Reklama

Reklama

Pro Evana McCauleyho (Mark Wahlberg) jsou znalosti, které si vědomě neosvojil, a vzpomínky na místa, kde nikdy nebyl, skutečným prokletím. Právě když se ocitne na pokraji duševního zhroucení, kontaktuje ho tajná skupina, která si říká „Infinite". Prozradí mu, že střípky vzpomínek jsou pravděpodobně skutečné, ale pocházejí z jeho minulých životů. Infinite vtáhne Evana do svého neobyčejného světa, kde jen hrstka nadaných jedinců dostane šanci znovu se narodit i se všemi vzpomínkami a dovednostmi nashromážděnými za celá staletí. Evan musí odhalit tajemství minulosti a najít klíč k zneškodnění nebezpečného chlapíka (Chiwetel Ejiofor), který chce vyhladit lidstvo, aby ukončil mučivý cyklus svých reinkarnací. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přepálený blábol s dementním scénářem. Přitom nápad s reinkarnací není špatný, tak kam se poděly flashbacky do minulých životů? Fuqua řemeslo pořád docela zvládá a solí jednu akční scénu za druhou. Sic jsou plné nedovysvetlených nesmyslů, bez ladu a skladu. V závěru pak směle trumfuje absurdnosti Rychlých a zběsilých. Marky Mark se ani nesnaží hrát, ale to co předvádí Ejiofor jako Bratwürst je až zvrhle zábavné sledovat. Oči kulící magor se super flintou jehož motivací je... skončení opakované nudy v děloze než ho porodí? No taaak! 😀 ()

tlamiczka 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, ze kterého mohl být (a také trochu byl) mix Highlandera a Matrixu, s nádechem Inception (dokonce i včetně několika scén). Nechyběl slušný rozpočet a akční scény jsou na současnou dobu vcelku přehledné (není tam střih každé půl vteřiny). Problém je, že ten film je jen takový kvalitně, ale rutinně natočený výplach, bez emocí, prosviští to a moc toho nezanechá. Vše navíc kazí hromady nelogičností a filmových klišé. Od začátku mi navíc přišlo, že hrdina působí, jako kdyby mu mělo být tak dvacet a ne 52 jako Wahlbergovi (navíc to celé nějak nesedí časově) - pohled na popis románové předlohy to podezření jen potvrdil. Ve filmu navíc strašlivě promarnili potenciál na flashbacky do dávné minulosti a celkově nebyla velmi zajímavá myšlenka o lidech, co si pamatují minulé životy, vůbec využita. Shrnuto - trochu tuctový, ale vcelku slušný akční film, který je plný nelogičností a dost promarnil hlavní nápad. 60% ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Hudba dobrý, režie dobrý, casting super, nápad taky dobrej. Ale proboha ten scénář, to bylo peklo. Ten vloženej patos byl naprosto nevhodnej. Když by se všichni drželi solidního akčního béčka, pálil bych sklidem 5*... takhle slabé 4. a to jen proto, že si myslím, že stávajících 49% je podhodnocených. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vizuálne celkom pôsobivý akčný film, ktorý vás vtiahne do sveta boja o osud ľudstva. Film sa odohráva v prostredí skupiny jedincov, ktorí sú známi ako "nekončiaci" a majú schopnosti neustále sa prenášať do iných tiel, a prežívať tak nekonečne veľa životov. lenže čo keď jeden z nich chce kruh ukončiť? Film prináša veľa akcie, dobre natočené zábery a skvelú vizuálnu stránku. To je asi to najlepšie. Obsah trochu škrípe, ale aspoň hudba čo-to zachraňuje. Potešilo by aj viac napätia a trošku prepracovanejší koncept toho prevtelovania. Lepší priemer. 65/100 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Připustíme-li existenci reinkarnací, Boha a celého toho cirkusu okolo, dojdeme k závěru, že vyhlazením lidstva by se novým inkarnacím nezabránilo. Lidé by se totiž mohli inkarnovat jinde v jiné podobě; vesmír je veliký dost. Spolehlivou eliminaci takové možnosti by představovalo pouze zrušení prostoru a času. Bez nich by se totiž celý ten blešinec sesypal. Takový počin je však zatím zhola nepředstavitelný, a to jak fyzikálně, tak okultně. Kdyby si filmaři trochu pohráli s touto myšlenkou, mohl být film mnohem zajímavější. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film je založený na knihe „The Reincarnationist Papers“ od D. Erica Maikranza. (Arsenal83)
  • The New York Times zaradil film medzi „najhoršie filmy roku 2021“. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

07.05.2021

V době, kdy se začíná konečně mluvit o otevírání kin v Česku, americký kinoprůmysl se pomalu ale jistě probouzí z umělého spánku a studia s výjimkou Warner Bros. slibují, že už na žádné další odklady… (více)

Will Smith otrokem

Will Smith otrokem

15.06.2020

K oznámení tohoto filmu si nejspíš tvůrci nemohli přát lepší načasování. Otázka systematického rasismu a rovnocennosti je ve Spojených státech opět jedním z hlavních předmětů konverzace a své k tomu… (více)

Reklama

Reklama