Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o jednom z najväčších cestovateľov všetkých čias. Opisuje celú strastiplnú cestu Marca Pola od Benátok až do Číny na dvor mongolského vládcu Kublajchána. Popisuje zvyky jednotlivých národov, ale aj dvorné intrigy, boj o moc a korupciu na dvore veľkého chána. Jedinou slabinou celého seriálu podľa mňa je návrat Marca Pola domov. Trojročná plavba loďou s mongolskou princeznou z Číny do Perzie by vydala určite aspoň na dva-tri ďalšie diely. Je to škoda, Ako keby tvorcovia už toho mali dosť a chceli celú sériu čím skôr ukončiť. Nebyť toho, dal by som 5*. Snáď jedinou nereálnou vecou na celom príbehu Marca Pola bol levitujúci mních v Tibetskom kláštore. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Marco Polo" bol cestovateľ, moreplavec a kupec z talianských Benátok. Žil v rokoch 1254 až 1324. Mal veľmi dobrodružný život. Bol to prvý Európan, ktorý podrobne opísal spôsob života, zvyky a zemepis východnej Ázie, kam ho zaviedli obchodné výpravy jeho rodiny. Režisér Giuliano Montaldo natočil v roku 1982 o tomto svojom slávnom krajanovi podarený, výpravný, osemdielny, koprodučný televízny seriál. Titulnú úlohu stvárnil americký herec Ken Marshall. *** ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Marco Polo (Ken Marshall), syn benátského kupce a cestovatele Niccola Poly, už od malička chtěl cestovat stejně jako jeho otec a strýc. Ti jsou ale na dlouhé výpravě v daleké Číně, a Marco se mezitím učí na obchodníka s plátny. Ale jakmile se jeho otec vrátí, a začne chystat další výpravu k velkému Chánovi, Marco nechce stát opodál. Během dlouhé cesty přes několik válečných území, morem zničená města až nakonec na dálný východ, Marco dospívá a stává se respektovaným mužem... Seriál si ještě pamatuji z let, kdy běžel na jediném kanále v neděli dopoledne, a jeho sledování byl takřka rituál. Nejvíce mi v paměti uvízla nádherná hudba Ennia Morriconeho (hlavně ústřední motiv) a pak scény z morem postižených měst. Nedávno na mne padla nějaká chřipka, a tak jsem si celodenní ležení v posteli okořenil všemi osmi díly seriálu. A i když jsme o několik desetiletí starší, a (snad i) rozumnější, stejně mne nejvíce zaujaly opět Morriconeho hudba a třetí epizoda s hroznou nemocí. Ale tentokrát jsem si dokázal vychutnat i další detaily, hlavně z pozdějších dílů, kdy Marco, jako Chánův vyslanec, objevuje krásy jižní Číny. Ale celkově si seriál drží svoji kvalitu po celou dobu, i herecké výkony jsou (na italské poměry) téměř dokonalé. A ještě jednou nakonec musím zmínit Ennia Morriconeho, který dal celému dílu ještě něco navíc... ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě velmi pestré, ale ve finále velmi monotónní. Takový jistě život běžného středověkého člověka byl, ale ten Marcův? Určitě ne, a přesto tomu jaksi chybí spád, energie, což by se pravděpodobně nestalo, kdyby vyprávět mohl sám obraz, nikoli ústa hrdinů vysedávajících někde a ne prožívajících tyto věci přímo před divákem. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Je mnoho úskalí, které TV seriály trpí, ale tento převyšuje všechny ostatní, co jsem viděl. Kouzlo a síla tohoto seriálu jsou v tom, že je nesmírně životným a fascinujícím zážitkem obsahující všecky filmové atributy, ale především exotičnost prostředí a duchovní rozměr. Pro mě dosud nepřekonaný filmový zážitek. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama