Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těžce životem zkoušená Scarlett O'Harová poté, co ji opustil manžel Rhett Butler a pádem z poníka se zabila dcerka Bonnie, odjíždí na milovanou Taru, kde bydlí její sestra Suellen s rodinou, aby se pokusila získat Rhetta zpátky. Toho však zajímají jen divoké pitky a karty... Děj čtyřdílného filmu, natočeného podle románu Alexandry Ripleyové, navazuje na osudy hrdinů románu Jih proti Severu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Už dlouhá léta patří mé srdce, stejně jako milionů ostatních, Scarlett O´Harové a Rhettu Butlerovi, hrdinům nejslavnějšího světového bestselleru všech dob. Čtyřdílný film je natočen podle předlohy Alexandry Ripleyové. Není to sice legendární Jih proti severu, ale stejně mám tenhle film ráda. Timothy Dalton byl prostě neodolatelný a okouzlující. Love hurts od Nazareth můžu poslouchat pořád dokola, nikdy se mi neomrzí. Vlastně kvůli této písničce jsem Nazareth začala poslouchat. Někde mám ještě jejich stokrát slepovanou kazetu. Asi se po ní půjdu podívat. Už jsem zase sentimentální. ()

gidzitka 

všechny recenze uživatele

Ne, neni to spatna miniserie a jakozto pouhy divak bych hodnotila mozna i vyse, nicmene z pozice fanynky predlohy mam bohuzel krajni vyhrady. Je to proste Jih proti Severu volume 2 bez Scarlett i Rhetta, je to pribeh lasky, ale tento zar vasne by stacil uhasit i jarni destik, navic necitlive vrazeni vrazdy - wtf?- ovsem bez poirotovske nonsalantni lehkosti byti... Proste nemate-li ocekavani, dobre, pokud je mate a cekate Rhetta Butlera, je jasne, ze pujde o prusvih. Timothy Dalton ma tady charisma srovnatelne s ceskym dabingem k LOTRovi - aneb pateticky az na pudu, neverite mu ani slovo a u "velkych" scen propukate v huronsky smich. Marna slava, Clark Gable byl jen jeden... ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

přesně podle mého gusta.Propracované kostýmy ,nádherné interiéry i exteriéry.Dobrá práce maskérů.Malé irské domečky skryté v zeleni.Kočáry tažené pěknými koňmi.Dokonce i karambol při zběsilé jízdě.Jinak přesně podle očekávání.Ale opravdu odpočinkový seriál.Dobré inteligentní dialogy.Jen dabing se mi zdál poněkud uhuhňaný.Děj je napěchovaný akcemi takže se vše zdá uspěchané.U mě dobrý ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Film nakrútený podľa voľného pokarčovania Odviateho vetrom (môjho obľúbeného románu) od Alexandry Ripleyovej Scarlett sa začína výborne. Scarlett (Joanne Whalley) aj Rhett (Timothy Dalton) sú podľa mňa skvele obsadení, aj keď na Vivian Leigh a Clarka Gabla asi nemajú, a aj výprava je celkom dobrá. v 3. až 4. dieli sa to však zvrtne a film sa absolútne odkloní od knižnej predlohy (súdená za vraždu?!?). V tomto okamihu sa mi film prestáva páčiť a z nadčasovej love story (aj keď voľne dotvorenej) sa stáva chabý mix zlej detektívky a romantického blábolu akoby v štýle Rosamunde Pilcherovej. Kľudne si mohli ten 4. diel odpustiť a nakrútiť to podľa knižky a dopadlo by to oveľa lepšie. Ale čo už - zbytočné plakať nad rozliatym mliekom. Rozhodla som sa, že tento koniec si v mysli vytesním a budem myslieť len na to dobré vo filme. S prižmúrenými očami a čiastočnou subjektívnou nekritickosťou, čo sa môjho obľúbeného príbehu týka, dávam 4 hviezdičky. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Předem podotýkám, že i v románové předloze nevidím nic víc, než červenou knihovnu. Na Jih proti Severu jsem se dívala v nácti letech z povinnosti vůči "klasice" a hlavní hrdinka mi neuvěřitelně lezla na nervy. Můj dojem nezvrátil ani božský Gable. V seriálu mi Scarlett už na nervy neleze, to obstará pro změnu Dalton. Nemá smysl komentovat scénář a provedení - jde o novodobou Angeliku, řekla bych, že v rámci televizní produkce zručně natočenou. P.S. Přiznávám, že mám slabost pro Seana Beana, bez něj bych dala jistě hvězdy dvě, za něj však 65%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Poslední role Manninga Redwooda a Betsy Blair. (HappySmile)
  • Během natáčení tohoto seriálu Timothy Dalton oficiálně oznámil svou rezignaci z role Jamese Bonda. Stalo se tak 11. dubna 1994. (HappySmile)

Reklama

Reklama