Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie o tom, jak udržet čtyřicet holek na řetězu.  Veselé příběhy ze života dospívajících dívek a chlapců jsou doplněny krásou dívčího sborového zpěvu, emocionálně zesílenou rafinovaně zvoleným prostředím, ať již Prachovských skal nebo soboteckého Humprechtu. Ústředním motivem je rivalita dvou sólistek sboru a jemně naznačené nebezpečí dětského „primadonství“. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (48)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to hudební komedie - respektive komedie o trampotách dívčího sboru na soustředění, tak jsem se celkem dobře bavil, protože nejsem zrovna muzikální typ. Dětští herci jsou celkem sympatičtí a dospělí ještě víc, především Zdeněk Řehoř i Broňa Poloczek. Líbí se mi i prostředí, kde bylo natáčeno - Jičín a skalní města v jeho okolí ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zdařilý,sentimentální,dětský a hudební prožitek. Tento film se řadí k mým srdcovkám,jelikož mi velice připomíná moje dětství celých 13 let,které jsem prožila v hudebním prostředí v podobném dětském sboru, kde jsem vyrostla a zpívali jsme podobné písně(některé i stejné). Moc se mi to líbilo a pokud byste někdo věděli o podobných filmech dejte mi určitě vědět do zpráv... ()

Reklama

gombarix 

všechny recenze uživatele

Docela solidní bizar. - Bradavku jsem vážně nečekal a vzhledem ke zbytku filmu mě dost překvapila. - - - Jinak normalizační kinematografie opět nezklamala a nabízí dvě-tři obrýlené sboristky (i když na těleso takového typu je to spíš "jen"), z toho výraznější dvojici archetypálních šprtek-slušňaček (které se v závěru odvážou Hvězdou na vrbě), komplementárně jedna -D, druhá +D ()

honz 

všechny recenze uživatele

Pěvecký sbor, který se (s výjimkou jednoho klučiny) sestává ze samých dívek, se pod "taktovkou" Zdeňka Řehoře o letních prázdninách vydává na soustředění po vlastech českých. Film zachycuje dívčí soubor z různých úhlů pohledu - starosti vedoucích soustředění, vzájemnou dívčí rivalitu... Natočeno v moc hezkých exteriérech (mj. východočeský barokní zámeček Humprecht u Sobotky). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škola má dovolenou a prázdninové dobrodružství dívčího pěveckého sboru (s jedním klučinou a několika vedoucími) může začít. Poklidně se odvíjející příběh zapůsobí především při pěveckých etudách: uprostřed Prachovských skal, při prohlídce zámku, v třešňové aleji. Hezký symbol hadrového talismanu; výstižně vykreslené charakteristiky, z nichž vyčnívá hlavně malá Míša (Jana Páleníčková), která objevuje na druhých jen pozitiva. Hudba: Zdeněk John, texty: Ondřej Suchý. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Texty k písním, které zpívá dívčí sbor (včetně „Písně z konce století“), napsal Ondřej Suchý. (HonzaBez)
  • Námět i scénář pocházejí od režisérovy dcery Hany Pinkavové. (hippyman)

Reklama

Reklama