Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ze spolupráce dua Vorlíček/Macourek většinou vzešly kousky s bezbřehou fantazií. I tady se dá pobavit, ačkoliv nápady s kouzelnými květinami, se daly využít ještě líp. Jen když si představím, jakou kouzelnou moc všechny květiny měly, a ono se to nějak moc točilo v uzavřeném kruhu jednoho městečka. Rodina Blechovic byla povedená a vůbec všichni herci do svých rolí dali maximum, ale ten nevyužitý potenciál tam prostě lze cítit. Naštěstí to bylo vyvážené po stránce gagů a velmi obstojné po stránce trikové, i když to všechno mělo nakročeno k groteskní naivitě. Panovaly menší nejasnosti ohledně účinků kouzelných květin. Některé měly trvalý účinek zdokonalení člověka, některé jen krátkodobý. Pro seriál platí naštěstí ten první případ. 80% ()

Heui 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný český seriál, kde se zase sešlo perfektní herecké seskupení. O tom žádná, o zábavu je postaráno! Jediné v čem celkem pokulhává je děj, který, podle mého názoru, snad nebyl určen pro seriálový počin, nýbrž pro celovečerní film. Kdyby to celé bylo ve 2 hodinách, asi by mě to bavilo víc. 3,5*. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Seriál nesoucí se v duchu: pojďme si udělat prdel z vážné sci-fi a udělejme to pro děti. Tam sci-fi a fantasy patří! Nakonec ale přeci jen vzniklo komediální dílko, které se o svou nesmrtelnost postaralo a to právě díky, komunisty zatracovanému, sci-fi prvku. Bylo to takové světlo na konci tunelu komunistické éry v Československu. Bohužel to ale ještě stihli sprznit pesničkou od Michala Davida. Nárožný a jeho idiotská seriálová famílije byli opravdu skvělí a uličnický Čestmír vlastně také. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Seriál je vynikající, ale nechápu, co tu melete o Michalu Davidovi? Jakoby, kdo neřekne něco špatného na Davida, tak není IN? Ten seriál je o Michalu Davidovi, že o tom všichni kvákáte? Ať se vám líbí nebo ne, je to jeden z mála českých hitmakerů, který kdyby žil třeba v USA, tak skládá dejme tomu pro Hollywood a věřte tomu, vážili by si ho tam. Třeba jeho Discopříběh by tam byl považován za klenot osmdesátek (po hudební stránce). To jsme holt my Češi. Tady ho pomlouváme, ale pak plníme jeho koncerty. Ubohost. Co tak napsat více vět o seriálu, než o pár minutách úvodní skladby, když už píšete recenzi? ()

ChrisChilly 

všechny recenze uživatele

Je to další klasika mého dětství. Já jsem tam těch 5 hvězdiček měla, ale musela jsem jednu strhnout. Po letech jsem totiž seriál zhlédla a viděla tam pár nejasností, které byly chybou scénáře. Ano, i mistr tesař se někdy utne. Jednalo se spíše o drobnosti, ale můj dospělý mozek zkrátka nenechaly na pokoji. Uznávám, že když jsem bývala cílovou skupinou, tak jsem nad takovými věcmi absolutně nepřemýšlela a seriál hltala. Takže teoreticky dávám 4,5 ★. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Antonín Kala dostal ako jedenásťročný chlapec honorár za stvárnenie Oskara Blechu 6 000 Kčs a každoročne mu chodili "tantiémy" zo seriálu vo výške 350 Kč. (Raccoon.city)
  • Pro německou televizi byl Čestmír přejmenován na Ferdinanda. (M.B)
  • Antonín Kala (Oskar Blecha) prišiel na konkurz vďaka hercovi Ottovi Šimánkovi, ktorý naňho upozornil aj režiséra Vorlíčka. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama