Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

lamps 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen si může připsat další poctivě odvedené řemeslo. Jeho bouře sice není zas tak dokonalá, ale v přehlídce komerčních a spíše oddechových dobrodružství v posledních několika letech si přesto zasluhuje hrdé a významné postavení. Už proto, že to není žádný Roland Emmerich a jeho apokalypsa na 500 různých způsobů. Dokonalá bouře se mnohem více snaží o vyprávění, snaží se o přiblížení k hlavním hrdinům a celou dobu usiluje o to, aby závěrečné přírodní běsnění naplno zasáhlo i diváka u televize. A navíc se jí daří skvěle skloubit dramatickou tvář s výbornou vizuální stránkou, což je hlavně při gradování příběhu uprostřed oceánu obrovským plusem. A že scénář občas působí trochu ledabyle a neuspořádaně, to se dá v tomto případě docela dobře tolerovat. 80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

"I'll be asleep, and all the sudden there he is, that big smile. You know that smile. And I say, 'Hey, Bobby - where you been?' but he won't tell me. He just smiles and says, 'Remember, Christina: I'll always love you; I loved you the moment I saw you; I love you now; and I love you forever. There's no goodbyes - there's only love, Christina; only love. Then he's gone. But he's always happy when he goes so I know he's got to be okay - absolutely okay." ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

George Clooney v jednom rozhovore, v ktorom riešil svoju kariéru a svoje filmy tento film zhodnotil ako dobrý, ale cíti, že mohol byť ešte lepší. Nedá sa iba s ním súhlasiť a doplniť, že mohol byť menej konzervatívny, postavy mohli byť ambivalentnejšie a celé to mohlo pôsobiť trochu živším dojmom. Lenže, znova musím zopakovať, že Petersen je dobrý rutinér a keď má vyvolať správnu atmosféru a napätie, tak to dokáže lavou zadnou. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale ja takýmto katastrofickým filmom jednoducho neverím. Niečo mi vraví, že človek ani v čo akom vypätí, nevydrží lietať na kovovej konštrukcii hore-dolu a pritom zvárať, udržať helikoptéru, potom z nej pod vodou vyliezť a ešte nájsť svojich parťákov, dotankovať kerozín v počasí keď sa ani nelieta a ani žraloky nehryzú ľudí ležiac na palube lode. Nemôžem si pomôcť..a nezachránia to ani trpiace tučné ženy, ktoré v bare čumia s deckami asi jedinú telku vo village, ani smrkajúca kráska. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vcelku komorní snímek ohledně obsazení - pro jednou nebyla potřebná kvanta herců; jejich výkon neohromí, ani neurazí, zkrátka solidní standard. Poměrně všední děj vypráví o tom, jak to chodí při rybolovu na moři, o souboji s živlem, o vzájemných vztazích mezi námořníky, o jejich ženách, co v obavách čekají na břehu. Naštěstí je příběh založený na skutečné události, proto byl americký divák ochuzen o dementně přeslazený happyend a já jsem se po menším váhání mohla přiklonit ke čtyřhvězdičkovému hodnocení, byť jde oslabé 4*. Kapitolu samu pro sebe tvoří speciální efekty, rozbouřené moře je opravdu úchvatné a divák je před plátnem (před obrazovkou) náležitě bičován větrem a promočen:-). Slušné drama, nic víc, nic míň. 70% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Mark Wahlberg během natáčení přebýval nad hospodou Crow´s Nest, kde se natáčely interiéry. (HellFire)
  • Když film Dokonalá bouře vrcholí, zazní v doprovodné hudbě obdobný motiv jako při katastrofické scéně s požárem ve filmu Avatar (2009). Ne náhodou hudbu k oběma filmům složil James Horner. (selfesteem)
  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama