutný De Niro taktéž. Možná škoda, že nedostal v roli Lucifera více prostoru. Na druhou stranu jen prokázal svou velikost, když přijmul (i přes její zásadnost) vedlejší roli. Soukromá poznámka pro mé osobní účely: jubilejní dvoutisícé hodnocení na ČSFD. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť dobrý film, avšak za dobrý film nemožno pokladať film, pri ktorom je v polovici filmu v podstate jasná záverečná "šokujúca" pointa. DeNiro aj Rourke sú zaujímaví, je tu aj dobré gore a ani tá pointa nebola na sto percent zlá, lenže na plnej čiare to pokafral režisér, keď v polovici filmu jasne naznačil, ako sa skončí, no ďalej hral hru na chytrého. Škoda mohol to byť veľmi zaujímavý film. 5/10, za Rourka a vraždu udusením vlastnými genitáliami 60%. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Temná cesta soukromého očka až do samotných pekel. Velmi atmosférické, temné a depresivní a to já rád. Rourke tu předvádí svůj životní výkon a De Niro, ačkoliv se tu mihne jenom na pár minut, vás svými dlouhými nehty a démonickým zjevem přesvědčí, že nikdo lepší by se na roli Lou Cyphera nehodil. To všechno v audiovizuální lahůdce, která se doslova zadere pod kůži. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller, který ve své polovině získá mysteriózní nádech a ke konci sklouzne až do hororových vod. Děj není zrovna nabytý akcí, spíš se pomalu sune kupředu, aby byla na závěr odhalena překvapivá pointa, která je skutečně překvapující. Filmu se v podstatě nedá formálně snad nic vytknout, ale nepodařilo se mu dostat se mi pod kůži a tematika voodoo mě moc nebaví, tudíž se zde absolutnímu hodnocení vyhnu. Horror movie of the year ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je tomu asi 10 minut, co jsem dokoukal tento skvost a stále nevím, co bych vychválil jako první. Snad Mickeyho Rourkea za jeho skvělý výkon? Roberta De Nira za scénu s vajíčkem (teď to zní možná zvláštně, ale až uvidíte, tak pochopíte, kolik v takovéhle scéně může být atmosféry, když tam dosadíte hereckého génia) nebo jeho závěrečný proslov? Dokonalou hudbu, která podtrhovala atmosféru, jak jen mohla? Nebo vynikající pointu, která mě napadla ze začátku, pak jsem ji zavrhl, abych si na ni 10 minut před koncem vzpomněl? Tohle fakt nejde. Angel Heart je film, který si mě zcela podmanil. Jistě jsem jej neviděl naposledy, to můžu říct s jistotou. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Erotická scéna Rourka a Bonet byla natočena v jedné z nepoužívaných budov na Royal Street v New Orleans a natáčení trvalo čtyři hodiny. Kromě Parkera se natáčení zúčastnili jen 3 lidé okolo kamer a herci. Aby se herci uvolnili, Parker jim pouštěl během natáčení hudbu. (Tonula)
  • Mickey Rourke prohlásil, že při natáčení společných scén s De Nirem byl úplné vyčerpaný kvůli Nirovu velkému soustředění a hereckému výkonu. (Drtic)
  • Při natáčení na ostrově Coney Island, kde se Angel (Mickey Rourke) ptá muže Izzyho (George Buck) na místo pobytu Johnnyho Favorita, Izzyho manželka Bo (Judith Drake) stojí po pás hluboko v oceánu. Moře bylo v době natáčení rozbouřené, prudká vlna podrazila nohy původní herečce a zranila ji. Protože odmítla znovu točit uvedenou scénu, musela být nahrazena Judith Drake. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama