Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Simako 

všechny recenze uživatele

Já si pořád nemohu pomoct, ale není to úplně laciný seriál!! Spíš celkem dobře provedený!!Pan Míka to zvládl skvěle!! Za co jsou ty čtyři hvězdičky? Tak hlavně za celek, působí kompaktně, ale hlavně za Topfera a hlavně za vynikající předvedení nejlepšího stomatologa, kterého ztvárnil Svatopluk Skopal, opravdu smekám!!!! Za čtyři'!!! ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál mám školní vzpomínky, pamatuju si že ho dávali každou neděli vždy od 8 hod. večer a já jsem každé pondělí velmi brzy ráno musel dojíždět daleko do školy. Každej díl pro mě vždycky znamenal konec víkendu a také to že jsem po jeho skončení musel jít do postele. Z hereckého obsazení mi vadil bohužel jenom pan brodský, kterého jsem jakoHerce neměl nikdy moc v lásce a to především kvůli jeho věčný m depresivním rolím, které dostával snad pravidelně a kvůli kterým jsem dostával deprese a schízu i já. Ale na serial nedám dopustit. ()

Reklama

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Výborný porevoluční seriál. Scénáristé "moderních" nekonečných seriálů by se měli inspirovat a také vědět, kdy mají přestat. Jan Míka zde nádherně zachycuje lidské osudy, jak jsem se zde dočetla, že původní herecké obsazení mělo vypadat úplně jinak, jsem ráda tomu, kdo koho hrál (přesto Tomáš Töpfer bude navždy Karlem Arazímem a také můžete zjistit, že Kateřina Hrachovcová nebyla vždy tak blbá jako dnes) a nakonec jsem i ráda, že se seriál přemístil do nádherné vilky, získal novou rovinu a zajímavý obrat. ()

Ruffus83 

všechny recenze uživatele

Hodnocení, vzhledem ke všem 52 dílům seriálu jsou slabší 4 hvězdy. Když seriál začal a mně bylo 12 let, velice mě zaujal. Příběhy postav zajímavé, dialogy dobře postavené, místy i vtipné, navíc většinou osvědčené herecké tváře a celkově nám blízká atmosféra děje. Problémy se sháněním bytu možná leckdo z nás tehdy zažil. Mám z tohoto seriálu silně zafixované některé scény a situace a přiznám se, že nyní sleduju nedělní reprízu. Nostalgie je velká věc! Hvězdičku jsem strhl za díly z konce seriálu, tam už mi ta poutavost dílů předchozích chyběla. Klavírní hudba která seriál provází je tady pasující, všichni Královi jsou herecky výborní, T.Töpfer kouzelně vzteklý, a mladá K.Hrachovcová právě v rozpuku. Překvapením autora bylo úmrtí postavy, kterou hrál S.Rašilov, cca v 20.díle. Kolín, jakožto město natáčení, byl myslím zvolen vhodně. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Pro mne seriál, který mne příliš moc nenadchnul, skvělé herecké obsazení, kterému vévodí především paní Jirásková, , v poslední roli pánové Kopecký, Moučka nebo Augusta a asi životní role pro Töpfera a Macháčkovou. Neskutečně pěkná Renáta v podání Kateřiny Brožové. Jinak příběh fádní, o jedné rodině, která žije v jednom malém bytě, s dvěma dospívající dětmi a babičkou, která kdysi posluhovala u hraběte Esperka, nezůstalo jen u toho a porodila mu nemanželského syna, hrabě si na svého syna vzpomene a v restituci získaný zámek mu odkáže, tím by mohl seriál skončit, bohužel vznikly i další díly, kdy postupně rodina Králových o zámek příjde a postaví si vlastní dům. Určitě lepší než seriály typu Rodinných pout, ale i tak zbytečně dlouhý... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • V epizodách, kdy doktor Král (Tomáš Töpfer) dostavuje dům, je vidět, že naproti domu je panelový činžák. V epizodě Podnikatel (1998) jezáběr na celou ulici, kde stojí již dokončený dům rodiny Králových a tady jsou naproti domu všude kolem rodinné domky. I skelet hotového domu je jiný než ten, který dostavovali. (Gareth_Jones)
  • V seriálu si zahráli i bratři Saša nejml. a Václav Rašilovi. Zatímco starší Saša ztvárnil roli Adama Hrušky, první velkou lásku Simony Králové (Kateřina Hrachovcová), mladší Václav Rašilov ztvárnil v úvodních dílech úlohu studenta gymnázia. (majky19)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama