Reklama

Reklama

Possessor

  • Velká Británie Possessor (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh o agentce pracující pro tajnou službu, která používá technologii mozkových implantátů, s jejichž pomocí je možné se zabydlet v tělech nevinných lidí a postupně tělo na dálku zcela ovládnout. Když je hostitel zcela pod kontrolou, mohou pokračovat v plánu s eliminací svého cíle bez jakéhokoli podezření. Doteď tento způsob fungoval, avšak tentokrát si vybrali člověka se silnější vůlí než předpokládali... (Eliott)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (130)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ideální téma pro Nolana, který by nahodil motory nelinearity a při několikanásobném rozpočtu odvyprávěl ten samý příběh technicky dokonalými způsoby, co nás mají přimět zaměnit banální za něco vyššího. Jenže mladej je svůj, nebo spíše tátův (u explicitních scén násilí si nešlo nevzpomenout na Eastern Promises a History of Violence) a hloubku obsahu systematicky rozleptává audiovizualitou body-hororového porna, které je stejně podmanivé jako zorničky madam Riseborough v narudlém světle temné komory. Pocit viny je pryč. And now.. pull me out! ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pomalé psychologické sci-fi drama, které se naplňuje krví. Ten duševní červíček hryže a škrábe a dohání k šílenství. Dohání ke zvěrstvům. Extrémně pomalé a nechutné vraždy v kontrastu s duševními úvahami. Borcení mentálních hranic a přebírání moci nad druhým já. Skvělé, nepříjemné, zneklidňující a nejednoznačné. Zaujme, ale není to film pro klidný večer. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Jablko nejen že nepadlo "daleko" od stromu, ono tady padlo přímo pod něj, a ještě po cestě nabralo pár vrstev navíc. Cronenbergův syn je intelektuálnější, chrlí témata modernější a futurističtější, ale jinak se potatil extrémně a tenhle jeho body-horor je tak nejzajímavějším příspěvkem k žánru od... eXistenZ, se kterým se se žánrem (na čas) rozloučil před dvaceti lety jeho táta.  Mladý Brandon mu zjevně tehdy při natáčení koukal přes rameno. 9/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Já moc nevím, co si o tom myslet, ale pravdou je, že takový filmy se nevidí každej den. Násilí je tady naprosto běžná záležitost, všechno explicitně ukázaný (nůž zajíždějící do krku, litry krve, sekáček na maso atd.), k tomu erotický záběry (nahota, kterou běžně ve filmu neuvidíte), do toho různý psycho momenty, hra se světlem a barevnýma filtrama, matrixovský "napojování" do jinýho světa atd. Forma je netradiční, jméno Cronenberg tady asi nerezonuje náhodou, trochu by se tady dala hledat i inspirace u Refna. Ale ten příběh a zápletka je taková divná, postupem času se to komplikuje až moc, jaká vlastně byla motivace postav atd. Ale vzhledem k tomu, že se jedná víceméně o prvotní počin mladýho filmaře, je to slušný. To se ještě bude dát vypilovat, jen to asi nebude žánr pro každýho! ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Mladý Cronenberg sa snaží a ide mu to, celkom. (Antiviral sa mi pozdával viac.) Film, ozaj trochu artovejší, sa uberá dobrým smerom, no tak – v poslednej tretine a v dojazde, kde mohlo dôjsť k nejakému zaujímavému vyústeniu, je to práve slabšie. Nejakú sympatiu nevzbudzuje veľmi ani hlavná hrdinka, ani mužský hlavný hrdina. Spracovanie Possessor-a a prevedenie je dosť slušné. Avšak, skôr priemernejšia vec. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (2)

  • Žádná z postav ve filmu nekouří klasickou cigaretu. Pokud někdo kouří, tak pouze z elektronické cigarety. (pornogrind)
  • Natáčelo se v Torontu a v Revival Film Studios (provincie Ontario, Kanada). (Rominator)

Reklama

Reklama