Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny - přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Filmom Happiest Season som zahájila pozeranie vianočných filmov pre tento rok. Musím povedať, že ma to celkom milo prekvapilo. Trochu som sa obávala povedzme že netradičného spojenia gay tématiky a Vianoc. Kristen Stewart je zaujímavá herečka, hoci nepatrí medzi moje obľúbené, už sa teším na jej nový film Spencer. Neviem, či film sa dá nazvať romantický, ale komédia to veru nebola. Povedala by som skôr dráma. Tie Vianoce sa tam ani veľmi neriešia, sú len takým akoby pozadím. Mohlo by sa jednať aj o Thanksgiving alebo Easter alebo nejakú inú rodinnú udalosť. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Asi nejdůležitější poselství filmu je, že je o dvou lesbičkách, a že film natočila žena. Dál už je to bohužel jen další vánoční komedie, která je dlouhá, nezábavná, bez nápadu a plná klišé s očekávaným koncem. Postavy jsou ploché, bez nějaké sympatie, děj lehce zmatený a nesouvislý, kde čekáte nějakou pokračující zápletku přijde konec, následující další podobnou pasáží. Hlavní postavy nemají mezi sebou žádnou chemii, zvlášť Davis je hodně toporná. A tak vám daleko zajímavější přijde možná zápletka Stewart s Plazou. A ve výsledku si budete i přát, aby nakonec skončili spolu. Aubrey Plaza a Dan Levy jsou to jediné zajímavé na celém filmu, a proto je škoda, že zvlášť ona nedostala daleko víc prostoru. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Až na záverečnú fázu filmu (posledných cca 25 minút) to bolo dosť vlažné a v podstate nijako extra zaujímavé. Lesbické Vianoce s coming outom na Štedrý večer sme tu ešte asi nemali, no napriek tomu to pôsobilo klišovito a schématicky. Tomuto námetu by skôr pomohlo dramatické prevedenie, lebo tá komédia mi k tomu nepasovalo (odhliadnuc od toho, že moc vtipného tu toho určite nebolo). A čo bolo najlepšie na tomto filme? Jednoznačne Alison Brie a Aubrey Plaza. Inak to bolo dosť márne... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Chalani majú Love Simon, baby toto. Konečne dobrý mainstreamový feel good film s babskou gay tematikou. Ako komédia je to síce rozpačité, ale ako vzťahovka to funguje dosť dobre. Aj keď najmä kvôli ústrednému páru (Mackenzie Davis úplne žiari a pokojne by som jej dal nomináciu na Zlatý glóbus, Kristen sa pri enj prekvapivo trochu stráca)). Slabších 8/10 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já už jsem se kdysi podobně vyjádřil - já bych se na Kristen Stewart dokázal dívat klidně dvě hodiny a nemusela by dělat vůbec nic. Takže vše ostatní je nadstavba. Tento snímek zapadá do dnešního Holywoodu, šablonovitý až hrůza a protkaný kvótami, nicméně má řadu světlých momentů a hlavně Kristen. Vše je bohužel předvídatelné, stokrát napsané, zahrané, přehrané. Vánoce zde představují jen potřebný podkres a půdu pro nefunkční rodinu, jejíž členové si lžou, až to bolí. Neurazí, nenadchne. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka a spoluscenáristka filmu Clea DuVall přiznala, že se jedná o autobiografický film. (Stanislaus)

Reklama

Reklama