Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Totální >mašíbl< za všechny vindry a zlámaný grešle... :oD))) . . . Fazula ve vlastní šťávě. Pokaždé v (h)růném nálevu, sebestředně nechutná, těžce stravitelná! Prostě ryze britsky pikantní, výživné, nakažlivé. Tenhle bob(ek) vám zaručeně zaskočí v krku! V tomto případku ovšem nebušit do zad, nýbrž do hlavy... ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tomhle kultovním seriálu nevěřím, že by Rowana Atkinsona mohl ještě někdo v životě brát vážně, to fakt nejde, stačí si vzpomenout na kteroukoliv z jeho mnoha nenapodobitelných grimas a dokonale infantilních, či polo-šílených scének a rázem je na tváři úsmev jak vrata. Postavička pana Beana má prostě neopakovatelné kouzlo (ze kterého těžila mimo jiné i jedna geniální scénka v Lásce Nebeské), jako malý jsem ho zbožňoval a i po tolika letech stále dokáže výborně pobavit, byť kvalita není vždy zcela vyrovnaná. 9/10 ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Vrchol současné komiky. Vezmete situaci, ve které se nachází milióny britů každý den a rozehrajete ji do absurdna. Pohyby, které každý dělá bezmyšlenkovitě, místa, kam chodíme denně, lékař, kostel, večeře, odjezd na cestu, návštěva parku...to vše se pro Beana stává dobrodružnou překážkovou dráhou. Fascinující je taky jeho pohybové nadání - podívejte se, jak třeba pomalu vstupuje na žíněnku - vrchol pohybové průpravy. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Mr. Beana určite netreba nikomu zvlášť predstavovať. Grimasy a situácie do ktorých sa dostáva vás spoľahlivo rozosmejú. Len máloktorému seriálu sa podarilo udržať si takú veľkú mieru zábavnosti. Rowan Atkinson tu skvele zúžitkoval svoj obrovský talent a vytvoril tak vynikajúcu postavu na ktorú sa zaručene nezabúda. Nuž, legenda je legenda. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Je úžasné jak (skoro) němý seriál dokáže pobavit. Mě osobně se komediální výrazy Rowana Atkinsona v podání Mr. Beana velice líbí. Samozřejmě jsou i lidi, kteří Mr. Beana nesnáší z důvodu takového, že Atkinson ze sebe dělá doslova blbce, ale upřímně takové lidi nechápu, protože takové obličeje, které dokáže Mr. Bean by snad nikdo jiný nedokázal. Zřejmě nejlepší seriálový klenot z Velké Británie. PS: BEAUTIFUL THEME SONG. ______________________ | 1) Mr. Bean(85%), 2) Návrat pana Beana(85%), 3) Prokletí pana Beana(85%), 4) Pan Bean jde do města(85%), 5) Trable pana Beana(85%) 6) Pan Bean znovu jede(85%), 7) Veselé Vánoce, pane Beane(90%), 8) Pan Bean v pokoji číslo 426(85%), 9) Pozor na dítě, pane Beane(85%), 10) Udělej si sám, pane Beane(85%), 11) Zpátky do školy, pane Beane(85%), 12) Odpal, pane Beane(85%), 13) Dobrou noc, pane Beane(85%), 14) Vlasy pana Beana z Londýna(90%) > Průměr: 86% (5*) | ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Postava Beana (Rowan Atkinson) byla vedle seriálu a celovečerních filmů k vidění i v dalších příležitostných skečích. Jedním z nejznámějších je Police Station (1991), odehrávající se na policejní stanici, kde si zahrála i Matilda Ziegler, známá ze seriálu Mr. Bean. Dalším takovým skečem je Torvill & Bean (1995), v němž Bean rozvrátí slavnou krasobruslařskou dvojici Torvill a Dean. Bean se také objevil v několika videoklipech: jako bubeník v klipu Hale & Pace - The Stonk (1991), coby hlavní postava volební kampaně v klipu "I Wanna Be Elected" od Alice Coopera nebo jako fanoušek skupiny Boyzone v jejich klipu "Picture of You". V tomto klipu zahlédneme i tříkolové vozidlo Reliant Regal Supervan III, známé ze seriálu (ovšem v černé barvě). (Robbi)
  • Státní poznávací značka prvního (oranžového) auta pana Beana (Rowan Atkinson) je RNT 996H. SPZ jeho druhého (citrónově zeleného) auta je SLW 287R. (M.B)
  • Venkovní exteriéry domu Mr. Beana byly natáčeny v Surbitonu na předměstí Londýna. Stejný dům se pak objevil i v několika dalších epizodách. Socha, u níž se chce Mr. Bean (Rowan Atkinson) vyfotit, se jmenuje „Three Standing Figures“ a je dílem sochaře Henryho Moora. Nachází se v Battersea Parku v Londýně. (FoxMulder)

Reklama

Reklama