Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, mysteriózny thrillerík s vydarenou tajomnou atmosférou. Priznám sa, najviac ma bavilo to tajomno a nezodpovedané otázky, ktoré ma dráždili čím ďalej tým viac. Trocha som sa preto obával konca, ale veci sa našťastie vysvetlili k mojej spokojnosti. Jeden z vydarených filmov s R. Gere. 70/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou snímky je prepálená stopáž, vďaka ktorej vynikne chatrnosť zápletky. Na hodinu a pol by to bolo akurát a publikum by bolo určite spokojnejšie. Film je bohužiaľ mierne predvídateľný, takže záver vás najskôr ničím neohromí. Na druhej strane to má slušnú atmosféru, áčkovú produkciu a sľubný námet, ktorý ale nie je dostatočne využitý. No a zase tie šróby do hlavy v podobe sloganu "podľa skutočných udalostí".... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je mrazivá a ten bubák, kterýho tam pořád někdo kreslí, vypadal taky docela hrůzostrašně, ale místo toho, aby film postupně nabíral na obrátkách a na závěr přišlo to nejlepší, tak tady je to přesně naopak. Film začíná hodně zajímavě, ale tak v půlce se to zasekne na mrtvym bodě, příběh se nikam neposouvá a mě to tak trochu přestalo bavit. Doufal jsem, že aspoň finální rozuzlení bude za něco stát, ale on prostě spadne most a hotovo. Žádný vysvětlení všech těch záhad se nekonalo. Film má slabej příběh, ale silnou atmosféru a překvapivě solidní výkon ze sebe vypotil Richard Gere. 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Proroctví z pekla je pěknej film, to bez debaty, jen kdyby nebyl tak moc zdlouhavej. Pravda dávám mu 4* ale rozhodně to nejsou čistý 4. U filmu se mi líbilo to tajemno to se rejžovy více než povedlo, Gere to uhrál naprosto dokonale a občas jsem se i bál, ostatní herci byly též výborní(hlavně ještě musím zmínit skvělého Willa Pattona). Atmosféra filmu byla taky výborná a dlouho jsem takovouhle atmosféru nikde neviděl. A finální scéna na mostě byla geniální. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jednoho dne prostě jedeš v autě a Osud si na tebe ukáže prstem a řekne: Tady vás mám. Šťastný pár. Vás já hledám." Já jsem velkej kluk a ničeho se nebojím. Jen teď nebudu chvíli jezdit autem a zvedat telefony. Cítím se totiž paranormálně normální, takže dost pochybuju o tom, kolik z viděnýho se skutečně stalo, kolik se toho vybájilo mezi lidem a za co vděčím fantazii autora. Vlastně mě to docela zaujalo a původně jsem měl v úmyslu přihodit i čtvrtou hvězdu, protože jsem si naivně myslel, že to nějak dopadne. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Poté, co uplynou dva roky od smrti Mary (Debra Messing), je v záběru několik televizorů. Na některých z nich John Klein (Richard Gere) jako reportér diskutuje, na jiných probíhá sportovní utkání, ovšem na čtyřech z těchto televizorů je pouze nehybný záběr něčího oka. (Nick321)
  • Studio snížilo rozpočet o 2 miliony amerických dolarů jen pár dní před začátkem natáčení. To rozzuřilo režiséra, který přísahal, že neudělá stejný ústupek, jaký negativně poznamenal jeho předchozí film Miluj bližního svého (1999). (akisha)
  • Film je založen na skutečných událostech, které se staly mezi listopadem 1966 a prosincem 1967 v Point Pleasant v Západní Virginii. (Nedhelborn)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama