Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Kdo ví, jak se stalo, že si Kája Berka na návštěvu k dědečkovi a babičce do Ružbachu zapomněl vzít s sebou pyžamo. Prababička mu ochotně půjčila noční košili po pradědečkovi, o němž se v rodině tradovalo, že byl směšný snílek a vynálezce nesmyslných předmětů. Jedině prababička pokládala svého zesnulého manžela, profesora na místním gymnáziu, za zneuznaného génia. Kája, poté, co prosnil noc v pradědečkově noční košili, dal babičce plně za pravdu. Nejenom, že zažil v pradědečkově vyučovací hodině výlet do pravěku, ale dozvěděl se tady důležitou informaci. Jeho starší bratr Radim, konstruktér velké automobilky, se už dávno trápí se svým vynálezem převratného významu. Pradědeček prozradí Kájovi, že na podobném vynálezu auta, které bude jezdit zadarmo a bez škodlivých zplodin, sám kdysi pracoval a důležitou dokumentaci zakopal na zahradě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to je, ale ani Létající Čestmír, ani tenhle seriál mne nikdy moc nebraly. Jestli za to můžou nějaké ústupky německé straně, nevím. Vlastně je tenhle seriál pro mne zajímavý jen tím, že se tady po letech a kromě jednoho filmu naposledy opět objeví v české kinematografii Jaroslava Schallerová, než to herectví definitivně pověsila na hřebík. Ono není divu, když svou kariéru postavíte na typu lolitky, pak už není kam se dál rozvíjet. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velice originální, zábavný seriál. Ale když si vybavím všechny ty komické scény - jak se Křečkovi kouří z uší, jak dělá dřepy, je po pás ponořen do kafe, mluví bez háčků a čárek, brodí se vodou, aby dostihl křečka s malým 'k'... nemůžu se ubránit dojmu, že to Miloš Macourek psal spíš na Petra Nárožného. To by bývalo bylo ještě daleko lepší. ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele

Poslední projekt Václava Vorlíčka, který by se dal ještě označit za výborný. Už je ale dobře znát, jak někdejšímu legendárnímu filmaři dochází dech. Pořád jde o fajnovou zábavu (hlavně pro děti), brilantní herce a vtipné dialogy, ale už se začíná vkrádat infantilita, pitvoření a "nováckost", známé to rysy stárnoucích tvůrců (viz George Lucas). Po tomhle seriálu už to s panem Vorlíčkem sviští z kopce tak rychle, až je z toho smutno. ()

hajdekr 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený seriál. Úžasné pradědečkovy vynálezy, postavy dobře zahrané. Jediné, co vytýkám, je nelogická zápletka ve čtvrtém dílu, kdy se ve snu osvobodí Zedral a zabarikáduje se v mozku pana Křečka - pokud to bylo ve snu pana Křečka, nemohlo to být doopravdy, tedy ani Zedral nemohl vyštvat kluky z mozku pana Křečka, protože to byl jen sen... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Byly to spíš křeče v noční košili, ale co, ono tehdy nebylo z čeho vybírat. Pro děti to měla být jakási pozvánka do světa dospělých, která měla ukázat, že lidi jsou svině a kdo nekrade, okrádá rodinu a že bez ostrých loktů se může kdejaký neználek zahrabat. Milé děti, vezměte si příklad ze starého pana Křečka, takhle se dělá kariéra. Zapomeňte na naivitu mladého Brodského. Když opominu tento kontex, jednalo se o legrační a dobrodružné fantasy, kde si tvůrci udělali perfektní kličku ohledně cestování časem, prostě si oblékli pradědečkovu noční košili. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Seriál měl mít původně název „Jak řídit inženýra křečka“. O finálním názvu rozhodl až německý producent. Název „Jak řídit inženýra Křečka“ má alespoň kniha kterou napsala Hermína Franková, která vznikla podle seriálu. [Zdroj: Václav Vorlíček, Petr Macek – kniha Pane, vy jste režisér!] (JT19)
  • Hromada lokalit byla postavena v ateliéru. Například interiér školy z minulosti. (JT19)

Reklama

Reklama